dekra-duurzaamheid
Duurzame koploper

Onze internationale duurzaamheidsdoelen gaan hand in hand met onze diensten op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid ligt ten grondslag aan de wereldwijde activiteiten van DEKRA. Naast de ambitieuze duurzaamheidsdoelen die wij zelf nastreven, voegen we doorlopend aan duurzaamheid gerelateerde diensten toe aan ons portfolio.

DEKRA's internationaal georiënteerde duurzaamheidsstrategie voor 2025 omvat ambitieuze, meetbare doelen op belangrijke gebieden, zoals CO2-voetafdruk, hernieuwbare energiebronnen, medewerkersbetrokkenheid, diversiteit, veiligheid op het werk, sociale betrokkenheid, partnerships en de toeleveringsketen. In 2020 sloot DEKRA zich aan bij het United Nations Global Compact: een wereldwijd initiatief dat aanstuurt op een bedrijfsvoering volgens 10 principes rondom o.a. mensenrechten en milieu. Daarnaast heeft de DEKRA zich aangesloten bij het RE100-initiatief, waarmee het bedrijf zich toelegt op het volledig overschakelen naar duurzame energiebronnen. DEKRA streeft ernaar om dit doel al tegen 2025 te behalen.
Naast de eigen duurzaamheidsinitiatieven breidt DEKRA ook het eigen innovatieve aanbod van duurzaamheid gerelateerde diensten uit om klanten te helpen met vooruitstrevende oplossingen op dit gebied. Denk aan duurzaamheidsadvies, het testen en certificeren van e-mobility oplossingen, audits volgens duurzaamheidsnormen, klimaateffectbeoordelingen en vele andere onafhankelijke diensten.
Strategie & doelen op het gebied van duurzaamheid
DEKRA is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en heeft duurzaamheid, in al haar aspecten, centraal gesteld in Vision 2025: wij zijn de wereldwijde partner voor een veilige en duurzame wereld!
Meer informatie

EcoVadis Platina Beoordeling

In de EcoVadis duurzaamheidsbeoordeling is DEKRA beoordeeld als "Platina", de best mogelijke onderscheiding. Hiermee behoort DEKRA tot de top 1 procent van de beoordeelde bedrijven in zijn categorie. EcoVadis is de toonaangevende internationale norm voor duurzaamheid in wereldwijde waardeketens en is een van de belangrijkste ratingsystemen voor duurzaamheid, met meer dan 100.000 samenwerkende bedrijven in meer dan 175 landen.
DEKRA SE werd in 2023 en 2022 herhaaldelijk beoordeeld met 78 van de 100 punten. In vergelijking met het EcoVadis-beoordelingsresultaat 2020/21 (74/100) heeft DEKRA de verbetering op de vier beoordelingsgebieden milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop kunnen bevestigen.
DEKRA Sustainability Magazines