Persoonscertificatie
DEKRA Audit

Wilt u uw vakmanschap en professionaliteit toetsen en aantonen?

Persoonscertificatie

Maak vakbekwaamheid inzichtelijk en transparant

Als werkgever of opdrachtgever wilt u zeker weten dat u te maken heeft met vakmensen. Vooral bij risicovolle werkzaamheden wilt u kunnen vertrouwen op de deskundigheid van de mensen met wie u werkt. Daarom hanteren verschillende branches persoonscertificatie als onafhankelijk bewijs van competentie.

Wij certificeren persoonlijke vakbekwaamheid volgens de door de branche vastgestelde eisen. Daarvoor werken wij nauw samen met verschillende vakorganisaties die persoonscertificatie hebben ingesteld. We houden toezicht op de beoordeling, onder andere door het beheer en onderhoud van certificatieschema’s en het toetsen en bijwonen van examens. Daarnaast nemen we deel aan vergaderingen van examencommissies en reiken we de certificaten uit aan de kandidaten die voldoen aan de criteria.
STIPEL heeft besloten de samenwerkingsovereenkomsten met de certificerende instellingen zoals DEKRA op te zeggen.
STIPEL sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met exameninstellingen af om vanaf 8 mei de persoonscertificatie vanuit STIPEL zelf voort te zetten. Bekijk onze FAQ over STIPEL hier > Hier vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen.

Eenvoudig inzicht in de status van persoonscertificaten

DEKRA certificeert personen in verschillende beroepsgroepen. Wij certificeren onder andere werknemers die risicovolle werkzaamheden verrichten die persoonlijke of bedrijfseconomische schade kunnen veroorzaken. Wanneer deze persoon aan de eisen voldoet, ontvangt hij een certificaat.
Waarom DEKRA?
Vernieuwing staat voorop

Wij nemen zitting in verschillende normcommissies en sparren met brancheorganisaties om mee te denken over het doorontwikkelen van normen, maar ook onze eigen diensten.

Betrouwbaar en deskundig

DEKRA stelt strenge eisen aan haar kwaliteit. We werken enkel met deskundige en ervaren experts die tegen vastgestelde kaders certificeren. Betrouwbaarheid en deskundigheid staan hoog in ons vandaal.

Altijd up-to-date

DEKRA werkt nauw samen met de Open Universiteit en heeft toegang tot expertise op het gebied van e-learning en kennismanagementsystemen.

90 jaar ervaring

DEKRA is een kennisorganisatie met meer dan 90 jaar ervaring.

De belangrijkste persoonscertificeringen die wij verstrekken
    DEKRA certificeert directiechauffeurs in samenwerking met BRUSECO, internationaal opleider voor directiechauffeurs. Hierbij wordt de rijvaardigheid en professionele beroepshouding getoetst onder diverse omstandigheden. DEKRA neemt de examens af en geeft het certificaat uit in diverse Europese landen en beheert een internationaal register.
    Voor meer informatie over deze opleidingen verwijzen we u door naar de website van BRUSECO.