Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

E-mobility testing

De elektrificatie van de auto-industrie

E-mobility is in opmars. De elektrificatie van de auto-industrie neemt een duizelingwekkende vaart. Dit is het gevolg van een combinatie van milieuwetgeving, duurzaamheidsdoelstellingen, de groeiende consumentenvraag en technologische doorbraken. Hoe kun je als brancheprofessional al deze ontwikkelingen bijbenen?

Door deze toenemende eisen zit er voor autofabrikanten weinig anders op dan het ontwikkelen van nieuwe hybride en volledig elektrische modellen. Naar verwachting zullen de komende jaren alleen al in Europa honderden nieuwe volledige elektrische auto’s op de markt verschijnen. Deze trend is van invloed op het elektriciteitsnetwerk en de oplaadinfrastructuur, om nog maar niet te spreken van fabrikanten van batterijen en componenten voor elektrische auto’s.

De trend van e-mobility

E-mobility trends & ontwikkelingen

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen

Terwijl de autotechnologie zich almaar verder ontwikkelt worden consumenten steeds milieubewuster. Tegelijkertijd worden OEM’s door verplichte doelstellingen voor CO2-reductie gedwongen om meer elektrische voertuigen op de markt te brengen. Dit voegt een compleet nieuwe dimensie aan de auto-industrie toe. De trend van e-mobility verenigt twee eerder gescheiden werelden: de auto-industrie die ISO-normen hanteert, en de elektrische wereld die met IEC-normen werkt. DEKRA bevindt zich in een unieke positie om de kloof tussen deze twee sectoren te dichten. We houden niet alleen de laatste eisen van de wet- en regelgeving nauwlettend in het oog, maar helpen u ook vooruit. Waarom is opladen met hoog vermogen tegenwoordig zo belangrijk en wat is de rol van Plug & Charge? Beat Kreuter legt het uit!

Wat testen we?

Het zwaartepunt van onze expertise ligt bij de volgende e-mobilityproducten

 • Laadstations
 • Oplaadapparatuur
 • Hoogspanningsconnectoren, hoogspanningskabels, bedrading
 • Batterijmodules, -pakketten en -cellen
 • Batterijbeheersystemen
 • Omvormers en omzetters
 • ECU, geïntegreerde circuits
 • Elektrische motors

Welke normen testen we?

DEKRA levert test- en certificeringsdiensten voor alle typen voedingsapparatuur voor elektrische voertuigen (EVSE), met inbegrip van laadpalen voor woningen en zware toepassingen (zoals elektrische bussen en vrachtwagens), snelladers, vehicle-to-grid (V2G)-systemen, inductie-oplaadsystemen en interoperabiliteit met backofficesystemen. Hierbij kun je denken aan:

 • IEC 61851 (EMC)
 • ISO 17409
 • ISO 15118-1
 • CHadeMO
 • CharIN
 • OCPP 1.6
 • OCPP 2.0

Bekijk hieronder al onze normen.

EV standaarden

Normen voor EV-oplaadinfrastructuur

Bekijk op welke EV-laadinfrastructuur normen wij testen.

Hoe gaan we te werk?

Bij DEKRA houden we de laatste eisen van de wet- en regelgeving en branchestandaarden nauwlettend in het oog. We nemen daarnaast actief deel aan diverse standaardisatiecomité’s en brancheconsortia. Deze bestaan uit OEM’s, leveranciers, ontwikkelingspartners, aanbieders van oplaadinfrastructuren en andere testhuizen. Met deze proactieve aanpak willen we ervoor zorgen dat de internationale normen het tempo van het snel veranderende e-mobility-landschap kunnen bijbenen.

Vraag online guidance sessie voor E-mobility testing aan

Wilt u weten hoe uw elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur voldoen aan alle eisen? Wij helpen u graag! Tijdens een gratis online guidance sessie brengen we de vereisten voor u in kaart en kunt u gerichte vragen stellen aan een van onze experts. Vul het formulier in en u wordt teruggebeld op het door u gewenste moment.

Meer over e-mobility testing bij DEKRA

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

E-mobility stories

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Tim van den Berg
separator

Tim van den Berg

DEKRA Product Testing

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen