EMC testing
DEKRA Product Testing

Zorgen dat uw apparaten en onderdelen voldoen aan alle internationale EMC-vereisten?

EMC-test

Testen van elektromagnetische compatibiliteit

Breng je een elektrisch apparaat of component op de markt? Dan is een belangrijke eis dat dit goed samengaat met andere elektrische apparaten. Dat noemen we elektromagnetische compatibiliteit, of EMC. DEKRA kan EMC-tests voor u uitvoeren. Dat doen we in ons eigen EMC-lab in Arnhem. Zo voldoen uw producten aan nationale en internationale normen en eisen.

Elektrische apparaten hebben een elektromagnetisch veld. Dit mag geen andere elektrische apparaten verstoren. Tegelijkertijd mag een elektrisch apparaat niet verstoord worden door andere apparaten. Als deze apparaten goed werken en elkaar niet verstoren, hebben ze een goede elektromagnetische comptabiliteit (EMC). EMC en RF testen zijn een vereiste voor bijna alle elektrische producten. Van mobiele telefoons, tot elektrische vrachtwagens en elektronische medische hulpmiddelen.

Over EMC-testing bij DEKRA

DEKRA’s EMC-testdiensten zijn van toepassing op bijna alle elektronische apparaten en componenten. De tests zijn speciaal ontworpen om immuniteit en emissies te meten. We bekijken of de resultaten voldoen aan de eisen van de normen. Door EMC-testing bij DEKRA bewijst u dat uw producten immuun zijn voor elektromagnetische storing. En dat ze niet meer energie uitstralen dan niveaus die mogelijk schadelijk zijn voor gebruikers of het milieu. Deze niveaus zijn vastgelegd in normen waartegen we certificeren. Onze EMC-testen zijn toepasbaar op:
 • huishoudelijke apparaten
 • elektrisch gereedschap
 • elektrisch speelgoed
 • verlichtingsproducten
 • consumentenelektronica
 • IT- en kantooruitrusting
 • audio- en video-uitrusting
 • slimme apparaten voor thuis
 • telecommunicatie-apparatuur
 • draagbare apparaten en draadloze producten
 • industriële, wetenschappelijke en medische apparatuur
 • meet- en laboratoriumapparatuur
 • elektrische componenten (zoals schakelaar en dimmer)
 • voedingen en elektronica (zoals batterijen, UPS en PV-omvormers)
Waarom een EMC-test bij DEKRA?
Verschillende maten EMC-kamers

Wist u dat wij veel verschillende maten EMC-kamers hebben? Op verschillende locaties over de hele wereld kunt u gebruik maken van EMC-kamers tot wel 10 meter. In Arnhem openden we in 2022 een Open Area Test Side, om voor grote elektrische voertuigen te testen.

Volledig en flexibel testen

Wij bieden volledige typekeuringen aan en flexibele, onafhankelijke EMC-testmethoden die op uw behoeften zijn afgestemd. Onze testen bestaan onder andere uit on-site tests, tests op uw locatie en pre-compliance tests.

EMC in DEKRA’s wereldwijde netwerk

EMC-testing is overal. In DEKRA's wereldwijde netwerk vindt u EMC-testfaciliteiten in Nederland (1), Spanje (1), de Verenigde Staten (1), China (4) en Taiwan (2).

DEKRA’s werkwijze

DEKRA's wereldwijde netwerk van testlaboratoria en gespecialiseerde EMC-experts testen uw producten op elektromagnetische compatibiliteit. Wij zorgen ervoor dat de producten van al onze klanten volledig voldoen aan alle toepasselijke of vereiste EMC-vereisten in elke markt. Door onze brede scope aan diensten zorgen we ervoor dat uw product op alle vlakken voldoet aan de eisen. Zo verkort u de ‘time to market’ van uw producten.
Wij testen onder accreditatie. Dit betekent dat onze manier van testen in Nederland jaarlijks wordt gecontroleerd door de Raad van Accreditatie​. Hierdoor weet u dat een rapport van DEKRA wereldwijd geaccepteerd wordt.
We testen tegen internationale normen, zowel in onze laboratoria als op locatie. Daarvoor ontzorgen we u in het hele proces. We bepalen van tevoren welk apparaat, onderdeel of component we precies testen en houden de documentatie bij. We boeken de testfaciliteiten om de EMC-test uit te voeren en informeren u over de voortgang en resultaten.
Wenst u een product met een draadloze radioverbinding op de Europese markt te introduceren? Vanaf augustus 2025 is het verplicht om te voldoen aan de Delegated Act van de richtlijn radioapparatuur (RED), zoals vastgesteld door de Europese Commissie. In deze Delegated Act staan diverse cybersecurity-eisen die fabrikanten, importeurs en distributeurs moeten naleven wanneer ze dergelijke producten op de Europese Unie (EU) markt brengen. DEKRA helpt uw producten graag te voldoen aan deze nieuwe regelgeving.

Onze online guidance sessie

Wilt u weten of uw apparaten elektromagnetische compatibiliteit hebben? Wij helpen u graag! Tijdens een gratis online sessie brengen we de vereisten voor u in kaart en kunt u gerichte vragen stellen aan onze expert. Vul hieronder het formulier in. We bellen u terug wanneer u dat uitkomt.
DEKRA blogs