ISO 14001 certificering
DEKRA Audit

Is uw bedrijf duurzaam en milieubewust bezig?

ISO 14001 certificering

Duurzaam milieubeheer aantonen en hulpbronnen efficiënt gebruiken

Duurzaam milieubeheer wordt steeds belangrijker door de toenemende milieuregelgeving en de strengere eisen. Het is belangrijk om continue op zoek te zijn naar verbeteringen binnen uw organisatie en hulpbronnen slimmer te gebruiken. Dit zorgt voor vermindering van milieukosten en verbruik. Ontdek hoe een ISO 14001 certificering bijdraagt aan milieubeheer in uw organisatie.

De internationale ISO 14001 norm definieert de voorwaarden voor een milieubeheersysteem. DEKRA toetst u met een audit graag op deze norm. Voldoet u aan de ISO 14001 norm? Dan geeft u een krachtig signaal af over de waarden van uw organisatie tegenover duurzaamheid . Ook laat het zien dat u zich inzet voor verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen. We bieden u daarbij optimale ondersteuning. Onze ervaren en onafhankelijke deskundigen helpen en begeleiden u door het hele traject.

Over de ISO 14001 certificering

Bedrijven en organisaties van elke grootte kunnen het milieu beter beschermen. Zowel mogelijk op operationeel als op productniveau. De ISO 14001 certificering vereist efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. Daarnaast is het gericht op afval reductie en het voorkomen van risico op milieuschade. Bovendien draagt het management via de norm een grotere verantwoordelijkheid voor milieumaatregelen en milieupraktijken. De maatregelen zijn onderdeel van de bedrijfsprocessen. Hoewel ISO 14001 gericht is op de impact op het ecosysteem, houdt het ook rekening met economische, politieke en sociale aspecten als de enige erkende norm voor certificering van milieubeheersystemen.

People Based Auditing door DEKRA

In ons auditproces hebben we altijd aandacht voor de menselijke factor. Zij bepalen namelijk hoe ze invulling geven aan de processen, systemen en werkwijzen. We noemen onze werkwijze People Based Auditing, een standaard toegevoegde waarde op onze audits.

Profiteer van onze expertise

Onze ervaren en onafhankelijke deskundigen bieden u de beste ondersteuning bij de certificering van uw milieubeheersysteem. Zo laat u zien dat u waarde hecht aan een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. De ISO 14001 is ook te combineren met andere normen, bijvoorbeeld met de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001:2015.
Heeft interesse of vragen over onze ISO 14001 certificering? Vraag een offerte of online sessie aan met één van onze experts.

Boek een gratis sessie met onze expert

Wilt u weten hoe een DEKRA audit uw organisatie naar een hoger niveau tilt? Wij helpen u graag verder! Vul onderstaand formulier in om gratis in contact te komen met een ISO 14001 expert. Bespreek samen het proces en stel al uw vragen over de audit.

ISO 14001 certificering FAQ

Wat is de rol van CO2 reductiemanagement binnen ISO 14001?
De implementatie van CO2 reductiemanagement binnen uw ISO 14001-milieumanagementsysteem stelt u in staat om inzicht te krijgen in de emissie van uw organisatie. CO2 reductiemanagement helpt u om strategieën, procedures en acties te implementeren om CO2-uitstoot te verminderen. Zo zorgt CO2 reductiemanagement voor:
  • inzicht in CO2-emissiebronnen;
  • de ontwikkeling van doelen voor emissiereductie;
  • de implementatie van energie-efficiëntiemaatregelen;
  • stimulatie van initiatieven die CO2-uitstoot verminderen.
Waar download ik de volledige norm?
Kan ik een ISO 14001 certificering gebruiken als ik zaken wil doen met een organisatie die een duurzaam inkoopbeleid hanteert?
Hoe check ik de geldigheid van een ISO 14001 certificaat die door DEKRA is uitgegeven?
Wat zijn de kosten van een ISO 14001 certificering?