ISO 9001 certificering
DEKRA Audit

De kwaliteit en efficiëntie van bedrijfsprocessen garanderen en optimaliseren?

ISO 9001 certificering

Optimale kwaliteitsprocessen via een ISO 9001 audit

Wilt u zeker weten dat u het maximale uit uw kwaliteitsprocessen haalt? Certificering tegen ISO 9001 garandeert van hoge kwaliteit. De norm daagt u uit om continue te verbeteren. DEKRA verzorgt graag de ISO 9001 audit voor uw organisatie. Onze experts auditen daarvoor de kwaliteitsprocessen specifiek voor uw organisatie. Zo krijgt u altijd ISO 9001 certificering op maat.
Een van de belangrijkste kenmerken van ISO 9001 is de risico gebaseerde aanpak. Hierbij herkent u kansen en risico's, bepaalt u de maatregelen hiertegen en beoordeelt u de doeltreffendheid ervan. Dit zorgt voor de gewenste resultaten voor uw kwaliteitsmanagementsysteem en de bijbehorende processen. Ongeacht de grootte, bedrijfstak en oriëntatie van uw organisatie.

High Level Structure van ISO 9001 certificering

ISO 9001 heeft een bovenliggende structuur die "High Level Structure" (HLS) wordt genoemd. De norm gaat daardoor perfect samen met andere ISO-normen voor managementsystemen. Voorbeelden van deze ISO-normen zijn ISO 14001 en ISO 45001. Bovendien zorgt ISO 9001 voor economische, marktgerichte, duurzame en gebruikersvriendelijke operationele processen.

Onze werkwijze bij een ISO 9001 audit

1. Kennismaking en interne audit (niet verplicht)

We komen graag bij u op bezoek, of nemen contact op via Teams of de telefoon. Tijdens de ontmoeting bespreken we het proces van een ISO 9001 certificering. Hierna bereidt u uw organisatie voor op de ISO 9001 audit. U houdt eerst een interne audit. Hierin controleert u de werking van uw eigen processen.

2. Audit op uw locatie

Onze experts houden een audit bij u op locatie. Hierin beoordelen en toetsen we de werking van de processen. We controleren of ze werken zoals beschreven in het kwaliteitsmanagementsysteem van uw organisatie. Wijken de resultaten af? Dan kan het nodig zijn om de corrigerende maatregelen daarna te toetsen.

3. ISO 9001 auditverslag en evaluatie

Onze experts delen het auditverslag. Hierin vindt u alle resultaten van de audit.

4. ISO 9001 certificaat

Na succesvolle afronding ontvangt u uw ISO 9001 certificaat. De certificering is drie jaar geldig.

5. Eerste vervolgaudit

Binnen een jaar houden we een vervolgaudit. Daarin controleren we of uw kwaliteitssysteem nog steeds werkt volgens de norm.

6. Tweede vervolgaudit

Ongeveer een jaar na de eerste vervolgaudit houden we een tweede vervolgaudit. We controleren opnieuw of uw kwaliteitssysteem werkt volgens de norm.

7. Hercertificering

In het derde jaar na de ISO 9001 certificering plannen we een audit voor hercertificering. Na een succesvolle audit vernieuwen we het certificaat. Deze is opnieuw drie jaar geldig. Ieder jaar volgt een vervolgaudit.
Ga voor de expertise van DEKRA
Ervaring & kennis

Audits en certificeringen zijn bij DEKRA in goede handen. Onze auditors hebben vele jaren ervaring in de certificatie van managementsystemen.

Onderscheiden van concurrenten

Onderscheid u van uw concurrenten en versterk uw marktstrategieën met een succesvolle certificering, vertegenwoordigd door ons erkende DEKRA-keurmerk.

Maximale voordelen

Ons portfolio bevat wereldwijd meer dan 200 accreditaties die we mogen uitvoeren en onze diensten kunnen gecombineerd worden om maximale voordelen te bieden.

People Based Auditing bij ISO 9001 certificering

In ons auditproces hebben we altijd aandacht voor de menselijke factor. Zij bepalen namelijk hoe ze invulling geven aan de processen, systemen en werkwijzen. We noemen onze werkwijze People Based Auditing. Het is een standaard toegevoegde waarde bij ISO-certificeringen en bij certificering tegen HKZ Zorg en Welzijn. Lees hier meer over People Based Auditing.

Kom in contact met een ISO 9001 expert

Wilt u weten hoe een DEKRA audit uw organisatie naar een hoger niveau tilt? Wij helpen u graag verder! Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een ISO 9001 expert. Bespreek samen het proces en stel al uw vragen over de audit.
Contact opnemen