Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

MVO Prestatieladder certificaat

DEKRA Audit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maak uw betrokkenheid inzichtelijk

MVO Prestatieladder

Over het MVO Prestatieladder-certificaat

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid wilt u duurzaam ondernemen, met respect voor mens en milieu. De MVO Prestatieladder maakt inzichtelijk wat u precies doet op dit gebied. En welke bijdrage uw organisatie levert aan een betere wereld. DEKRA kan de certificering voor u verzorgen.

MVO Prestatieladder en ISO 26000

De norm ISO 26000 is een internationale richtlijn voor duurzaamheid, zoals AA 1000 dat is voor stakeholdermanagement en GRI (Global Reporting Initiative) voor indicatoren en rapportage. De MVO Prestatieladder is gebaseerd op de principes uit deze richtlijnen en stelt hieraan eisen. Duurzaamheid is op deze manier meetbaar. U kunt via een audit aantonen dat uw organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. De MVO Prestatieladder is bovendien eenvoudig te integreren in bestaande managementsystemen. Voorbeelden hiervan zijn de managementsystemen ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.

Voordelen van certificeren tegen de MVO Prestatieladder

Certificeren tegen de MVO Prestatieladder brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • U draagt op een actieve manier bij aan een positief effect op de maatschappij.
  • U laat zien welke waarden uw organisatie heeft en hoe u deze uitdraagt.
  • U vergroot uw kans op opdrachten. De MVO Prestatieladder voldoet aan de criteria voor duurzame inkoop van de Nederlandse overheid. Dit is vaak een voorwaarde bij overheidsaanbestedingen.
  • U vergroot uw concurrentievermogen. Ook in het bedrijfsleven wordt vaker waarde gegeven aan een objectief bewijs van duurzaam ondernemen.

Indicatoren en niveaus van de MVO Prestatieladder

De MVO Prestatieladder werkt met 33 prestatie-indicatoren. Deze gaan over:

  • People: sociale kwesties (22 indicatoren)
  • Planet: milieugerelateerde kwesties (8 indicatoren)
  • Profit: winstgerelateerde kwesties (3 indicatoren)

Deze kwesties zijn relevant voor zowel grote als kleine bedrijven.

De ladder bestaat uit 5 niveaus, waarbij u zelf uw startniveau bepaalt. Begint u op niveau 1, dan wordt u voor de duur van een jaar gecertificeerd. In deze periode zet u stappen om het 2e niveau te bereiken. Op niveau 2 zet u stappen om niveau 3 te bereiken. Op niveau drie ontvangt u een certificering voor drie jaar. Bedrijven op niveaus 4 en 5 laten zien hoe goed zij presteren op het gebied van MVO.

Certificeren tegen MVO Prestatieladder bij DEKRA

DEKRA is een erkende certificerende instelling. We voeren deze audits graag voor u uit. Onze organisatie staat voor een hoge kwaliteit dienstverlening en veel kennis, ook van uw branche. Onze experts kunnen ook andere certificeringen voor u verzorgen, zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001. Door audits te combineren bespaart u zowel tijd als geld.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Patrick Brom
separator

Patrick Brom

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen