DEKRA Mark keurmerk
DEKRA Product Testing

Hoe zorg je ervoor dat je producten echt veilig zijn?

DEKRA Mark productcertificering

Zorgen voor productveiligheid. Nu en in de toekomst

DEKRA Mark is een van onze belangrijkste keurmerken. Het toont aan dat uw producten grondig zijn getest en voldoen aan alle vereiste veiligheidsnormen. Omdat DEKRA Mark is gebaseerd op internationaal aanvaarde en erkende normen, is het uw productpaspoort voor toegang tot lokale markten over de hele wereld.

Het DEKRA Mark certificatieschema is een ISO Type 5 certificering. Wij testen en certificeren vrijwel elk elektrisch product voor consumenten en voor professioneel en industrieel gebruik. Met onze state-of-the-art faciliteiten over de hele wereld heeft DEKRA alles in huis om uw producten te testen, inspecteren en certificeren volgens de meest voorkomende veiligheidseisen. Bekijk de video om erachter te komen hoe ons primaire keurmerk de veiligheid van uw producten garandeert.
Voordelen van de DEKRA Mark
Gemakkelijke toegang tot markten wereldwijd

Gemakkelijke markttoegang tot verschillende landen die EN- of IEC-normen accepteren.

Toont veiligheid in één oogopslag

Ons keurmerk toont aan dat uw product grondig is getest en voldoet aan alle vereiste veiligheidsnormen.

Testoplossingen op maat

Integreer assessments en herkeuringen met uw eigen specifieke kwaliteitsproces.

Kostenbesparend en efficiënt testen

Meerdere kosteneffectieve testopties beschikbaar en gecombineerde verplichte inspecties voor verschillende markten.

Gebruik van DEKRA CheckMe Register

Elk belanghebbende kan de QR-code scannen of het certificaatnummer invoeren om toegang te krijgen tot gedetailleerde informatie over de productcertificering.

Powered by DEKRA

DEKRA Mark wordt onderschreven door DEKRA, een internationaal gerenommeerde, erkende en onafhankelijke organisatie.

Veiligheidstesten voor elektrische producten

Wij testen en certificeren vrijwel elk elektrisch product, voor consumenten, professioneel en industrieel gebruik. Dit omvat zowel elektrische apparaten en productcomponenten als industriële apparatuur. Hier zijn enkele voorbeelden van wat we kunnen testen, inspecteren en certificeren:
 • verlichting
 • laadpalen van elektrische voertuigen
 • elektrische apparatuur voor medisch gebruik
 • batterijen en energieopslagsystemen
 • labuitrusting
 • slimme sensoren voor industrieel gebruik
 • stopcontacten en (industriële) kabels
 • condensatoren
 • huishoudelijke apparaten
 • installatietoebehoren en verbindingsapparaten
 • IT- en kantoorapparatuur
 • installatie beschermingsmiddelen
 • en meer

Het meest complete certificeringsproces

Het certificatieschema van DEKRA Mark omvat alles wat u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw product door DEKRA wordt getest, geïnspecteerd en gecertificeerd:
 • typetest product
 • geldig DEKRA Mark-certificaat
 • jaarlijkse CIG023 fabrieksinspectie
 • jaarlijkse herkeuring van het product
 • gebruik van het DEKRA Mark-logo in uw productmarketing en -communicatie
 • online toegang tot het DEKRA Certified Product Register
Van welke voordelen profiteert u per DEKRA Mark level?

Modulair testprogramma

Om het certificeringsproces voor u gemakkelijker te maken, bieden wij een modulair testprogramma aan. Dit betekent dat we altijd een passende aanpak kunnen vinden om aan uw specifieke behoeften op het gebied van typeonderzoek te voldoen. De testen en inspecties die onze experts voor u uitvoeren om het DEKRA Mark te verkrijgen, kunt u gebruiken als basis voor andere certificeringsprogramma's, zoals:

 • full testing in DEKRA-laboratoria bij u in de buurt
 • testen op uw eigen testfaciliteit, uitgevoerd door DEKRA-experts
 • full witnessed testing in uw eigen testfaciliteit of in DEKRA-laboratoria
 • witnessed testing als onderdeel van een testprogramma in uw eigen testfaciliteit of in DEKRA-laboratoria
Het DEKRA Certified Product Register is uw on-demand database. Hierin kunt u – en kunnen andere belangrijke belanghebbenden – eenvoudig productcertificaten opvragen en inzien. Klik op de knop hieronder om naar de database te gaan.

Uw toegangspoort tot wereldwijde markten

Met onze state-of-the-art faciliteiten over de hele wereld heeft DEKRA alles in huis om uw producten te testen, inspecteren en certificeren volgens de meest voorkomende veiligheidseisen. DEKRA Mark is officieel geaccrediteerd door de RvA, die door de Nederlandse overheid is aangewezen als de nationale accreditatie-instelling op basis van de Europese Verordening 765/2008. DEKRA Mark ondersteunt zowel IEC- als EN-veiligheidsnormen. Hierdoor helpt het u probleemloos toegang te krijgen tot landen die deze normen accepteren.
Bent u van plan uw producten in Canada of de Verenigde Staten op de markt te brengen? U hoeft zich geen zorgen te maken over een ingewikkeld certificeringsproces. DEKRA is een Recognized Testing Laboratory (NRTL), geaccrediteerd door OSHA (VS) en een certificatie-instelling geaccrediteerd door de SCC (Canada). Net als ons DEKRA Mark bieden we een specifiek productcertificeringsmerk aan: cDEKRAus. Dit keurmerk helpt u toegang te krijgen tot de Noord-Amerikaanse markt, op voorwaarde dat uw product voldoet aan de relevante lokale veiligheidsnormen.
En bovendien kunnen we u ondersteunen met onze Global Market Access-service. Een perfecte combinatie van DEKRA-expertise en online tools om u te helpen uw producten te lanceren waar u maar wilt. Lees meer over onze Global Market Access-services in de video's en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Type 5-certificering

Het DEKRA Mark certificatieschema is een ISO Type 5 certificering. Dit type certificering is een contractuele overeenkomst tussen de fabrikant en de geaccrediteerde certificatie-instelling zoals DEKRA, bedoeld voor producten die aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen willen voldoen. Een ISO Type 5-certificering omvat:
 • inspectie van de productieprocessen
 • testen van productprestaties
 • uitgebreid getest op veiligheidsaspecten
 • nalevingscontrole op wettelijke veiligheidseisen
Door deze grondige controles en evaluaties te doorstaan, tonen producten met het DEKRA-keurmerk aan dat ze de hoogste veiligheid bieden en aan alle relevante normen voldoen. Als ons primaire keurmerk gaat DEKRA Mark verder dan alleen het productcertificaat. Het draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit, aangezien u hebt bewezen dat u veel waarde hecht aan de veiligheid van uw klant. Het kan ook helpen de zichtbaarheid van uw product in de markt te vergroten en nieuwe verkoopkansen te creëren.

Vraag een gratis sessie aan met expert

Wilt u weten of uw producten voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en regelgeving? Dan zijn wij u graag van dienst! Vraag gewoon een gratis online sessie aan met een van onze experts. Tijdens deze sessie heeft u de tijd om uw business case te bespreken en al uw vragen aan onze expert te stellen. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Downloads

In het verleden was KEMA-KEUR een van de bekendste productkeurmerken. Hoewel dit keurmerk veel van dezelfde kenmerken heeft als DEKRA Mark - beide dekken dezelfde technische vereisten en processen - biedt DEKRA Mark extra voordelen. Download onze brochures om meer te weten te komen over de toegevoegde waarde van DEKRA Mark.