Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Fotometrie testen

DEKRA Product Testing

Hoe garandeert en optimaliseert u de veiligheid van verlichtingsproducten?

Fotometrie testen

Veiligheid, kwaliteit en prestaties van lichtbronnen en hoogtechnologische verlichtingssystemen tot autoverlichting

De fotometrische testspecialisten van DEKRA bieden grondige fotometrische beoordelings- en testdiensten om ervoor te zorgen dat de producten van onze klanten volledig voldoen aan en goedgekeurd zijn voor alle noodzakelijke nationale en internationale voorschriften.

De voordelen van fotometrisch onderzoek

  • Grondige fotometrische evaluatie- en testdiensten

  • Toezien op de naleving van nationale en internationale regelgeving

  • Voorkom schade aan eindgebruikers

  • Garandeert de veiligheid en de prestaties van alle verlichtingsproducten

  • Meet nauwkeurig een reeks specifieke fotometrische eigenschappen

  • Controleert of uw producten aan alle nationale en internationale normen voldoen

Over fotometrie testen

Fotometrie test

De fotometrische testspecialisten van DEKRA voeren uitgebreide tests uit op een breed scala van verlichtingsproducten om specifieke fotometrische eigenschappen te bepalen.

Onze fotometrische testdiensten zijn beschikbaar voor het karakteriseren van spectrale verdeling, lampefficiëntie, lichtstroom, UV-gehaltes en reflectie en transmissie. Fotobiologische veiligheidstests om schade door licht voor eindgebruikers te voorkomen, maken ook deel uit van onze fotometrische testdiensten.

Verlichting is een belangrijke motor in de opmars van het Internet of Things (IoT) en verbonden, slimme huizen, gebouwen en steden. Slimmere verlichtingssystemen met een reeks innovatieve nieuwe functionaliteiten krijgen ook te maken met strengere regelgeving en eisen, waarbij de fotometrische testspecialisten van DEKRA kunnen garanderen dat onze klanten volledig verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en prestaties van nieuwe verlichtingsproducten.

Wat testen we?

Onze testen

Fabrikanten staan onder toenemende druk. Naast het garanderen van veiligheid zijn ze nu ook verantwoordelijkheid voor het leveren van producten en onderdelen met de juiste fotometrische eigenschappen. DEKRA biedt onafhankelijke diensten aan voor het karakteriseren van de spectrale verdeling, lampefficiëntie, lichtstroom, UV-waarden, en reflectie en transmissie. Wij kunnen voor u ook fotobiologische veiligheidstesten uitvoeren op lampen en verlichtingssystemen om te verzekeren dat uw kunstlichtbronnen geen schadelijk licht uitstralen.

Wat we testen (o.a.)

  • Consumentenproducten
  • Openbare verlichtingsproducten
  • Kantoorverlichting
  • Verlichting voor industriële doeleinden
  • Verlichting voor architectonische doeleinden
  • Automotive verlichting
  • Verlichtingsproducten voor medische doeleinden

Verlichtingsproducten zijn er in vele soorten en maten: van spaarlampen tot straatverlichting, van noodverlichting tot kerstlampjes en van smart dimmers tot verlichtingsproducten voor medische doeleinden. Maar steeds geavanceerdere technologieën resulteren ook in strengere veiligheidseisen. Onze DEKRA experts blijven altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie. Wij testen verschillende verlichtingsonderdelen, halffabrikaten, LED-modules en complete verlichtingssystemen, en certificeren voor onder andere ENEC, ENEC+, DEKRA LED Performance, DLC, Lighting Facts en Energy Star.

DEKRA voert de volgende testen uit:

  • Lichtstroom
  • Lamp-efficacy
  • Kleurweergave-index (CRI)
  • Gecorreleerde kleurtemperatuur (CCT)
  • Spectrale distributiemetingen
  • Chromaticiteit
  • Luminantiemetingen

Innovaties in koplampen, signaallampen, lichtbronnen en styling voegen veel waarde toe aan autoverlichting. Dit soort innovaties verspreiden zich naar markten over de hele wereld. De kwaliteit, prestaties en veiligheid waarborgen, is geen eenvoudige taak. Afhankelijk van de markt zijn verschillende eisen en wetgevingen van toepassing:

  • Landen in de Europese Unie, Rusland en Japan vereisen certificering volgens de UN ECE-reglementen, waarbij DEKRA samenwerkt met verschillende autoriteiten.

  • In Noord-Amerika is naleving van FMVSS108 (USA), CMVSS108 (Canada), en SAE-normen voor bepaalde Amerikaanse staten verplicht, afhankelijk van de functie van het product. Dit kan worden aangetoond met rapporten van onze partner Calcoast-ITL. De keuring vindt in onze laboratoria plaats.

  • De Indiase autoriteiten vereisen certificering volgens de AIS-normen op basis van getuige-testen door ARAI (of ICAT). Deze kunnen plaatsvinden in onze laboratoria.

  • Toegang tot Taiwan vereist certificering door de lokale autoriteiten; de VSCC. De rapporten die door DEKRA worden uitgegeven worden automatisch erkend, waarmee u tijd bespaart bij het verkrijgen van VSCC-goedkeuring.

  • Toegang tot Brazilië vereist naleving van de Portaria's van INMETRO. DEKRA is geaccrediteerd voor testen, auditen en certificeren.

  • China vereist certificering volgens de GB-normen. Ondanks dat het testen moet plaatsvinden in Chinese instituten begeleidt DEKRA u om het proces soepel te laten verlopen.

Met behulp van ons internationale netwerk aan fotometrische laboratoria voeren wij volledige testprogramma's uit in slechts enkele weken Wij verzorgen het gehele proces voor u. Dit bespaart u ook de tijd die het zou kosten om testmonsters voor te bereiden en af te leveren bij verschillende laboratoria.

Camera monitor systemen leken ooit verre toekomstmuziek, maar tegenwoordig worden ze door fabrikanten wereldwijd steeds vaker in nieuwe auto's geplaatst. De eerste auto's met dit soort systemen rijden al rond en er volgen er snel meer. Camera monitor systemen vervangen de binnen- en buitenspiegels van een auto met camera's, displays, elektronica en software. Testen zijn nodig om ervoor te zorgen dat dit soort innovaties goed en consistent functioneren zodat alle weggebruikers veilig blijven.

UNECE Regulation No. 46 is specifiek ontwikkeld voor het goedkeuren van camera monitor systemen in motorvoertuigen. Ze kunnen als deel van de voertuighomologatie gekeurd worden of als los product. In ons testlab voor fotometrie testen we camera's, displays, elektronica en volledige systemen volgens deze richtlijn. We nemen hierbij onder meer de volgende aspecten in acht: luminantie, contrast rendering, latency, resolutie, scherpte, kleurweergave, scherptediepte, vergrotingsfactor en lateral uniformity.

Vraag een offerte aan

Pagina delen