Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

dekra-duurzaamheid

Duurzame koploper

Onze internationale duurzaamheidsdoelen gaan hand in hand met onze diensten op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid ligt ten grondslag aan de wereldwijde activiteiten van DEKRA. Naast de ambitieuze duurzaamheidsdoelen die wij zelf nastreven, voegen we doorlopend aan duurzaamheid gerelateerde diensten toe aan ons portfolio.

DEKRA's internationaal georiënteerde duurzaamheidsstrategie voor 2025 omvat ambitieuze, meetbare doelen op belangrijke gebieden, zoals CO2-voetafdruk, hernieuwbare energiebronnen, medewerkersbetrokkenheid, diversiteit, veiligheid op het werk, sociale betrokkenheid, partnerships en de toeleveringsketen. In 2020 sloot DEKRA zich aan bij het United Nations Global Compact: een wereldwijd initiatief dat aanstuurt op een bedrijfsvoering volgens 10 principes rondom o.a. mensenrechten en milieu. Daarnaast heeft de DEKRA zich aangesloten bij het RE100-initiatief, waarmee het bedrijf zich toelegt op het volledig overschakelen naar duurzame energiebronnen. DEKRA streeft ernaar om dit doel al tegen 2025 te behalen.

Naast de eigen duurzaamheidsinitiatieven breidt DEKRA ook het eigen innovatieve aanbod van duurzaamheid gerelateerde diensten uit om klanten te helpen met vooruitstrevende oplossingen op dit gebied. Denk aan duurzaamheidsadvies, het testen en certificeren van e-mobility oplossingen, audits volgens duurzaamheidsnormen, klimaateffectbeoordelingen en vele andere onafhankelijke diensten.

Platina duurzaamheidsrating van EcoVadis

dekra-ecovadis-rating

In 2022 werd DEKRA voor de tweede keer door EcoVadis bekroond met een platina duurzaamheidsrating. DEKRA behoort daarmee tot de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven.

In vergelijking met de EcoVadis-beoordeling van 2021 heeft DEKRA substantiële verbeteringen aangebracht in alle vier de beoordelingscategorieën: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Over het geheel genomen behoort DEKRA volgens de EcoVadis-standaard daarom tot de top 1% van beoordeelde bedrijven in de branche. Met meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven in meer dan 160 landen is EcoVadis een van de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingssystemen.

DEKRA Sustainability Magazines

Pagina delen