ISCC-certificaat duurzame bedrijven
DEKRA Audit

Wordt er in uw organisatie op duurzame wijze gebruik gemaakt van grondstoffen en materialen?

ISCC-certificaat

Duurzaamheid tonen via International Sustainability & Carbon Certification

Zijn de grondstoffen en materialen die uw organisatie gebruikt duurzaam? En is dit volledig traceerbaar? Dan is het behalen van een ISCC-certificaat (International Sustainability and Carbon Certification) een effectieve manier om dit aan te tonen. DEKRA controleert als onafhankelijke partij of uw organisatie in aanmerking komt voor het ISCC-certificaat, of andere certificaten op het gebied van duurzaamheid.

Het ISCC is de norm voor duurzame en verantwoorde productie van biomassa, biobrandstoffen en andere hernieuwbare grondstoffen. Werken volgens de ISCC-norm draagt bij aan de naleving van strenge sociale, milieu- en kwaliteitsnormen door bedrijven. Dit zorgt voor een vermindering van de negatieve impact op het milieu. Om een ISCC-certificaat te krijgen, moet elke schakel binnen de keten voldoen aan de gestelde eisen.

Voordelen van een het ISCC-certificaat 

Een ISCC-certificering biedt vele voordelen voor bedrijven die werkzaam zijn in de sectoren van biobrandstof, biosmassa en hernieuwbare grondstoffen.
Voordeel op concurrenten

U bereikt klanten die maatschappelijk verantwoord inkopen. Zij doen alleen zaken met organisaties die een ISCC- of een ander duurzaamheidscertificaat hebben.

CO2 vermindering

U bevordert duurzaamheid. U vermindert namelijk de uitstoot van broeikasgassen, u beschermt natuurlijke biosferen en u bevordert de traceerbaarheid van grondstoffen.

Branding duurzaamheid

Het verbetert uw bedrijfsimago. Een ISCC-certificaat laat zien dat uw organisatie zich inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Global Market Access

Steeds meer landen en regio’s stellen strengere eisen aan duurzaamheid en herkomst. Een ISCC-certificering biedt de mogelijkheid om deze markten te betreden.

Onze werkwijze 

Om een ISCC-certificaat te ontvangen, moet u voldoen aan de eisen van de scope die voor u van toepassing is. De scope wordt bepaald op basis van de activiteiten van uw organisatie. Daarna brengt u in kaart of u voldoet aan de eisen van de scope. Dit doet u met een checklist en implementatiedocumenten. Vervolgens laat u dit door DEKRA beoordelen. Voldoet u aan de eisen? Dan ontvangt u het certificaat en vindt er een jaarlijkse controle plaats door ons, om het certificaat te behouden. 

Waarom ISCC-certificaat regelen via DEKRA? 

DEKRA verzorgt graag de ISCC-certificering voor u. Onze jarenlange ervaring en expertise zorgt ervoor dat wij precies weten aan welke eisen uw productieketen moet voldoen. Wij bieden een hoge kwaliteit in dienstverlening en denken graag met u mee wanneer u niet direct voldoet aan alle eisen. DEKRA is een onafhankelijke partij met wereldwijde dekking.

Boek een gratis sessie met onze expert

Wilt u weten hoe DEKRA uw organisatie naar een hoger niveau tilt? Wij helpen u graag verder! Vul het onderstaand formulier in om in contact te komen met een expert. Bespreek tijdens een gratis online sessie samen het proces en stel al uw vragen over het ISCC-certificaat.