Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Explosieveiligheid testen bij DEKRA

DEKRA Product Testing

Wilt u explosieveiligheid voor mens, materiaal en omgeving in kaart brengen en maximaliseren?

Explosieveiligheid testen

Verhoog de veiligheid van producten en processen

Fabriceert u apparatuur, onderdelen of veiligheidssystemen die worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen? Of wordt er in uw bedrijf gewerkt in een omgeving met risico op explosie? Voor expertise op het gebied van explosieveiligheid bent u aan het juiste adres – bij DEKRA helpen wij u graag de risico's te minimaliseren.

Explosieveilig

Als European Notified Body testen, beoordelen en certificeren wij volgens o.a. de ATEX-richtlijn 2014/34/EU. Bovendien zijn wij medeoprichter van het wereldwijd erkende IECEx-schema, waarmee wij zowel als certificatie-instelling (ExCB) en als testlaboratorium (ExTL) diensten verlenen.

Daarnaast testen, beoordelen en certificeren onze experts ook veiligheids-, controle- en regelapparatuur zoals gasdetectors en controle-installaties voor drukbehuizingen. Wij voeren ook metingen en tests uit op prototypes.

Internationale erkenning

In Japan is DEKRA geregistreerd als certification body voor fabrikanten van producten die gebruikt worden in explosiegevaarlijke omgevingen. Fabrikanten die een JPEx certificaat nodig hebben, kunnen bij DEKRA terecht. Ook zijn wij door INMETRO geaccrediteerd om producten te beoordelen en certificeren volgens Braziliaanse technische voorschriften.

Omdat onze testresultaten internationaal geaccepteerd worden, bieden we een stevige basis voor internationaal zakendoen. Daarnaast worden we erkend door en werken we samen met vele nationale test- en goedkeuringsinstanties wereldwijd, zoals FM Approvals, USCG en MSHA in de Verenigde Staten, NEPSI en CQST in China, KTL, KOSHA en KGS in Korea en NANIO CCVE in Rusland.

Brede kennis en expertise in explosieveiligheid

Bent u op zoek naar een gecombineerde beoordeling en certificatie van producten en systemen? Neem dan contact op met onze Europese kantoren in Nederland en Duitsland of onze kantoren in de VS, Japan of Korea. In Europa verzorgen wij brandinspecties en fabrieksinspecties als aanvullende diensten. Onze bekwame en wereldwijd opererende teams vergroten onze flexibiliteit, waardoor een snelle dienstverlening altijd en overal mogelijk is.

DEKRA vult haar dienstenpakket aan met ondersteuning in de vorm van fabrieks- en procesveiligheid, het IECEx 03-certified facilities scheme, evenals het IECEx 05-schema voor het certificeren van personeel voor explosiegevaarlijke omgevingen. Neem voor gedetailleerde informatie contact op met onze experts.

Meer weten? Ontdek hier onze services voor explosieveiligheid

Geen resultaten gevonden.

Explosieveiligheid en UKCA

UK Approved Body voor UKCA-keurmerk

DEKRA is op weg naar erkenning als UK Approved Body voor UKCA-keurmerk om oplossingen te bieden voor producten die zijn gecertificeerd volgens ATEX-, RED-, EMC-, LVD-, PPE-, OND- en Machinerichtlijnen.

Meer informatie
Pagina delen