Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Elektrische veiligheid testen

DEKRA Product Testing

Een onafhankelijke beoordeling aanvragen voor de elektrische veiligheid van uw producten?

Elektrische veiligheid testen

Veiligheidstests van elektronische consumentenproducten en machines

DEKRA verifieert of de elektrische producten van onze klanten veilig zijn en of ze voldoen aan alle vereiste nationale of internationale normen, zodat onze klanten hun producten wereldwijd op verschillende markten kunnen verkopen.

De voordelen van elektrische veiligheid testen

 • Controleert of uw producten voldoen aan nationale en internationale normen

 • Hiermee kunt u uw producten op meerdere markten wereldwijd op de markt brengen

 • Biedt gemoedsrust aan fabrikanten, importeurs en detailhandelaren

 • Controleert of uw producten in overeenstemming zijn met nationale en internationale normen

Over veiligheidstests voor elektrische producten

Veiligheid elektronische producten

Elektriciteit veroorzaakte een revolutie in de samenleving. Tegenwoordig is elektrisch aangedreven apparatuur overal. Het testen van de veiligheid van elektrische producten is een van de belangrijkste bouwstenen van het testen van de productveiligheid in de moderne samenleving. Veel meer dan het voldoen aan de laatste erkende normen, gaat het bij elektrische veiligheidstesten om de bescherming van de mensen voor wie een product is ontworpen en de omgeving waarin het zal worden gebruikt. De specialisten van DEKRA zorgen ervoor dat de producten van onze klanten niet alleen voldoen aan alle noodzakelijke wereldwijd erkende normen, maar dat ze ook volledig veilig zijn voor de mensen voor wie ze zijn ontworpen en voor de omgevingen waarin ze zullen worden gebruikt.

Door alle noodzakelijke vereisten na te gaan waaraan producten volgens nationale en internationale normen moeten voldoen, bieden onze deskundigen fabrikanten, importeurs en kleinhandelaars de gemoedsrust die gepaard gaat met de hoogste productveiligheid. Onze diensten variëren van het specificeren van de vereiste productmonsters en documentatie, het boeken van de testfaciliteiten in ons wereldwijde netwerk tot het informeren van klanten over de voortgang van tests of het signaleren van de mogelijke oorzaken van eventuele tekortkomingen.

Hoe testen we elektrische veiligheid?

Een veilig en betrouwbaar elektriciteitsnet bestaat uit veel verschillende onderdelen. DEKRA test elk van deze componenten volgens de laatste veiligheidsstandaarden, zoals IEC, IEEE, UL, EN en andere nationale normen. Wij testen, inspecteren en certificeren in onze eigen laboratoria en onder toezicht op locatie. Een succesvol afgerond testprogramma kan leiden tot de uitgifte van een van onze erkende verklaringen, zoals een DEKRA Type Test Certificate, een DEKRA testrapport, een DEKRA Inspection of Test Report en/of een DEKRA Verklaring van Overeenstemming.

Producten binnen onze scope voor testen, inspecteren en certificeren zijn o.a.:

Energieproductie

 • Testen voor IEC, UL, CE markering van zonnepanelen en PV-apparatuur in ons geaccrediteerd testlaboratorium
 • Inspecteren en certificeren van rotating equipment (Ex)
 • Materiaal testen & inspectie van apparatuur in energiecentrales, zoals drukvaten, koeloplossingen en continu monitoren van integriteit

Transmissie en distributie

We zijn er allemaal aan gewend dat er altijd en overal energie beschikbaar is. Maar een veilige en betrouwbare elektrische installaties bestaat uit een netwerk van componenten, bijvoorbeeld in je eigen buurt of in het gebouw waar je woont of werkt. Al deze onderdelen moeten continu blijven werken om woningen en bedrijven van stroom te voorzien.

DEKRA test al vele jaren elektrische producten en onderdelen op veiligheid, EMC, performance, betrouwbaarheid en andere aspecten volgens de laatste veiligheidsstandaarden, zoals IEC, EN, UL, CSA en nog meer nationale normen en afwijkingen. We testen, inspecteren en certificeren deze componenten in onze laboratoria of op locatie onder toezicht bij de fabrikant en in onafhankelijke laboratoria.

