Elektrische veiligheid testen
DEKRA Product Testing

Een onafhankelijke beoordeling aanvragen voor de elektrische veiligheid van uw producten?

Elektrische veiligheid testen

Veiligheidstests van elektronische consumentenproducten en machines

DEKRA verifieert of de elektrische producten van onze klanten veilig zijn en of ze voldoen aan alle vereiste nationale of internationale normen, zodat onze klanten hun producten wereldwijd op verschillende markten kunnen verkopen.

Over veiligheidstests voor elektrische producten

Elektriciteit veroorzaakte een revolutie in de samenleving. Tegenwoordig is elektrisch aangedreven apparatuur overal. Het testen van de veiligheid van elektrische producten is een van de belangrijkste bouwstenen van het testen van de productveiligheid in de moderne samenleving. Veel meer dan het voldoen aan de laatste erkende normen, gaat het bij elektrische veiligheidstesten om de bescherming van de mensen voor wie een product is ontworpen en de omgeving waarin het zal worden gebruikt. De specialisten van DEKRA zorgen ervoor dat de producten van onze klanten niet alleen voldoen aan alle noodzakelijke wereldwijd erkende normen, maar dat ze ook volledig veilig zijn voor de mensen voor wie ze zijn ontworpen en voor de omgevingen waarin ze zullen worden gebruikt.
Door alle noodzakelijke vereisten na te gaan waaraan producten volgens nationale en internationale normen moeten voldoen, bieden onze deskundigen fabrikanten, importeurs en kleinhandelaars de gemoedsrust die gepaard gaat met de hoogste productveiligheid. Onze diensten variëren van het specificeren van de vereiste productmonsters en documentatie, het boeken van de testfaciliteiten in ons wereldwijde netwerk tot het informeren van klanten over de voortgang van tests of het signaleren van de mogelijke oorzaken van eventuele tekortkomingen.
Waarom DEKRA?
Grootste scope

De grootste scope met een specialisatie in elektrische producten en elektronica.

Uitgebreide kennis van (inter)nationale normen

Wij bieden u uitgebreide kennis van (inter)nationale normen, mede dankzij onze actieve rol in verschillende normcommissies.

Wereldwijde dekking

Waar u ook produceert of verkoopt, met ons wereldwijde netwerk van laboratoria kunnen we u efficiënt van dienst zijn.

Hoe testen we elektrische veiligheid?

  Een veilig en betrouwbaar elektriciteitsnet bestaat uit veel verschillende onderdelen. DEKRA test elk van deze componenten volgens de laatste veiligheidsstandaarden, zoals IEC, IEEE, UL, EN en andere nationale normen. Wij testen, inspecteren en certificeren in onze eigen laboratoria en onder toezicht op locatie. Een succesvol afgerond testprogramma kan leiden tot de uitgifte van een van onze erkende verklaringen, zoals een DEKRA Type Test Certificate, een DEKRA testrapport, een DEKRA Inspection of Test Report en/of een DEKRA Verklaring van Overeenstemming.
  Producten binnen onze scope voor testen, inspecteren en certificeren zijn o.a.:
  Energieproductie
  • Testen voor IEC, UL, CE markering van zonnepanelen en PV-apparatuur in ons geaccrediteerd testlaboratorium
  • Inspecteren en certificeren van rotating equipment (Ex)
  • Materiaal testen & inspectie van apparatuur in energiecentrales, zoals drukvaten, koeloplossingen en continu monitoren van integriteit
  Transmissie en distributie
  Certificeren tegen IEC 61010
  Elektronische apparatuur voor laboratoria, meetomgevingen, industrie en vergelijkbare toepassingen veilig op de markt brengen? Ontdek hier meer over de norm IEC 61010.
  Lees meer