EMC en radiofrequentie
DEKRA Product Testing

Wereldwijd voldoen aan alle benodigde EMC en RF-eisen?

EMC en Radiofrequentie (RF) testen

Een apparaat dat werkt zonder te storen

Om de veiligheid en gezondheid van gebruikers van elektronische apparaten en de omgeving te garanderen, gebruiken we EMC en RF testen. We testen daarbij of apparaten in de buurt van andere elektronische apparaten of in de aanwezigheid van elektromagnetische emissies nog naar behoren werken.

Bijna alle elektronische apparaten genereren enige vorm van interferentie – dat is onvermijdelijk. Om een veilige werking te garanderen, mogen ze maar een beperkte hoeveelheid genereren en moeten ze immuun zijn voor een bepaald niveau van elektromagnetische straling

Toetreden tot wereldwijde markten

Met DEKRA's wereldwijde netwerk van testlaboratoria en gespecialiseerde experts kunt u uw producten laten testen op elektromagnetische compatibiliteit volgens internationale normen. De testrapporten tonen aan dat uw apparaten voldoen aan de geldende of gevraagde EMC- en RF-eisen. Tot slot bieden wij ook oplossingen op maat aan voor klantspecifieke eisen.

Notified Body voor EMC

Als Notified Body (NB) zorgt DEKRA voor continue ondersteuning van uw bedrijf. Indien van toepassing geven wij een NB Opinion af volgens de RED Directive.Wij testen en certificeren als Notified Body voor EMC volgens het European Electromagnetic Compatibility Directive 2014/30/EU. Zo krijgt u markttoegang in Europa, maar ook in landen buiten de EU, zoals de VS, Zuid-Afrika en Australië. De Federal Communication Commission (FCC) heeft ons erkend als Conformity Assessment Body (CAB). Dit houdt in dat al onze EMC-testresultaten worden geaccepteerd door de FCC en u onmiddellijk toegang bieden tot de Amerikaanse markt.

DEKRA’s rapporten worden gewaardeerd door klanten, overheden en anderen. Naast het uitvoeren van EMC-tests in ons wereldwijde netwerk van laboratoria voeren wij ook tests uit op locatie. Het testen van uw grote machines en installaties is dan ook geen probleem. Wij werken op een flexibele manier en houden rekening met uw vereisten en processen.

- Sedat Eser (Operational Manager EMC, Europe)

Meer weten over EMC en Radiofrequentie testen?