De succesvolle afronding van een testprogramma kan leiden tot de uitgifte van een van onze erkende verklaringen, zoals een DEKRA Type Test Certificate, een DEKRA testrapport of CB rapport, een DEKRA Inspection of Test Report en/of een DEKRA Verklaring van Overeenstemming. Voor kritische markten en voor fabrikanten die hun focus op het maken van veilige producten nog meer willen ondersteunen, biedt DEKRA certificate volgens internationale schema's met, bijvoorbeeld, DEKRA Mark, KEMA-KEUR, ENEC en meer.

Producten die we testen in elektrische installaties

 • LV panels
 • Busbar trunking systemen
 • Kabels en accessoires
 • Beschermende uitrusting en apparatuur
 • Schakel- en verdeelapparatuur
 • Zonnepanelen en onderdelen
 • Gebouwgebonden installaties
 • Smart home
 • Verlichtingsproducten voor binnen en buiten

Producten die we testen voor energieopslag/elektrische mobiliteit

Vraag het aan een fabrikant en hij zal het voor u bevestigen: een veilig product op de markt brengen is prioriteit nummer één. Maar ze wereldwijd op de markt brengen is net zo belangrijk. Een goede basis voor het verkopen van veilige producten begint bij DEKRA. Onze ervaring met het testen van elektrische en elektronische producten voor o.a. veiligheid, EMC en performance en onze expertise in smart en draadloze technologieën staan hierin voorop. Samen met ons team van market access experts heeft u de sleutel in handen om deuren over heel de wereld te openen.

Door te werken met DEKRA krijgt u de zekerheid die u nodig heeft om producten wereldwijd te verkopen. Wij testen volgens de laatste standaarden, zoals IEC en EN, en meer, waaronder testprogramma's uit de sector (EV Ready, CHAdeMO, SEMI, marine). Een succesvol afgeleid testprogramma kan leiden tot de uitgifte van een van onze erkende verklaringen, zoals een DEKRA CB rapport, een Type Test Certificate, DEKRA testrapport, een DEKRA Inspection of Test Report en/of een DEKRA Verklaring van Overeenstemming.

Voor fabrikanten die hun focus op veilige producten verder willen ondersteunen, bieden wij certificatie volgens internationale schema's voor o.a. DEKRA Mark, KEMA-KEUR, ENEC en meer.

Wij testen en certificeren onder meer de volgende producten:

 • Machines (robotica, industriële toepassingen, productie, etc.)
 • Professioniële elektronische producten (UPS systemen, controllers, voedingen, sensoren, etc.)
 • Labapparatuur
 • Verlichtingsproducten
 • Huishoudelijke apparatuur (commercieel, niet-commercieel, grote en kleine keukenapparatuur, witgoed, etc.)
 • Elektrische medische producten
 • Telecom, AV en IT apparatuur (routers, communicatiemodules, versterkers, computers, (3D) printers, etc.)
 • Verkeersmanagement (laadstations, verkeersmanagementsystemen, verkeerslichten, betaalsystemen, beveiligingssystemen, slimme sensoren, etc.)

Om ervoor te zorgen dat uw producten aan de laatste eisen voldoen, is het belangrijk dat uw meetapparatuur ook voldoet. Door ervoor te zorgen dat uw multimeter, oscilloscoop, weerstandsmeter of ampèremeter op de juiste manier getest en gekalibreerd is, komt een goed werkend product binnen handbereik. DEKRA kalibreert allerlei soorten meetapparatuur onder accreditatie. Onder de producten die DEKRA test vindt u:

 • DC en laagfrequente apparatuur (o.a. multimeters, calibrators, voedingen, condensators, weerstandsmeters, isolatiemeters)
 • Frequentiemeters, multifunctionele generators
 • Hoogfrequente apparatuur (o.a. radiofrequentie generators, spectrum analysers, dempers, AM en FM modulatie generators)
 • Andere apparatuur/equipment (klimaatkamers, data loggers, versterkers, golflengtesimulators)

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Tim van den Berg
separator

Tim van den Berg

DEKRA Product Testing

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen