eMobility testing
DEKRA Product Testing

Zorgen dat uw eMobility voertuigen en oplaadinfrastructuur voldoen aan alle eisen?

Veiligheid en eMobility

Alle eMobility certificaten en testen onder één dak

De ontwikkelingen binnen eMobility nemen toe met grote snelheid. Dit is het gevolg van een combinatie van milieuwetgeving, wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen, de groeiende consumentenvraag en technologische doorbraken. Hoe kun je als brancheprofessional in de eMobility-industrie al deze ontwikkelingen bijbenen? DEKRA test, inspecteert en certificeert alles op het gebied van eMobility. Van uw laadpaal tot uw elektrische auto en alles wat daartussen gebeurt.

Terwijl de autotechnologie zich verder ontwikkelt, worden consumenten steeds milieubewuster. Tegelijkertijd moeten OEM’s (Original Equipment Manufacturers), door verplichte doelstellingen voor CO2-reductie, meer elektrische voertuigen op de markt brengen. Vanaf 1 januari 2030 mogen er in Nederlanders zelfs alleen nog elektrische auto’s verkocht worden. In de EU geldt dit vanaf 1 januari 2035.

ISO- en IEC-normen in eMobility

Veel autofabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe hybride en volledig elektrische modellen. De komende jaren zullen er alleen al in Europa honderden nieuwe elektrische auto’s op de markt verschijnen. Deze trend heeft invloed op het elektriciteitsnetwerk en de oplaadinfrastructuur. Om nog maar niet te spreken over de productie van batterijen en componenten voor elektrische auto’s.
Alle trends en ontwikkelingen voegen een compleet nieuwe dimensie toe aan de auto-industrie. De trend van eMobility verenigt twee eerder gescheiden werelden: de auto-industrie die ISO-normen hanteert, en de elektrische wereld die met IEC-normen werkt. Bij DEKRA zijn we expert in beide werelden. Daarmee bevinden we ons in een unieke positie om deze twee werelden samen te brengen.

eMobility certificeringen

  DEKRA levert test- en certificeringsdiensten voor alle typen voedingsapparatuur voor elektrische voertuigen (EVSE), met inbegrip van laadpalen voor woningen en zware toepassingen (zoals elektrische bussen en vrachtwagens), snelladers, vehicle-to-grid (V2G)-systemen, inductie-oplaadsystemen en interoperabiliteit met backofficesystemen. Hierbij kun je denken aan:
  • IEC 61851 (EMC)
  • ISO 17409
  • ISO 15118-1
  • CHadeMO
  • CharIN
  • OCPP 1.6
  • OCPP 2.0
  Open het PDF bestand hieronder om al onze e-mobility testing normen te bekijken.

  Nieuwe normen en cybersecurity

  Bij DEKRA volgen we de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en branchestandaarden. We nemen daarnaast actief deel aan diverse standaardisatiecomités en brancheconsortia. Deze bestaan uit OEM’s, leveranciers, ontwikkelingspartners, aanbieders van oplaadinfrastructuren, consultants, commissieleden en andere testhuizen. Daarin zijn we betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe normen. Zo zorgen we ervoor dat de internationale normen het tempo van het snel veranderende ontwikkelingen rondom e-mobility kunnen bijbenen.
  Bovendien ontwikkelden we ons eigen certificeringsprogramma voor cybersecurity. Deze richt zich speciaal op de cybersecurity van alle typen voedingsapparatuur voor elektrische voertuigen (electric vehicle supply equipment; EVSE). We ontwikkelden dit onder andere op basis van internationale normen ETSI EN 303 645 en IEC 62443. Gecertificeerde producten ontvangen ons DEKRA Seal.
  E-mobility testing door DEKRA
  Alles wat u nodig heeft onder één dak

  Onze expertise ligt niet alleen bij voertuigen, u kunt bij ons terecht voor alles binnen eMobility. Van oplaadinfrastructuur tot afzonderlijke batterijcellen, kabels en omvormers. We bieden een totaaloplossing voor al uw behoeften op het gebied van eMobility testing.

  Een ervaren wereldleider

  Onze testen en certificeringen voor elektrische en mechanische veiligheid gaan terug tot de vorige eeuw. Sinds1925 heeft DEKRA al een unieke positie binnen de auto-industrie. Dit maakt ons een wereldleider TIC-services.

  Wereldwijd netwerk

  Het netwerk van DEKRA omvat technische laboratoria en testfaciliteiten in ruim 50 landen. Wereldwijd certificeren wij producten van fabrikanten en leveranciers om hen toegang te geven tot internationale markten.

  Onze online guidance sessie

  Wilt u weten of uw elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur voldoen aan alle eisen? Wij helpen u graag! Tijdens een gratis online sessie brengen we de vereisten voor u in kaart en kunt u gerichte vragen stellen aan onze expert. Vul hieronder het formulier in. We bellen u terug wanneer u dat uitkomt.
  eMobility Testing bij DEKRA
  DEKRA blogs over eMobility