Laagspanning testen van industriële stroom- en besturingssystemen.
DEKRA Product Testing

De betrouwbaarheid en veiligheid vergroten van uw elektrische distributienetwerken?

Laagspanning testen van industriële stroom- en besturingssystemen

Voor veilige energiedistributie

Bent u fabrikant van verdeelkasten of schakelmateriaal? Een bouwer van verdeelinrichtingen van laagspanning (LV)? Of een toezichthouder of grootverbruiker van energie? Dan hebt u een partner nodig om de betrouwbaarheid en veiligheid van energieoverdracht en –distributie te helpen waarborgen. De laagspanningsspecialisten van DEKRA staan voor u klaar om u de service te verlenen die u nodig heeft.

DEKRA heeft experts in huis die gespecialiseerd zijn in schakel- en verdeelinrichtingen voor laagspanning. We helpen u bij het evalueren van de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk voor elektriciteitstransmissie en –distributie in uw product. DEKRA helpt u als fabrikant van originele onderdelen (OEM) of als assembleur aan te tonen dat uw product voldoet aan nationale en internationale normen, veiligheidsvoorschriften en de EU Laagspanningsrichtlijn (LVD). Onze type testrapporten en certificeringen geven u wereldwijd goede toegang tot de markt.

Focus op cybersecurity

Cybersecurity is een belangrijke focus bij DEKRA. De stroomvoorziening is namelijk steeds vaker "smart” en draadloos verbonden. Denk daarbij aan smart grids en industriële besturingssystemen (IACS) binnen uw organisatie. Het uitwisselen van data via de cloud biedt natuurlijk veel voordelen voor gebruikers. Tegelijkertijd blijft veiligheid een belangrijk aspect. U wilt erop vertrouwen dat systemen niet gehackt kunnen worden en mogelijke risico's beheersen.
DEKRA geeft u inzicht in deze cybersecurity risico's. We testen niet alleen de software en de hardware van de stroomvoorziening op cyberveiligheid maar ook organisaties zelf. Voor componenten, systemen en organisaties die onderdeel uitmaken van een "kritieke infrastructuur” (NIS2) bieden we alle testen en certificering volgens bijvoorbeeld IEC 62443, ISO 27001 en IEC 15408. Onze Gap Analysis laat de ruimte voor verbetering zien ten opzichte van de standaard of gewenste situatie.
  We kunnen alle componenten in uw product testen en certificeren. Dat doen we op basis van internationale en Europese normen als:
  • Laagspanningsrichtlijn (LVD)
  • IEC 61439-serie voor samenstellingen, verdeelborden en railkokersystemen
  • IEC 60947-serie voor industrieel schakelmateriaal en componenten
  • IEC 60898 voor individuele componenten
  • IEC 62208 voor testen van lege behuizingen
  • IEC 62955 voor laadsystemen van elektrische voertuigen
  • IEC/TR 61641 voor interne boogtesten
  • IEC/TS 63107 voor boog matiging
  • IEC 60898-1, IEC 61008-1, IEC 61009-1 en IEC 62423 voor componenten die (rest)bescherming bieden
  (Inclusief EN en landspecifieke vereisten)

  Laagspanning testen door DEKRA

  • algemeen erkende certificaten
   De testcertificaten, -rapporten en kwaliteitskeurmerken van DEKRA zijn wereldwijd erkend en worden geaccepteerd door netbeheerders, nutsbedrijven, eindgebruikers, overheden en andere belanghebbenden.  
  • uitgebreide kennis van normen
   Onze experts hebben uitgebreide kennis van de laagspanningsnormen, mede dankzij hun actieve deelname aan consortia en standaardisatiecommissies. 
  • flexibele testroutes
   Wij bieden testroutes in onze laboratoria in Dubai, Hongarije, Azië en Nederland. Of onder toezicht in uw eigen laboratorium of een extern laboratorium. 

  Vraag een gratis sessie aan met expert

  De betrouwbaarheid en veiligheid van uw elektrische distributienetwerken vergroten? Dan zijn wij u graag van dienst! Vraag een gratis online sessie aan met een van onze experts. Tijdens deze sessie heeft u de tijd om uw business case te bespreken en al uw vragen aan onze expert te stellen. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

  Meer over onze laagspanning testing services