Fotometrie testen
DEKRA Product Testing

Hoe garandeert en optimaliseert u de veiligheid van verlichtingsproducten?

Fotometrie testen

Veiligheid, kwaliteit en prestaties van lichtbronnen en hoogtechnologische verlichtingssystemen tot autoverlichting

De fotometrische testspecialisten van DEKRA bieden grondige fotometrische beoordelings- en testdiensten om ervoor te zorgen dat de producten van onze klanten volledig voldoen aan en goedgekeurd zijn voor alle noodzakelijke nationale en internationale voorschriften.

Over fotometrie testen

De fotometrische testspecialisten van DEKRA voeren uitgebreide tests uit op een breed scala van verlichtingsproducten om specifieke fotometrische eigenschappen te bepalen.
Onze fotometrische testdiensten zijn beschikbaar voor het karakteriseren van spectrale verdeling, lampefficiëntie, lichtstroom, UV-gehaltes en reflectie en transmissie. Fotobiologische veiligheidstests om schade door licht voor eindgebruikers te voorkomen, maken ook deel uit van onze fotometrische testdiensten.
Verlichting is een belangrijke motor in de opmars van het Internet of Things (IoT) en verbonden, slimme huizen, gebouwen en steden. Slimmere verlichtingssystemen met een reeks innovatieve nieuwe functionaliteiten krijgen ook te maken met strengere regelgeving en eisen, waarbij de fotometrische testspecialisten van DEKRA kunnen garanderen dat onze klanten volledig verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en prestaties van nieuwe verlichtingsproducten.
Waarom DEKRA
Volledige ondersteuning in innovatie

DEKRA heeft een breed portfolio en kan elk aspect van uw product vanaf het begin testen, wat u het vertrouwen geeft om uw innovaties op de markt te brengen.

Export support

Met een uitgebreid netwerk aan laboratoria en partners kan DEKRA u helpen de benodigde certificeringen te verkrijgen voor het vergroten van uw wereldwijde voetafdruk.

De eerste keer goed

Onze experts hebben uitgebreide kennis van de vereisten in de verlichtingsindustrie. Zo kunt u tijd besparen door dure, omslachtige nabewerkingen te voorkomen.

Wat testen we?

Onze testen

Fabrikanten staan onder toenemende druk. Naast het garanderen van veiligheid zijn ze nu ook verantwoordelijkheid voor het leveren van producten en onderdelen met de juiste fotometrische eigenschappen. DEKRA biedt onafhankelijke diensten aan voor het karakteriseren van de spectrale verdeling, lampefficiëntie, lichtstroom, UV-waarden, en reflectie en transmissie. Wij kunnen voor u ook fotobiologische veiligheidstesten uitvoeren op lampen en verlichtingssystemen om te verzekeren dat uw kunstlichtbronnen geen schadelijk licht uitstralen.
Wat we testen (o.a.)
 • Consumentenproducten
 • Openbare verlichtingsproducten
 • Kantoorverlichting
 • Verlichting voor industriële doeleinden
 • Verlichting voor architectonische doeleinden
 • Automotive verlichting
 • Verlichtingsproducten voor medische doeleinden
  Verlichtingsproducten zijn er in vele soorten en maten: van spaarlampen tot straatverlichting, van noodverlichting tot kerstlampjes en van smart dimmers tot verlichtingsproducten voor medische doeleinden. Maar steeds geavanceerdere technologieën resulteren ook in strengere veiligheidseisen. Onze DEKRA experts blijven altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie. Wij testen verschillende verlichtingsonderdelen, halffabrikaten, LED-modules en complete verlichtingssystemen, en certificeren voor onder andere ENEC, ENEC+, DEKRA LED Performance, DLC, Lighting Facts en Energy Star.
  DEKRA voert de volgende testen uit:
  • Lichtstroom
  • Lamp-efficacy
  • Kleurweergave-index (CRI)
  • Gecorreleerde kleurtemperatuur (CCT)
  • Spectrale distributiemetingen
  • Chromaticiteit
  • Luminantiemetingen