Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Medische apparatuur testen DEKRA

DEKRA Product Testing

Garanderen dat uw elektrische medische apparaten voldoen aan alle veiligheidseisen?

Medische elektrische apparatuur testen

IEC 60601 is de internationale standaard voor het testen van de elektrische veiligheid en essentiële prestatie van medische elektrische apparatuur. Ontdek hoe u samen met DEKRA's expertise in testen en certificeren bouwt aan de veiligheid van uw medische elektrische apparatuur.

medische elektrische apparatuur testen

Hoe test DEKRA uw medische elektrische apparaten?

  • In ons RvA geaccrediteerd testlaboratorium;
  • Volgens de belangrijkste IEC standaarden;
  • Aan de hand van een uitgebreid diensten portfolio, waaronder EMC-, RED-, en laagspanningsrichtlijnen.

Voor onze Notified Body diensten in relatie to de Medical Device Regulation (MDR), kijkt u hier.

6 redenen om de veiligheid van medische apparatuur te testen bij DEKRA

1. Uitgebreide Scope

DEKRA mag op bijna alle veiligheidsstandaarden van de ISO 17025 alsmede voor CB certificering testen. Als onderdeel van deze testen voert DEKRA ook conformiteit beoordelingen uit in overeenstemming met IEC 62304 (softwarelevenscyclus), IEC 60601-1-6 / IEC 62366 (bruikbaarheid) en ISO 14971 (risicobeheer). Indien gewenst is het altijd mogelijk onze “scope” uit te breiden wanneer er sprake is van een lange termijn samenwerkingsverband.

2. Korte “Time to Market”

Onze faciliteiten en ervaring in dit veld spreken voor zich. U bent in goede handen. Als fabrikant/importeur kent u uw product als geen ander. Wij kennen de standaarden door en door, hebben professionele test faciliteiten en ervaren gekwalificeerde ingenieurs in huis om uw producten te certificeren. Hiermee leveren we alle ingrediënten om een betrouwbaar en zo kort mogelijke “Time to Market” te realiseren. Tijd is immers van essentieel belang.

3. EMC & Draadloos testlabs

Naast de 60601 gerelateerde standaarden hebben wij tevens een uitgebreid en goed uitgerust EMC & Wireless laboratorium met test cabines van verschillend formaat. Hiermee kan DEKRA testen uitvoeren volgens de 60601-1-2 richtlijn, laagspanningsrichtlijn, EMC richtlijn en de RED richtlijn. En dit allemaal op 1 locatie in Arnhem, dus geen extra transport risico’s.

4. Deskundige begeleiding

DEKRA identificeert samen met de fabrikant welke standaarden van toepassing zijn en is gespecialiseerd in het testen en certificeren van (complexe) Medische Electrische Apparatuur. Onze eingeneers staan klaar om u te begeleiden in dit vaak complexe process via een pre-compliance check of engineering review.

5. Technische documentatie

De DEKRA Scope omvat tevens IEC 62304 (software life-cycle), IEC 60601-1-6 / IEC 62366 (usability) en ISO 14971 (risk management).

6. Certified Body Accredited Test Laboratory (CBTL)

Wij zijn een geaccrediteerd test laboratorium (CBTL) volgens de CB scheme van de IEC standaarden.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Tim van den Berg

Tim van den Berg

separator
+31 88 96 83542
separator

DEKRA Product Testing

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen
Offerte