Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Feiten en cijfers

DEKRA historie

De historie van DEKRA begint in 1925, het jaar van oprichting van de Duitse Vereniging voor toezicht op motorvoertuigen. Wat met de auto begon, omvat thans een groot aantal veiligheidsgerelateerde diensten.

In het verkeer, op het werk of thuis - in alle essentiële gebieden van het leven bieden de ervaren experts van DEKRA meer veiligheid.

DEKRA visie

En dat doen ze wereldwijd: de kennisorganisatie is actief voor 44.000 werknemers in meer dan 60 landen op 5 continenten. De internationale expansie van DEKRA begon in 1988 met de marktintroductie in Frankrijk en Italië.

Sindsdien heeft het bedrijf zijn wereldwijde positie verder uitgebreid door middel van strategische acquisities, onder meer met locaties in China, de VS, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

DEKRA jaarverslag 2019

In 2019 groeide het bedrijf voor het zestiende achtereenvolgende jaar: de concernomzet steeg met 2,1% tot meer dan 3,4 miljard euro. Momenteel is DEKRA de op drie na grootste kennisorganisatie ter wereld in de TIC-sector (testen, inspecteren, certificeren). Meer informatie over de nieuwste bedrijfscijfers, uitbreidingen, ontwikkelingen en management is te vinden in ons jaar- en financieel verslag.

Met zijn uitgebreide en onafhankelijke deskundigheid is DEKRA een gewilde partner onder beleidsmakers, organisaties en instanties op internationaal, Europees, nationaal en regionaal niveau. Deskundige bijdragen van onze experts, bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid, flankeren en bevorderen duurzame politieke beslissingen. Onze vertegenwoordigingen in Brussel en Berlijn zijn verantwoordelijk voor onze politieke belangenbehartiging.

Pagina delen