Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Automated and connected driving testen bij DEKRA automotive

DEKRA Product Testing

Hoe zorgen we op een veilige manier voor next level mobility met de laatste innovaties?

Automated and connected driving

Leider in veiligheidstests voor connected driving

Bij DEKRA geven we vorm aan standaarden en strategieën voor het testen van de nieuwste innovaties op het gebied van mobiliteit. Ontdek hoe onze specialisten u op weg helpen aan de hand van gedetailleerde testen en certificaten voor de nieuwste connected vehicles en componenten.

De toegenomen integratie van draadloze- en netwerktechnologieën maakt connectivity diensten nu al relevant in de huidige generatie voertuigen. Auto's zijn al vaak uitgerust met on-board diagnostics, mobiele diensten als eCall, en assistentiesystemen. In de zeer nabije toekomst zullen nieuwe connected car services en verdere automatisering hun intrede doen en het comfort en de veiligheid nog verder verbeteren. Maar deze ontwikkeling resulteert ook in extra eisen omtrent testen en certificeren.

Onze expertise

testing smart cars with connected driving

DEKRA speelt een sleutelrol in het definiëren van de veiligheid van geautomatiseerde en connected cars, zowel nu als in de toekomst. Onze unieke staat van dienst in het testen en verifiëren van zowel technologieën op het gebied van automotive als telecommunicatie geeft klanten een concurrentievoordeel in een toekomst waarin alles op de weg connected is.

We bieden een volledig scala aan laboratoriumtests, testomgevingen, veldtesten, certificeringsdiensten en marktconforme cyber security keuringen en inspecties om zowel nu als in de toekomst te voldoen aan uw test- en certificeringsbehoeften voor connected cars. Wij kunnen u helpen met belangrijke aspecten, zoals draadloze verbindingen, interoperabiliteit, elektromagnetische compatibiliteit, cyber security en functionele veiligheid.

Onze unieke connected car-testomgeving in Málaga, Spanje, bootst de werking en het gedrag van connected car technologieën in de praktijk na. Daaronder vallen echte en gesimuleerde infrastructuurelementen en voertuigen, evenals replica's van elementen die een interactie hebben met apparaten tijdens het testen.

Een ideale omgeving voor R&D-tests, pre-tests en certificeringstests. Onze testomgeving in Málaga is een belangrijk onderdeel van DEKRA's internationale testnetwerk voor connected- en automated driving Een ander belangrijk onderdeel is de Lausitzring-racebaan in Duitsland: Europa's grootste, onafhankelijke testcentrum voor connected- en automated driving.

Naast veldtesten, waarin we realistische omgevingen simuleren, testen we uw producten in onze laboratoria op uitgebreide wijze.

  • Mobiele technologieën (bijv. GSM, GPRS, UMTS, HSPA+, LTE)
  • Internet of Vehicles (IoV)-technologieën (bijv. eCall, IEEE 802.11p, ETSI ITS-G5, Mirrorlink, OMNIAIR-DSRC)
  • Wireless technologieën (bijv. Airfuel, NFC, Wi-Fi™, Bluetooth®)
  • Regulatory tests (bijv. EMC/RF, OTA, SAR, betrouwbaarheid, batterijen)

DEKRA levert veldtestdiensten voor het evalueren van praktijkscenario's met aangepaste KPI's en oorzaakanalyses. Ons team van deskundige test engineers beoordeelt gegevensprestaties, app-prestaties, netwerkprestaties en locatiegebaseerde diensten op wereldwijde testroutes.

Wij bieden u de volgende certificaties om uw connected cars, connected car onderdelen en systemen wereldwijd te vermarkten:

  • Wireless technologies (Bluetooth SIG, ULE Alliance, Mirrorlink, NFC, WiFi, AllJoyn, LoRa, AirFuel, Sigfox)
  • Mobiele technologieën (PTCRB, GCF)
  • Als Notified en Certified Body (RED 2014/53/EU, EMC Directive 2014/30/EU, TCB in USA, FCB in Canada, eCall)
  • Internationale typekeurings en -certificatiediensten in ongeveer 200 landen

DEKRA experts staan klaar om u te helpen het hoofd te bieden aan de belangrijkste uitdagingen rondom cyber security en de levenscyclus van uw product. Dit doen zij door cyber security evaluaties en certificatie volgens de laatste eisen en standaarden.

Vanaf april 2018 wordt het Europese eCall noodoproepsysteem verplicht in de Europese Unie voor alle nieuwe modellen personen- en licht commerciële voertuigen. Dit betekent dat elke nieuw verkochte auto binnen de EU uitgerust moet zijn met een systeem dat de hulpdiensten inschakelt bij een ongeluk.

DEKRA is actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van eCall. Wij bieden erkende test- en goedkeuringsdiensten aan voor het volledigetoepassingsbereik van eCall systemen, technische onderdelen en producten volgens EU richtlijn 2017/79.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Pagina delen