Explosieveiligheid certificeren
DEKRA Product Testing

Wilt u explosieveiligheid voor mens, materiaal en omgeving in kaart brengen en maximaliseren?

Explosieveiligheid certificeren

Een explosieveilig product en - proces

Fabriceert u apparatuur, onderdelen of veiligheidssystemen die worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen? Of wordt er in uw bedrijf gewerkt in een omgeving met risico op explosie? DEKRA helpt u graag met veilig werken. We beoordelen zowel de explosieveiligheid van uw producten, als van de omgeving waarin het geproduceerd wordt. Laat u certificeren door DEKRA en betreed markten over de hele wereld.

Brede kennis en expertise in explosieveiligheid

We testen of uw producten en werkprocessen explosieveilig zijn. We combineren daarvoor de expertises van twee teams: DEKRA Product Testing en DEKRA Audit. Daarmee garanderen we dat er producten op de markt komen zoals we ze gecertificeerd hebben. Onze bekwame en wereldwijd opererende teams vergroten onze flexibiliteit, waardoor een snelle dienstverlening altijd en overal mogelijk is. We hebben kantoren in Nederland, Duitsland, de VS, Japan en Zuid-Korea.
DEKRA biedt daarnaast ondersteuning in de vorm van:
  • fabrieks- en procesveiligheid;
  • certificering van faciliteiten tegen IECEx 03-5;
  • IECEx 05-certificering van personeel in explosiegevaarlijke omgevingen.

Explosieveiligheid volgens ATEX

Als European Notified Body testen, beoordelen en certificeren wij organisaties tegen de ATEX-richtlijn 2014/34/EU. Dan doen we met veel kennis van zaken. Zo zijn we medeoprichter van het wereldwijd erkende IECEx-schema, waarmee we diensten verlenen aan zowel certificatie-instelling (ExCB) als testlaboratorium (ExTL). Daarnaast testen, beoordelen en certificeren we ook veiligheids-, controle- en regelapparatuur zoals gasdetectors en controle-installaties voor drukbehuizingen. Wij voeren ook metingen en tests uit op prototypes.
Waarom DEKRA als partner voor explosieveiligheid?
Uitgebreide kennis

DEKRA test alle apparatuur gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen op verschillende beschermingscategorieën. Van brandveiligheid tot intrinsieke veiligheid; we voeren alle tests uit volgens EN IEC 60079.

Partner voor al uw audits

Werkt u liever met slechts één aanspreekpunt? Daar kunnen wij voor zorgen: geniet van het comfort en gemak van één contactpersoon voor uw ATEX-, IECEx- en INMETRO-audits.

Meest ervaren organisatie

Wij hebben een van de hoogste aantallen betrouwbare en geldige IECEx-certificaten uitgegeven ter wereld.

Integrale aanpak

Dankzij ons uitgebreide portfolio kunnen wij explosieveiligheidstesten combineren met andere testen, bijvoorbeeld op het gebied van elektrische - en functionele veiligheid, cybersecurity en EMC.

Global market access met DEKRA

Toon over de hele wereld dat uw producten en processen explosieveilig zijn. Wij helpen u wereldwijde markten in verkorte tijd te betreden. We bieden Global Market Access Services voor producten op het gebied van explosieveiligheid, elektrische veiligheid, EMC, energy efficiency, radio en draadloze technologieën en batterijen. Hiervoor zetten we onze kennis in van nationale en lokale wetgeving en we werken samen met lokale partners. We zijn onderdeel van technische comités en industriële consortia. Zo zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in normen en trends in de markt. Zo weet u altijd zeker dat u voldoet aan lokale eisen rondom productcertificering en krijgt u snelle toegang tot de markt.
We bieden de certificeringen aan voor specifieke doelmarkten. Voor de meeste markten zijn wij geaccrediteerd, zoals voor ATEX, het keurmerk voor explosieveiligheid in Europa. Waar we niet geaccrediteerd zijn, werken we samen met lokale partners.

Internationale erkenning

Omdat onze testresultaten internationaal geaccepteerd worden, bieden we een stevige basis voor internationaal zakendoen.
In Arnhem zijn we geaccrediteerd door OSHA als NRTL (Nationally Recognized Testing Laboratory). Hierdoor kunnen we certificeren volgens cDEKRAus in de Verenigde Staten en Canada.
INMETRO heeft onze afdeling in Arnhem geaccrediteerd om producten te beoordelen en certificeren volgens Braziliaanse technische voorschriften. Voor toelating in Japan is DEKRA geregistreerd als Certification Body (CB). We certificeren in Japan fabrikanten van producten die gebruikt worden in explosiegevaarlijke omgevingen.
Daarnaast worden we erkend door en werken we samen met vele nationale test- en goedkeuringsinstanties wereldwijd. Denk daarbij aan FM Approvals, USCG en MSHA in de Verenigde Staten, NEPSI en CQST in China, en KTL, KOSHA en KGS in Zuid-Korea. Tot slot is DEKRA UK een Approved Body voor certificaten van UKCA.
UK Approved Body voor UKCA-keurmerk
DEKRA is op weg naar erkenning als UK Approved Body voor UKCA-keurmerk om oplossingen te bieden voor producten die zijn gecertificeerd volgens ATEX-, RED-, EMC-, LVD-, PPE-, OND- en Machinerichtlijnen.
Meer informatie

Meer weten? Ontdek hier onze services voor explosieveiligheid

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact
DEKRA Product Testing

Meander 1051

6825 MJ Arnhem