Verlichting testen
DEKRA Product Testing

Zijn uw verlichtingsproducten veilig en voldoen ze aan alle vereiste normen?

Verlichting testen

Verlichting testen tegen verlichtingsnormen

Wilt u uw verlichting testen om aan te tonen dat deze voldoen aan (internationale) verlichtingsnormen? Zoekt u een onafhankelijk testhuis om de veiligheidstesten uit te voeren? Of zoekt u een keurmerk om uw product te onderscheiden van uw concurrenten? Ontdek ons brede dienstenportfolio voor het testen en certificeren van verlichting.

Wij testen alle soorten verlichting en armaturen die gebruikt worden in publieke omgevingen, werkomgevingen en in huishoudens. Daarnaast testen we retrofit producten en complexere systemen voor bijvoorbeeld noodverlichting. Met onze brede expertise testen we bijvoorbeeld op productveiligheid, functionele veiligheid, cybersecurity, materiaalveiligheid en prestaties.

Verlichting testen bij DEKRA

Welke verlichtingskeurmerken geven wij uit?
Klanten willen er zeker van zijn dat de producten die ze kopen voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen. Een keurmerk is een goede manier om dit aan te tonen. U kunt een beroep doen op DEKRA voor de volgende keurmerken:   
 • ENEC (European Norms European Certification)  
  Met dit keurmerk toont u aan dat uw product voldoet aan de Europese veiligheidsstandaard.  
 • ENEC+  
  Dit keurmerk heeft betrekking op de prestaties van uw product. Voorwaarde is dat het product ENEC gecertificeerd is.   
 • CB-certificatie
  Dit is een afspraak met landen die aangesloten zijn bij de IECEE. Deze member bodies erkennen het CB-certificaat als basis voor eigen nationale keurmerken.   
 • DEKRA Mark  
  Met ons eigen veiligheidskeurmerk garandeert u de veiligheid van uw producten. Het laat zien dat uw product is getest en voldoet aan de veiligheidsnormen.  
 • CDEKRAus  
  Met ons cDEKRAus keurmerk kunt u producten op de markt brengen in Canada en de Verenigde Staten.   
 • CoC UAE
  DEKRA geeft dit certificaat af voor noodverlichting in de Verenigde Arabische Emiraten.
Tegen welke verlichtingsnormen certificeren wij?
Wat zijn voorbeelden van testen die wij uitvoeren?
U kunt bij ons terecht voor alle type verlichting

CE-richtlijnen verlichting testen

Uw klanten willen zien dat producten veilig zijn en aan de CE-richtlijnen voldoen. Dit mag u binnen Europa zelf verklaren. Dat betekent dat u een CE-markering kan aanbrengen als u de CE-testen zelf uitvoert en uw verlichting voldoet aan de eisen. Om meer vertrouwen te wekken bij uw klanten kiezen veel bedrijven ervoor verlichting te testen via een onafhankelijke partij, zoals DEKRA.

De 5 CE-richtlijnen voor verlichting

1. LVD (laagspanningsrichtlijn) 2014/35/EU
Deze richtlijn dekt gezondheids- en veiligheidsrisico’s van elektrische apparatuur met 50 tot 1000 volt bij wisselstroom en 75 tot 1500 volt bij gelijkstroom.         
2. EMC (Electro Magnetic Compatibility) 2014/30/EU
3. RoHS/REACH (Restriction of Hazardous Substances) 2015/863 and 1907/2006/EU
4. ErP (Energy-Related-Products) 2009/125/EC
5. RED (Radio Equipment Directive)

Verlichting testen: onze werkwijze

  U dient een aanvraag in via onze website. Deze komt binnen bij onze salesafdeling.
  Wij vragen de benodigde aanvullende informatie bij u op, waaronder een datasheet van uw product, zodat we een offerte kunnen maken. Heeft u hulp of advies nodig bij het aanleveren van de benodigdheden? Dan staan we voor u klaar. We laten u bijvoorbeeld weten hoe u monsters gereed kan maken voor een test.
  EXTRA: Guidance uren met een DEKRA-expert
  Heeft u behoefte aan contact met een expert over uw verlichting? Onze experts bieden u een guidance-card. Hierop staan uren met één van onze experts om technische zaken van uw verlichting te bespreken. Zo krijgt u inzicht in uw vraagstuk rondom bijvoorbeeld veiligheid, prestaties, keurmerken of testen. U kunt de uren fysiek of digitaal inzetten. Interesse in de guidance uren? Geef het aan in uw offerteaanvraag of neem contact met ons op via sales​.nl@​dekra​.com​.
  Voordelen van DEKRA
  Altijd een oplossing

  We testen alle typen verlichting en verlichtingsonderdelen. Ook als uw producten innovaties zijn waarvoor nog geen standaard is ontwikkeld.

  Global Market Access

  We keuren verlichting en verlichtingsonderdelen naar de eisen die gelden in diverse landen, zodat u ze op de markt kunt brengen waar u wilt.    

  Eén vast aanspreekpunt

  U houdt altijd één vast aanspreekpunt tijdens het gehele proces. Ook wanneer u markten buiten Europa betreedt.

  Direct contact met engineers

  U kunt direct contact hebben met engineers om mogelijk tussentijds aanpassingen te doen aan uw product.

  Verlichting testen op een betrouwbare en onafhankelijke wijze

  DEKRA is door de Raad van Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor het uitvoeren van onafhankelijke tests. Zij zien erop toe dat wij onze werkzaamheden correct uitvoeren. In onze labscope en certificatiescope zijn alle normeringen opgenomen waarvoor wij zijn geaccrediteerd.
  Dat wij testen uitvoeren onder accreditatie, geeft u en uw klanten de zekerheid dat we testen onafhankelijk en correct uitvoeren. We kunnen bijna alle testen uitvoeren onder accreditatie, waarbij lab- en testrapportages voldoen aan de eisen van ISO 17025. 
  Mist u een norm in onze scope? We kunnen ook tegen verlichtingsnormen of andere veiligheidsnormen testen die niet in onze accreditatiescope staan. Na de testen ontvangt u altijd een testrapport met de resultaten.

  Global market access met uw verlichting

  Wilt u markten betreden buiten Europa? Dan krijgt u te maken met andere nationale en internationale eisen. Deze eisen kunnen complex zijn. Elk land heeft namelijk eigen eisen. Onze Global Market Access Service u daarom om de beste aanpak te bepalen, zodat uw producten de juiste certificeringen en keurmerken krijgen. Dat doen we met onze brede kennis van internationale wet- en regelgeving. Zo betreedt u snel en efficiënt de (inter)nationale markt.

  Vraag een online sessie aan 

  Wilt u ook verlichting testen en certificering? En bent u benieuwd naar het certificeringsproces? Vul het onderstaande formulier om in gesprek te komen met een van onze experts. Stel tijdens deze vrijblijvende sessie al uw vragen over het testen van verlichting en ontdek welke certificeringen essentieel zijn voor uw product(en).