Persoonscertificatie
DEKRA Audit

Wilt u uw vakmanschap en professionaliteit toetsen en aantonen?

Persoonscertificatie

Maak vakbekwaamheid inzichtelijk en transparant

Als werkgever of opdrachtgever wilt u zeker weten dat u te maken heeft met vakmensen. Vooral bij risicovolle werkzaamheden wilt u kunnen vertrouwen op de deskundigheid van de mensen met wie u werkt. Daarom hanteren verschillende branches persoonscertificatie als onafhankelijk bewijs van competentie.

Wij certificeren persoonlijke vakbekwaamheid volgens de door de branche vastgestelde eisen. Daarvoor werken wij nauw samen met verschillende vakorganisaties die persoonscertificatie hebben ingesteld. We houden toezicht op de beoordeling, onder andere door het beheer en onderhoud van certificatieschema’s en het toetsen en bijwonen van examens. Daarnaast nemen we deel aan vergaderingen van examencommissies en reiken we de certificaten uit aan de kandidaten die voldoen aan de criteria. DEKRA is hiervoor door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd conform de norm ISO 17024.

Eenvoudig inzicht in de status van persoonscertificaten

DEKRA certificeert personen in verschillende beroepsgroepen. Wij certificeren onder andere werknemers die risicovolle werkzaamheden verrichten die persoonlijke of bedrijfseconomische schade kunnen veroorzaken. Wanneer deze persoon aan de eisen voldoet, ontvangt hij een certificaat.
Waarom DEKRA?
90 jaar ervaring

DEKRA is een kennisorganisatie met meer dan 90 jaar ervaring.

Vernieuwing staat voorop

Wij nemen zitting in verschillende normcommissies en sparren met brancheorganisaties om mee te denken over het doorontwikkelen van normen, maar ook onze eigen diensten.

Betrouwbaar en deskundig

DEKRA is voor een deel van haar diensten geaccrediteerd conform de wereldwijd erkende norm ISO 17024.

Altijd up-to-date

DEKRA werkt nauw samen met de Open Universiteit en heeft toegang tot expertise op het gebied van e-learning en kennismanagementsystemen.

De belangrijkste persoonscertificeringen die wij verstrekken
Elektrotechniek Industrie (STIPEL)
In samenwerking met STIPEL certificeren wij diverse deskundigheidsniveaus voor personen die werken aan en bij elektrische installaties. Voor meer informatie zie de website van STIPEL.
Energiebedrijven BEI (Bedrijfsvoering Elektrische Installaties) / VIAG (gastechniek)
Vakbekwaamheid directiechauffeurs (BRUSECO)
Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information (SERMI)
Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact