Rail testen
DEKRA Testen

Welke testen voeren we uit en waarom zijn ze belangrijk?

Testen van industriële producten

Inzicht in materialen, componenten en systemen

DEKRA voert jaarlijks meer dan honderden testen uit om haar klanten te helpen. We testen materialen, componenten en systemen die worden ingezet op of rondom rails, en andere bewegende technische systemen. We voeren onderzoek uit op locatie of in ons eigen uitgebreide laboratorium in Utrecht. Dat doen we altijd onder realistische omstandigheden. Zo beoordelen onze experts of assets veilig zijn en voldoen aan de relevante normen en voorschriften.

De onafhankelijke experts van DEKRA selecteren voor elke klantvraag de meest geschikte testen. We voeren standaardtesten en maatwerktesten uit die aansluiten op uw vraagstuk. Zo toetsen we of een component of (sub)systeem voldoet aan de relevante norm(en). Die flexibiliteit zorgt ervoor dat we ook zeer complexe opdrachten goed uitvoeren.
DEKRA voert rail onder andere testen uit voor landelijke en regionale ov-bedrijven. Daarnaast werken we ook voor aannemers buiten de railsector. Bijvoorbeeld voor luchthavens, havens of infrastructuren. Onze testresultaten ondersteunen u bij:
  • standaardisatie- en toelating;
  • de controle of een component voldoet aan de geldende normen;
  • het verzamelen van input voor vervolgonderzoek (bijvoorbeeld systeemoptimalisatie);
  • het achterhalen van faaloorzaak van een product;
  • Een vergelijking tussen producten.

Testen voor asset lifecycle management

De kwaliteit van uw producten, materialen, componenten en systemen zijn een belangrijk onderdeel van uw asset lifecycle management. De testresultaten helpen u de juiste keuzes te maken van het begin tot het einde van de lifecycle. Zo helpen simulaties u om belangrijke data te verzamelen, nog voordat u een systeem aanschaft. En na de aanschaf helpen onze toelatingstesten uw systemen de markt op door ze van de benodigde certificaten te voorzien. Veldtesten laten het gedrag van een systeem zien in de werkelijke omgeving waar u het gebruikt. Restlevensduurbepaling geeft u waardevolle inzichten aan het eind van de geplande levenscyclus. De resultaten laten u zien welke systemen onder onderdelen daarvan, u kunt recyclen. Zo starten zij de cyclus opnieuw.

Onze testen

1-op-1 sessie inplannen

Wilt u te weten komen of uw assets veilig zijn en voldoen aan de relevante normen en voorschriften? Neem contact op met één van onze experts. Het proces is simpel:
1. Vraag via het onderstaande formulier een gratis 1-op-1 sessie aan met één van onze experts.
2. Leg uw unieke case voor.
3. Krijg waardevolle inzichten over concrete vervolgstappen.
Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact
DEKRA Rail B.V.

Concordiastraat 67

3551 EM Utrecht