Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Duurzaamheid certificeringen

DEKRA Audit

Hoe krijgt u inzicht in de prestaties van uw organisatie op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid certificeren

Combineer zakelijk succes met oog voor mens en milieu

Natuurlijk wilt u met uw organisatie groeien, maar wel op een gezonde manier. Met respect voor de mensen waarmee u werkt en voor de fysieke omgeving. Dat doet u voor nu en met het oog op de toekomst. Kortom, met uw organisatie zoekt u de perfecte balans tussen people, planet en profit. Daarom is duurzaamheid een belangrijke peiler in uw managementsysteem. Hoe weet u dat u duurzaam werkt? En hoe laat u dit zien aan uw klanten, partners en medewerkers? DEKRA helpt u hierbij via audits en certificering voor duurzaamheid.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in uw managementsysteem. Laat uw organisatie op duurzaamheid certificeren. Een audit geeft u inzicht in de prestaties van uw organisatie op verschillende duurzaamheidsthema’s. Daarnaast laat het u ook zien waar u kunt verbeteren. Er zijn verschillende normen rondom duurzaamheid waartegen u zich kunt certificeren. Deze normen richten zich bijvoorbeeld op energiebesparing of op sociaal ondernemen.

Belangrijke normen voor duurzaamheid

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

duurzaamheid circulair ondernemen

Circulariteit binnen uw organisatie

Ontdek onze audits die inzicht geven in de circulariteit van uw bedrijfsprocessen.

Meer informatie

Voordelen van een duurzaamheid-certificaat

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen bedrijfsvoering. Een belangrijke stap hierin is het behalen van een duurzaamheidscertificaat, zoals het DEKRA duurzaamheidscertificaat. Dit geeft uw organisatie verschillende voordelen:

 • U bent een sociale werkgever

  Met het certificaat voor duurzaamheid laat u zien dat u eerlijk zakendoet. Dat betekent bijvoorbeeld dat u medewerkers en klanten gelijke kansen geeft en dat u voorkomt dat er kinderarbeid in de keten voorkomt. Bovendien zorgt u voor goed werkgeverschap en gezonde werkomstandigheden.

 • Het is goed voor de planeet

  Duurzaam ondernemen heeft een positief effect op het milieu. Of u laat zien dat u het milieu zo min mogelijk belast. Zo werken we met zijn allen aan een leefbare aarde, nu en in de toekomst.

 • Het stimuleert de vraag naar uw producten of diensten

  Door een duurzaamheid-certificaat te behalen vergroot u uw concurrentievermogen. Zo behaalt u een koppositie binnen uw sector. Er is steeds meer vraag naar partijen die duurzame producten of diensten aanbieden. Bovendien is het bij bepaalde producten of diensten zelfs verplicht om gecertificeerd te zijn tegen duurzaamheid. Daarnaast laat u met het certificeren van duurzaamheid zien dat uw organisatie hier stappen in maakt.

 • Het versterkt uw imago

  Met een duurzaamheid-certificaat laat u zien dat duurzaamheid een belangrijke waarde is binnen uw organisatie en uw stakeholders. Dit kan zorgen voor een voordeel bij het aantrekken en behouden van klanten. U klanten associëren zich dan graag met uw merk of naam.

 • U bespaart mogelijk kosten

  Een duurzaam beleid in uw bedrijf zorgt vaak ook voor kostenbesparing. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, elektrische voertuigen en ecologische temperatuurregeling op kantoor. Deze investeringen schelen al snel op de brandstof- en energierekening.

 • U bereikt klanten die maatschappelijk verantwoord inkopen

  Klanten die werken volgens de handleiding van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, kunnen bij u terecht. Zij mogen alleen zakendoen met organisaties die een duurzaamheid-certificaat hebben.

Krijg inzicht in de CO₂-uitstoot van uw organisatie

De CO2-Prestatieladder moedigt bedrijven aan haar CO2-uitstoot te verminderen. De ladder geeft u inzicht in waar u staat. De positie vormt een belangrijke factor voor het binnenhalen van aanbestedingen van de overheid. DEKRA kan via een audit uw organisatie inschalen op de CO ₂ Presentatieladder. Daarvoor toetsen we uw doelstellingen en maatregelen om uw CO2-uitstoot te verminderen, zowel binnen uw eigen bedrijfsvoering als bij het uitvoeren van projecten. We kijken naar de maatregelen voor energiebesparing, efficiënt materiaalgebruik en het gebruik van duurzame energie van uw organisatie. De audit kunt u ook combineren met andere standaarden, zoals ISO 9001 en ISO 14001.

Een extra stap op weg naar een beter milieu

Het certificaat CO2-reductiemanagement is een uitbreiding van het ISO 14001-certificaat. Het certificaat heeft aandacht voor uitstootvermindering van CO2. Het CO2-reductieschema geeft inzicht in het energieverbruik en –gebruik van uw organisatie. DEKRA kan u certificeren tegen deze norm. Daarin bekijken we ook de maatregelen die u neemt om de uitstoot te verminderen en de doelstellingen die daarbij horen. Daarna toetsen we regelmatig de effectiviteit van de maatregelen. Zo kunt u, als dat nodig is, bijsturen of extra maatregelen nemen.

DEKRA als partner in duurzaamheid

DEKRA is uw duurzame partner. Van advies over het meest geschikte traject tot en met de daadwerkelijke audit. De experts van DEKRA volgen de laatste ontwikkelingen rondom het certificeren van duurzaamheid. Ze stellen hun kennis en ervaring graag aan u beschikbaar. Neem gerust contact op met één van onze experts.

Platina duurzaamheidsrating van EcoVadis

dekra-ecovadis-rating

In 2022 werd DEKRA voor de tweede keer door EcoVadis bekroond met een platina duurzaamheidsrating. In vergelijking met 2021 heeft DEKRA duidelijke verbeteringen gemaakt in alle vier de beoordelingscategorieën: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

DEKRA is daarmee onderdeel van de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven. Met meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven is EcoVadis een van de meest gerespecteerde systemen voor duurzaamheidsbeoordelingen.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

+31 88 96 83016
Pagina delen
Offerte