Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

DEKRA People collega's

DEKRA People

Wie worden je collega's?

Collega's aan het woord

Maak kennis met de collega's van DEKRA People

Niemand die beter kan vertellen waarom werken bij DEKRA People zo leuk is, dan onze eigen collega's.

Like what you see? Kom ons team versterken! DEKRA People is altijd op zoek naar de beste interim professionals op het gebied van schadebehandeling en -acceptatie. In onderstaande video's en verhalen willen we je, vanuit een insidersperspectief, een idee geven over hoe het is om te werken bij DEKRA People.

Team uitje

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen
Testimonial Sylvia

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen

Persoonlijke verhalen

Het succesverhaal van Michelle bij DEKRA People

Michelle is 33 en woont samen met haar verloofde waar ze in augustus mee gaat trouwen. Ze houdt van sport, waar ze dan ook veel mee bezig is. Michelle speelt American Football in de dames league in Nederland! Naast haar sportcarrière werkt Michelle al sinds haar start bij DEKRA People als materieel schadebehandelaar. Op de dag dat DEKRA People precies één jaar bestond, kwam Michelle in dienst and here we are, 7 jaar later! Laten we inzoomen op haar carrière bij DEKRA People.

“Ik ben begonnen in Den Bosch, waar we intern opgeleid werden en voor DEKRA People de ‘HEMA-schades’ behandelden. Toen was er nog niet zo’n mooi intern opleidingspakket zoals dat er nu is!”

Laten we beginnen bij het begin. Waarom heeft Michelle voor DEKRA People gekozen? Ze vertelt dat ze zelf op een splitsing heeft gestaan waarbij ze twee voorstellen had liggen. Nadat ze was afgestudeerd heeft ze bewust voor DEKRA People gekozen omdat er toen geen druk werd gelegd op haar ontwikkeling. Het advies van Michelle is dan ook: “Als je een plek zoekt waar je zelf volledig de touwtjes in handen hebt, kunt bepalen wat je wilt gaan doen, hoe snel je het wilt gaan doen en welke kant je op wilt, dan is DEKRA People echt de perfecte plek! Helemaal met het interne opleidingspakket zoals dat er nu is, met bijvoorbeeld het Traineeship, waardoor je klaargestoomd de verzekeringswereld in wordt gestuurd.”

Tijdens haar DEKRA People periode heeft Michelle naast haar interne opdracht van HEMA nog één interne opdracht gedaan voor ‘Independer’, maar daarna was het hek van de dam! Haar eerste externe opdracht voor DEKRA People was voor Aon, waar ze overigens in de afgelopen zeven jaar, vier keer een opdracht voor heeft gedaan, inclusief de laatste (daarover later meer). In de tussentijd heeft Michelle écht alle soorten schades bij verschillende opdrachtgevers behandeld. Bij Aon is ze echt opgeleid en gespecialiseerd in het Loonregres, maar door de jaren heen heeft ze veel Brand-, Verkeer- en Aansprakelijkheidszaken behandeld, eigenlijk alles op materieel gebied. Bij bedrijven als Univé, Unigarant, IQ Assuradeuren (nu SAA), Aon, TVM en Nedasco, om er een paar te noemen, is Michelle een bekende schadeprofessional!

Zoals héél veel mensen heeft ook Michelle het afgelopen jaar een jaar gehad met pieken en dalen. In het begin was het thuiswerken wel heel erg prettig, geen reistijd, net even dat kwartier langer blijven liggen en na het werken meteen thuis zijn. Maar naar mate de tijd vorderde stond toch de hele wereld, inclusief die van Michelle op zijn kop; alles werd iedereen ontnomen. Het was een rare tijd waarin motivatie ver te zoeken was en waarin Corona ook Michelle te pakken heeft gehad, inclusief een lange nasleep. Wat Michelle erg heeft geholpen is vasthouden aan een vast patroon en natuurlijk het geluk om samen met haar partner de tijd door te kunnen brengen, in plaats van grotendeels alleen door het leven te moeten. Deze twee dingen hebben ervoor gezorgd dat ze al met al goed door de afgelopen periode heen is gekomen.

