Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Personenschade

DEKRA Claims & Expertise

Heeft u professionele ondersteuning nodig bij de afhandeling van letselschade?

Personenschade

Deskundige en integere schadeafhandeling

Ongevallen met letsel of andere gezondheidsschade kunnen leiden tot complexe schadedossiers. De gevolgen van een ongeval met persoonlijk leed zijn vaak langdurig en erg divers. Bovendien spelen er vaak veel emoties rond persoonlijk letsel. DEKRA heeft een gespecialiseerd team dat de afhandeling van letselschade graag van u overneemt, vanaf de eerste melding tot de sluiting van het dossier.

Of het nu gaat om een beperkte verwonding, tijdelijke arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit of overlijden; elk letselschadedossier behandelen wij met evenveel zorg. Terwijl wij het schadeproces professioneel doorlopen, staan wij garant voor een persoonlijke aanpak. Het slachtoffer hoort immers centraal te staan. Wij begrijpen dat veel informatie privacygevoelig is en u kunt te allen tijde rekenen op onze integriteit.

Hoe werken wij?

Op verzoek van de verzekeraar of eigenrisicodrager is het mogelijk dat een van onze letselschade experts van DEKRA Personenschade specialisten het slachtoffer thuis bezoekt voor een opname van de (persoonlijke) schade. Een verslag van dit gesprek voegen wij bij de overige informatie zoals de kosten voor medische behandeling en hulp en de economische gevolgschade (zoals inkomstenderving). Waar nodig doen wij toedracht- of ander onderzoek, om zaken verder te verhelderen. Bij zelfstandig ondernemers stellen wij bijvoorbeeld een financieel rapport op dat de gevolgen voor de bedrijfsvoering in kaart brengt. Alle informatie verzamelen wij in een helder verslag dat als basis dient voor de bepaling van het uit te keren schadebedrag. Het uiteindelijke schadebedrag berekenen wij met behulp van erkende rekenmodellen en in overleg met alle partijen, gebruikmakend van alle ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd.

U kunt op DEKRA rekenen

Onze medewerkers paren oprecht begrip en inlevingsvermogen in de eisers aan een grote kennis van letselschadeafhandeling. Denk hierbij aan de medische, praktische, juridische én financiële aspecten van een schadeclaim. Wij coördineren, monitoren en analyseren en de afwikkeling van elk dossier zorgvuldig. Met efficiënte oplossingen proberen wij de doorlooptijd te beperken, maar ook wanneer de afwikkeling jaren duurt kunt u rekenen op onze aandacht en inzet. Of het nu gaat om het afhandelen van het volledige dossier of de uitbesteding van een deelopdracht, onze letselschadespecialisten staan u met raad en daad bij. 

Flexibele schil

Heeft u voor korte of langere tijd behoefte aan extra capaciteit? De flexibele schil is een dienstverlening vanuit Claims services waar we als ‘flexibele schil’ fungeren voor de schadeafdeling van de opdrachtgever. Wij nemen de gehele/of een deel van de instroom van dossiers over met ons team. Dit team kunnen we goed en snel inrichten vanwege het feit dat we, naast het vaste claims team, kunnen opschalen met schadebehandelaars van DEKRA People .

Run off

Wanneer u wilt stoppen met (een deel) van uw portefeuille, betekent dit niet automatisch het einde van uw verplichtingen. Vaak zijn nog niet al uw claims volledig afgehandeld en mogelijk zijn nog niet alle schades gemeld. Actief run off claims management helpt om de druk op zowel uw financiële reserves als uw schademanagement zo laag mogelijk te houden en DEKRA kan u daarbij van dienst zijn.
U kunt ons inschakelen voor de schadebehandeling binnen run off verzekeringsportefeuilles. U krijgt van ons de garantie van behoud van kwaliteit en uitstekende dienstverlening.

Het waarderen van uw schadereserves, ook van nog niet gemelde schades, vergt specialistische kennis die DEKRA in huis heeft. Met een zorgvuldige waardering beheerst u de schadelast en beperkt u de noodzaak voor (te) grote kapitaal reserveringen.

Pagina delen