People based auditing
DEKRA Audit

Lees verder en bekijk de video om te ontdekken waar de werkwijze People Based Auditing voor staat

People Based Auditing

De menselijke maat als factor voor succes

Auditen is meer dan het toetsen van standaarden. Het gaat namelijk altijd om mensen. Want zij bepalen hoe ze invulling geven aan de processen, systemen en werkwijzen. Daarom auditen wij al jaren met aandacht voor de menselijke kant. We noemen dat People Based Auditing. We bieden dit standaard aan, als toegevoegde waarde op audits waar de mens een rol speelt. Bij ISO-certificeringen en bij certificering tegen HKZ Zorg en Welzijn, is het een standaard onderdeel in ons rapport.

Hiermee gaat u een stap verder dan de standaard normering. U weet zo namelijk of uw organisatiecultuur echt aansluit op de gewenste processen. Menselijk gedrag is namelijk de bepalende factor voor succes. Met People Based Auditing krijgt u inzicht in deze factor. Hiermee kunt u normen beter implementeren en het managementsysteem meer laten leven binnen uw organisatie.

Zes pijlers van People Based Auditing

We meten de bewustwording en het gedrag binnen uw organisatie aan de hand van zes pijlers: samenwerking, betrokkenheid, voorbeeldgedrag, bewustzijn over kansen en risico’s, het kennen van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, en tot slot het ‘waarom’ weten van vastgestelde processen en gewenst gedrag. De bevindingen worden aan het eind van de audit teruggekoppeld, zodat uw organisatie weet wat er goed gaat en waar eventueel verbetering nodig is.

People Based Auditing bij ISO certificeringen

Voor bepaalde certificeringen hebben we People Based Auditing standaard opgenomen in onze rapporten:
Meer weten over People Based Auditing? Bekijk de whitepaper!