Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Waardevolle keuringen

DEKRA Claims & Expertise

Uw voertuig deskundig laten keuren of taxeren?

Waardevolle keuringen

Naast schade-expertise biedt DEKRA ook keuringen en diverse andere diensten voor particulieren. Keuringen kunnen wij uitvoeren in ons eigen volledig geoutilleerde keuringsstation in Uden (NB) of op locatie.

Onze keurmeesters houden zich onder meer bezig met:

Wilt u een tweedehandsauto kopen en weten wat de technische staat is, dan kunt u de auto voor aankoop laten keuren. Onze keurmeester controleert het voertuig op werking met een aantal technische hulpmiddelen. Verder raadpleegt hij onze database om (indien mogelijk) duidelijkheid te verkrijgen over het schadeverleden van het voertuig. Na afloop van de keuring ontvangt u een overzichtelijk rapport.

De DEKRA Occasionkeuring is ook mogelijk voor kampeerauto's. U kunt de camper, bij een totale controle, op maar liefst meer dan 400 punten laten controleren. Natuurlijk wordt op de technische staat gecontroleerd maar ook andere belangrijke zaken zoals gasdichtheid van leidingen en de aanwezigheid van vocht in de camper. Ook wordt de functionaliteit van het interieur getest. Na afloop van de keuring ontvangt u een overzichtelijk rapport.

Is de beoogde kampeerauto ouder dan 25 jaar of is het gewicht hoger dan 3.500 kg, neem dan eerst telefonisch contact met ons op.

Als u een speciaal voertuig, zoals een ambulance, wilt laten keuren, dan kunnen wij samen met u een protocol op maat ontwikkelen. U kunt zelf aangeven welke onderdelen u wilt laten keuren met als resultaat een rapportage die geheel aan uw wensen voldoet.  

In ons keuringstation in Uden kunt u ook terecht voor uw reguliere APK. Een afspraak plant u eenvoudig zelf in via onze afspraakplanner of door te bellen met +31 413 243850. 

Overige keuringen voor particulieren

Met onze brede kennis en jarenlange ervaring in automotive kunnen wij u nog op diverse andere terreinen van dienst zijn:

Onze taxateurs weten klassieke voertuigen, oldtimers, motoren, wagenparken, caravans en campers op juiste waarde te taxeren. Zij beschikken over veel kennis en ervaring, hebben gevoel voor authenticiteit en voorzien u graag van advies, bijvoorbeeld als uw voertuig gerestaureerd moet worden. Na afloop van de taxatie ontvangt u een uitgebreid rapport voorzien van beeldmateriaal. De kwaliteit van onze taxateurs wordt gewaarborgd door inschrijving in het Verenigd Register van Taxateurs.

Wilt u binnenkort met uw auto naar het centrum van een Duitse stad? Dan heeft u waarschijnlijk een milieusticker nodig. Deze kunt u online bij ons bestellen of kopen bij een van onze vestigingen in Alkmaar of Uden.

Op de Duitse Autobahn mag u met uw caravan, vouwwagen of aanhanger slechts 80 km per uur rijden, maar met ontheffing wordt dit 100 kilometer per uur. Om ontheffing te verkrijgen moeten zowel het trekkende voertuig als de aanhanger aan een aantal eisen voldoen. Op aanvraag inspecteren wij beide voertuigen en verstrekken wij bij goedkeuring het Tempo 100 certificaat.    

Goed om te weten:

  • Het basistarief voor een DEKRA Tempo 100 keuring is €136.
  • U betaalt online eenvoudig via Ideal of met creditcard.
  • Geef bij uw aanvraag aan wanneer u de sticker nodig heeft, dan houden wij hier rekening mee.
  • Na ontvangst van de aanvraag ontvangt u een bericht om contact met ons op te nemen voor het inplannen van een afspraak.
  • U ontvangt binnen tien werkdagen na de inspectie en goedkeuring een certificaat en een Tempo 100 sticker.
  • Wij inspecteren het object bij u thuis of op elke andere door u gewenste locatie waar wij ruim om het object heen kunnen lopen. Als u ervoor kiest de inspectie uit te laten voeren bij onze vestiging in Uden profiteert u van een gereduceerd tarief.

Contact

DEKRA Claims & Expertise

Automotive keuringen | DEKRA Claims and Expertise B.V.

Oostwijk 7a

5406 XT Uden

+31 72 57 57 777
Pagina delen