Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Geschiedenis van DEKRA

De geschiedenis van DEKRA begint in Duitsland: in 1924 ontwikkelt de industrieel Hugo Stinnes het idee van een vrijwillige technische controledienst voor motorvoertuigen. Het idee wordt gerealiseerd op 30 juni 1925 met de oprichting van de Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Duitse Vereniging voor Toezicht op Motorvoertuigen) in Berlijn.

dekra-geschiedenis-automobiel

In Nederland kreeg DEKRA voet aan de grond in 2000. De eerste activiteiten bestonden uit automotive expertise, waaronder voertuigkeuringen. Kort daarop volgt de acquisitie van BIRS-ISB, waarmee het onderdeel Claims (wat later uitgroeit tot Claims & Expertise) wordt toegevoegd aan het portfolio. De jaren daarna groeit DEKRA in Nederland door overnames van o.a. KEMA Quality en ARBO Support en biedt de organisatie een steeds breder pakket aan veiligheid gerelateerde diensten. Vandaag de dag zijn we met vijf Service Divisies actief in Nederland: Audit, Claims & Expertise, Consulting, Product Testing en Industrial Inspection.

DEKRA heeft haar activiteiten in Nederland gestaag uitgebreid en meerdere overnames gedaan. Klik op de jaartallen hieronder om te zien welke aquisities plaatsvonden.

Acquisitie van BIRS-ISB. De historie van het onderdeel Claims begint in 1958 met de oprichting van BIRS-ISB.

Acquisitie van Bartok Groep. Het onderdeel Expertise ontstond in 1947 met de oprichting van het expertisebureau Hettema en Disselkoen.

Acquisitie van het voormalige KEMA Quality, waaruit de huidige Product Testing activiteiten voortkomen.

Acquisitie vanViaNorm, een geaccrediteerde beoordelings- en certificeringsorganisatie voor de sectoren automotive, transport & logistiek en koeltechniek.

Acquisitie van TES Automotive, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het controleren en afhandelen van transportschade bij nieuwe auto's. Er zijn vestigingen in de havens van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en Zeebrugge.

Acquisitie van Interlloyd Survey, dat zich heeft toegelegd op schade-expertise op het gebied van brand, aansprakelijkheid, CAR en technische verzekeringen.

Acquisitie van letselschadespecialist Van Kouterik Personenschade.

Overname van de activiteiten van DNV GL, die als service unit Material Testing & Inspection in Arnhem ondergebracht worden.

Acquisitie van Plurel in Utrecht, met 65 medewerkers een van de toonaangevende inspectie- en onderzoeksinstellingen voor de railsector in de Benelux.

Acquisitie Industrial Safety Group B.V. (ook bekend als ARBO Support) in Rotterdam. Industrial Safety Group ondersteunt en begeleidt bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.

Pagina delen