Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Laagspanning testen

DEKRA Product Testing

De betrouwbaarheid en veiligheid vergroten van uw elektrische distributienetwerken?

Laagspanning testen

Veilige installaties voor energieoverdracht en -distributie

Bent u fabrikant van verdeelkasten en schakelmateriaal, bouwer van verdeelinrichtingen, toezichthouder of grootverbruiker van energie? Dan helpen de laagspanningsexperts van DEKRA u graag om de betrouwbaarheid en veiligheid van de elektriciteitsdistributie te waarborgen.

DEKRA heeft experts in huis die gespecialiseerd zijn in schakelmateriaal voor laagspanning. We helpen onze klanten bij het evalueren van de veiligheid en betrouwbaarheid van alle componenten in hun elektriciteitstransmissie- en distributienetwerken. Dat doen we op basis van standaarden als EN/IEC 61439 (voor verdeelinrichtingen) en EN/IEC 60947 of EN/IEC 60898 (voor individuele componenten). DEKRA helpt zowel fabrikanten (OEM) als assembleurs aan te tonen dat hun producten voldoen aan nationale en internationale normen en veiligheidsvoorschriften. Onze type testrapporten en certificeringen geven u wereldwijd goede toegang tot de markt.  

De voordelen van laagspanning testen 

 • U vergroot de betrouwbaarheid en veiligheid van elektrische distributienetwerken. 
 • U beheerst het risico van kostbare of gevaarlijke elektrische storingen. 
 • U toont aan dat uw producten voldoen aan alle nationale en internationale normen. 

Focus op cybersecurity

Cybersecurity is een belangrijke focus bij DEKRA. De stroomvoorziening is namelijk steeds vaker "smart” en draadloos verbonden. Denk daarbij aan smart grids en industriële besturingssystemen binnen uw organisatie. Het uitwisselen van data via de cloud biedt natuurlijk veel voordelen voor gebruikers. Tegelijkertijd blijft veiligheid een belangrijk aspect. U wilt erop vertrouwen dat systemen niet gehackt kunnen worden en mogelijke risico's beheersen.

DEKRA geeft u inzicht in deze risico's; we testen niet alleen de software en de hardware van de stroomvoorziening op cyberveiligheid maar ook organisaties zelf. Voor componenten, systemen en organisaties die onderdeel uitmaken van een "kritieke infrastructuur” (NIS2) bieden we alle testen en certificering volgens IEC62443. Een Gap Analysis laat de ruimte voor verbetering ten opzichte van de standaard zien.

Onze testen voor laagspanning

Bij DEKRA werken we aan de veiligheid van laagspanning, maar ook aan veiligheid in de rest van de waardeketen van stroom. Onze experts voeren de gewenste tests uit op verschillende locaties. Bijvoorbeeld in een van onze wereldwijde laboratoria, in uw eigen laboratorium of in een van onze geassocieerde laboratoria van derden, onder ons toezicht. Hierbij gaat het om de volgende tests: 

 • alle tests uit de EN/IEC 61439 standaard voor verdeelkasten 
 • alle tests uit de standaarden voor schakelmateriaal, busbars en componenten, bijvoorbeeld EN/IEC 60947, EN/IEC 60898  
 • RED en EMC comptabiliteit
 • alle mogelijke testen van materiaal, temperatuur(stijging) en veroudering 
 • IP en IK testen 
 • cybersecuritytesten en –certificeringen, waaronder IEC 62443

Laagspanning testen door DEKRA

 • algemeen erkende certificaten

  De testcertificaten en testrapporten van DEKRA zijn wereldwijd erkend en worden geaccepteerd door netbeheerders, nutsbedrijven, eindgebruikers, overheden en andere belanghebbenden. 

 • uitgebreide kennis van normen

  Onze experts hebben uitgebreide kennis van de laagspanningsnormen, mede dankzij hun actieve deelname aan consortia en standaardisatiecommissies.

 • flexibele testroutes

  Wij bieden testroutes in onze laboratoria in Dubai, Hongarije, Azië en Nederland. Of onder toezicht in uw eigen laboratorium of een extern laboratorium.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Pagina delen