Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Duurzaamheid certificeringen

DEKRA Audit

Hoe krijgt u inzicht in de prestaties van uw organisatie op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid certificeren

Combineer zakelijk succes met oog voor mens en milieu

Natuurlijk wilt u met uw organisatie groeien, maar wel op een gezonde manier. Met respect voor de mensen waarmee u werkt en voor de fysieke omgeving. Nu en met het oog op de toekomst. Kortom, met uw organisatie zoekt u de perfecte balans tussen people, planet en profit. DEKRA helpt u hierbij via audits en certificering.

Duurzaamheid is daarin een belangrijk onderdeel in uw managementsysteem. Certificering op het gebied van duurzaamheid kan u op verschillende manieren helpen. Ten eerste geeft het u inzicht in de prestaties van uw organisatie op verschillende duurzaamheidsthema’s. Daarnaast laat het u ook zien waar u deze prestaties kunt verbeteren.

DEKRA is uw duurzame partner. Van advies over het meest geschikte traject tot en met de daadwerkelijke audit. De experts van DEKRA volgen de laatste ontwikkelingen in duurzaamheidscertificering op de voet. Ze stellen hun kennis en hun ervaring graag aan u beschikbaar.

Uitgelichte normen voor duurzaamheid certificeringen

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

duurzaamheid circulair ondernemen

Circulariteit binnen uw organisatie

Ontdek onze audits die inzicht geven in de circulariteit van uw bedrijfsprocessen.

Meer informatie

Waarom uw duurzaamheid certificaat behalen?

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen bedrijfsvoering. Een belangrijke stap hierin is het behalen van een duurzaamheidscertificaat, zoals het DEKRA duurzaamheidscertificaat. Dit geeft uw organisatie verschillende voordelen:

Voordelen duurzaamheid certificeringen

 • Goed voor het milieu

  Naast alle voordelen die gelden voor uw bedrijf is natuurlijk het belangrijkste dat het een positief effect heeft op het milieu. Met zijn allen proberen we de aarde een betere plek te maken om te leven. Duurzaamheid certificeringen bij DEKRA helpt daar aan mee voor uw organisatie en de wereld.

 • Stijgende vraag naar producten of diensten

  Door een duurzaamheidscertificaat te behalen vergroot u uw concurrentievermogen. Vergeleken met uw concurrenten kan u dan een koppositie creëren binnen uw sector. Er is steeds meer vraag naar partijen die duurzame producten of diensten aanbieden. Bovendien is het bij bepaalde producten of diensten zelfs verplicht om duurzaam gecertificeerd te zijn. Daarnaast laat u met de duurzaamheidscertificering zien dat uw organisatie stappen hierin maakt. Dit trekt dan meer aandacht bij klanten omdat u duurzaam gecertificeerd bent.

 • Imago

  Met een duurzaamheidscertificaat laat u zien dat duurzaamheid een belangrijke waarde is binnen uw organisatie. Dit kan zorgen voor een voordeel bij het aantrekken en behouden van klanten.

 • Financieel besparen

  Een duurzaam beleid in uw bedrijf zorgt vaak ook voor kostenbesparing. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, elektrische voertuigen en ecologische temperatuurregeling op kantoor. Deze investeringen kunnen veel geld schelen op de brandstof- en energierekening.

 • Duurzaamheid doorslaggevend voor bepaalde klanten

  Organisaties kunnen eisen voor een duurzame certificering bij hun inkoopproces als handleiding bij het MVI. Dit is mogelijk omdat deze bedrijven milieu- en duurzaamheidsaspecten daarin willen laten meespelen. Een duurzaamheid certificaat kan dus bepalend zijn voor het aantrekken van bepaalde klanten.

Platina duurzaamheidsrating van EcoVadis

dekra-ecovadis-rating

In 2022 werd DEKRA voor de tweede keer door EcoVadis bekroond met een platina duurzaamheidsrating. DEKRA is daarmee onderdeel van de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven.

In vergelijking met 2021 heeft DEKRA duidelijke verbeteringen gemaakt in alle vier de beoordelingscategorieën: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. DEKRA behoort daarom tot de top 1% van beoordeelde bedrijven in de branche volgens EcoVadis-standaard. Met meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven is EcoVadis een van de meest gerespecteerde duurzaamheidsbeoordelingssystemen.

Krijg inzicht in de CO₂-uitstoot van uw organisatie

De CO₂ Prestatieladder moedigt bedrijven aan haar CO2 uitstoot te reduceren. Zowel in de eigen bedrijfsvoering als bij de uitvoering van projecten. Dit op het gebied van energiebesparing, efficiënt materiaalgebruik en bij het gebruik van duurzame energie. De audit kunt u bijvoorbeeld combineren met ISO 9001 en ISO 14001.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Een extra stap op weg naar een beter milieu

Het certificaat CO2 reductiemanagement is een uitbreiding van het ISO 14001-certificaat met aandacht voor CO2-uitstootvermindering. Het CO2-reductieschema geeft inzicht in het energieverbruik en –gebruik van uw organisatie. Verder ook de maatregelen waarmee u dit wilt reduceren en de doelstellingen die erbij horen. De effectiviteit van de reductiemaatregelen wordt regelmatig getoetst. Zodat u als dat nodig is kunt bijsturen of extra maatregelen kunt nemen.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

+31 88 96 83016
Pagina delen
Vraag direct een offerte aan