Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

MVO Prestatieladder certificaat

DEKRA Audit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maak uw betrokkenheid inzichtelijk

MVO Prestatieladder certificaat

Omgevingsbewust ondernemen met de MVO Prestatieladder

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid wilt u duurzaam ondernemen, met respect voor mens en milieu. Met behulp van de MVO Prestatieladder kunt u dit inzichtelijk maken wat u precies doet op dit gebied en welke bijdrage u levert aan een betere wereld. DEKRA kan de certificering voor u verzorgen en begeleidt u op weg hiernaartoe.

Maak duurzaamheid inzichtelijk

De norm ISO 26000 is een internationale richtlijn voor sustainability, zoals AA1000 dat is voor stakeholdermanagement en GRI voor indicatoren en rapportage. De MVO Prestatieladder is gebaseerd op de principes uit deze richtlijnen en stelt hieraan eisen, zodat duurzaamheid toetsbaar wordt. Zo kunt u door middel van een audit aantonen dat uw organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. U kunt de ladder eenvoudig integreren in bestaande managementsystemen zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 (voorheen OHSAS 18001).

Indicatoren en niveaus

De MVO Prestatieladder werkt met 33 prestatie-indicatoren die betrekking hebben op sociale kwesties (22 indicatoren), winstgerelateerde kwesties (3 indicatoren) en milieugerelateerde kwesties (8 indicatoren) en is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven. De ladder bestaat uit 5 niveaus, waarbij u zelf kunt bepalen op welk niveau u start. Begint u op niveau 1, dan wordt u voor de duur van een jaar gecertificeerd en zet u in deze periode stappen met als doel het bereiken van niveau 2. Op niveau 2 zet u stappen om niveau 3 te bereiken. Op niveau drie ontvangt u een certificering voor drie jaar. Bedrijven op de hoogste niveaus, 4 en 5, geven blijk van nog hogere prestaties op het gebied van MVO.

Waarom certificering door DEKRA?

De MVO Prestatieladder voldoet aan de criteria voor duurzame inkoop van de Nederlandse overheid en is vaak een voorwaarde bij overheidsaanbestedingen. Maar ook in het bedrijfsleven wordt steeds meer waarde toeegekend aan een objectief bewijs van duurzaam ondernemen. DEKRA is een geaccrediteerd certificeringsinstituut en voert deze audit graag voor u uit. Daarnaast bieden we alle ondersteuning bij de voorbereiding. Onze organisatie staat voor een hoge kwaliteit dienstverlening en veel kennis, ook van uw branche. U werkt altijd met één projectteam en één vast aanspreekpunt. Onze experts kunnen ook andere certificeringen voor u verzorgen. Door audits te combineren bespaart u zowel tijd als geld.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Patrick Brom
separator

Patrick Brom

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen