Duurzaamheid certificeringen
DEKRA Audit

Hoe krijgt u inzicht in de prestaties van uw organisatie op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid certificeren

Combineer zakelijk succes met oog voor mens en milieu

Natuurlijk wilt u met uw organisatie groeien, maar wel op een gezonde manier. Met respect voor de mensen waarmee u werkt en voor de fysieke omgeving. Dat doet u voor nu en met het oog op de toekomst. Kortom, met uw organisatie zoekt u de perfecte balans tussen people, planet en profit. Daarom is duurzaamheid een belangrijke peiler in uw managementsysteem. Hoe weet u dat u duurzaam werkt? En hoe laat u dit zien aan uw klanten, partners en medewerkers? DEKRA helpt u hierbij via audits en certificering voor duurzaamheid.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in uw  managementsysteem​. Laat uw organisatie op duurzaamheid certificeren. Een audit geeft u inzicht in de prestaties van uw organisatie op verschillende duurzaamheidsthema’s. Daarnaast laat het u ook zien waar u kunt verbeteren. Er zijn verschillende normen rondom duurzaamheid waartegen u zich kunt certificeren. Deze normen richten zich bijvoorbeeld op energiebesparing of op sociaal ondernemen.
Uitgelichte normen voor duurzaamheid
Circulariteit binnen uw organisatie
Ontdek onze audits die inzicht geven in de circulariteit van uw bedrijfsprocessen.
Meer informatie

Voordelen van een duurzaamheid-certificaat

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen bedrijfsvoering. Een belangrijke stap hierin is het behalen van een duurzaamheidscertificaat, zoals het DEKRA duurzaamheidscertificaat. Dit geeft uw organisatie verschillende voordelen:

Krijg inzicht in de CO₂-uitstoot van uw organisatie

  De CO2-Prestatieladder moedigt bedrijven aan haar CO2-uitstoot te verminderen. De ladder geeft u inzicht in waar u staat. De positie vormt een belangrijke factor voor het binnenhalen van aanbestedingen van de overheid. DEKRA kan via een audit uw organisatie inschalen op de CO ₂ Presentatieladder. Daarvoor toetsen we uw doelstellingen en maatregelen om uw CO2-uitstoot te verminderen, zowel binnen uw eigen bedrijfsvoering als bij het uitvoeren van projecten. We kijken naar de maatregelen voor energiebesparing, efficiënt materiaalgebruik en het gebruik van duurzame energie van uw organisatie. De audit kunt u ook combineren met andere standaarden, zoals ISO 9001 en ISO 14001.

  DEKRA als partner in duurzaamheid

  DEKRA is uw duurzame partner. De experts van DEKRA volgen de laatste ontwikkelingen rondom het certificeren van duurzaamheid. Ze stellen hun kennis en ervaring graag aan u beschikbaar. Neem gerust contact op met één van onze experts.

  Platina duurzaamheidsrating van EcoVadis

  In 2022 werd DEKRA voor de tweede keer door EcoVadis bekroond met een platina duurzaamheidsrating. In vergelijking met 2021 heeft DEKRA duidelijke verbeteringen gemaakt in alle vier de beoordelingscategorieën: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.
  DEKRA is daarmee onderdeel van de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven. Met meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven is EcoVadis een van de meest gerespecteerde systemen voor duurzaamheidsbeoordelingen.
  Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact
  DEKRA Audit Sales

  Meander 1051

  6825 MJ Arnhem