Nu, na 7 mooie jaren bij DEKRA People, is het toch écht tijd om afscheid te nemen. Waar ze 7 jaar geleden niet moest denken aan werken vanaf dezelfde plek, vanuit dezelfde stoel, is die tijd toch gekomen. Helaas voor DEKRA People, maar de overstap naar Aon is een mooie vervolgstap voor Michelles carrière. Hier gaat ze aan de slag op de afdeling ‘Recovery Consulting’, waar ze ook haar laatste opdracht voor DEKRA People heeft gedaan. Dit is een speciale afdeling omdat het eigenlijk geen schadeafdeling is, wat bij andere opdrachtgevers natuurlijk wel het geval is. Deze afdeling wikkelt geen schades af op basis van verzekeringspolissen, maar dit is juist een regresafdeling waarbij schades die eigenlijk niet verzekerd zijn, toch worden verhaald op de aansprakelijke partij. Michelle’s specialisme is het Loonregres.

Wij, het team van DEKRA People, willen Michelle enorm bedanken voor de 7 mooie jaren waarin ze meer dan van toegevoegde waarde was voor de organisatie en wensen Michelle natuurlijk veel succes en vooral plezier in het vervolgen van haar carrière!

In gesprek met Sarah – Personenschadebehandelaar Zwaar letsel

Jesse: Kan je jezelf introduceren?

Sarah: Ik ben Sarah, ik ben 33 en ik woon samen met mijn man en twee dochters. Ik ben vorig jaar januari bij DEKRA People gestart.

Jesse: Hoe lang werk je al in de branche?

Sarah: In de verzekeringsbranche nu ongeveer 4 jaar!

Jesse: Wat heb je daarvoor gedaan?

Sarah: Daarvoor ben ik werkzaam geweest als advocaat, waar ik zaken in het personen- en familierecht en strafrecht behandelde.

Jesse: Wat maakte dat jij de overstap maakte naar Personenschade?

Sarah: Ik deed als advocaat eigenlijk verschillende rechtsgebieden en dat was enerzijds heel leuk, omdat je van alles wat meekrijgt, maar anderzijds weet je dan ook van alles een beetje. Ik wilde mijzelf graag specialiseren op één gebied en daarom ben ik gaan nadenken over welk rechtsgebied dat dan zou moeten zijn. Ik heb personenschade altijd interessant gevonden, maar het kantoor waar ik werkte hield zich niet bezig met personenschade.

Sarah: In de advocatuur vond ik het acquisitie aspect minder, dat trok mij niet zo aan. Dus vandaar dat ik toen ben overgestapt naar een rechtsbijstandsverzekeraar waar ik mij ben gaan specialiseren in Personenschade.

Sarah: Het leuke daaraan vind ik dat je mensen verder kan helpen na een ongeval, of dat nou is vanuit belangenbehartiging of vanuit een verzekeraar. In beide functies kan ik daaraan bijdragen.

Jesse: Wat voor schades behandel je?

Sarah: Ik behandel zwaar-letselzaken. Veel bedrijfsongevallen, maar ook wel verkeersongevallen. Dit varieert dus van gecompliceerde breuken, amputaties en hersenletsel tot whiplashzaken.

Jesse: Wat vind jij het leukste aan de functie?

Sarah: Het leukste vind ik dat je mensen verder kan helpen en dat het eigenlijk een combinatie is van enerzijds het juridische en anderzijds het maatschappelijke aspect. Veel contacten hebben met mensen en deze goed verder te kunnen helpen.

Jesse: Wat vind jij het moeilijkste aan de functie?

Sarah: Wat lastig kan zijn is als er geen aansprakelijkheid is of geen dekking, om dat dan goed over te brengen, dat is natuurlijk altijd vervelend nieuws voor iemand. Dat is soms écht lastig. Als iemand zwaar letsel heeft is het natuurlijk heel lastig als je met je eigen schade blijft zitten.

Jesse: Welke elementen moet een functie in jouw optiek hebben?

Sarah: Ik vind het van belang om afwisseling te hebben in mijn werkzaamheden. Wat ik fijn vind aan werken bij DEKRA People is dat je altijd de mogelijkheid hebt om elke keer weer ergens anders te kijken. Ik denk dat dat heel erg bijdraagt aan het opdoen van ervaring en kennis. Op deze manier kan je goed schakelen in je werk en kan je afwisselen tussen verzekeraars of rechtsbijstandsverzekeraars.

Sarah: Daarnaast vind ik het ook erg leuk om kennis te delen, wat natuurlijk nu ook in het leven is geroepen door middel van het buddy-systeem. Dat vind ik ook zeker leuk, om starters beter op weg te helpen in hun vak.

Jesse: Bij welke organisaties heb je allemaal al gezeten via DEKRA People

Sarah: Bij Reaal en Nationale Nederlanden, waar ik in beide gevallen zwaar letselzaken en AVB zaken heb behandeld.

Jesse: Wat zou je graag verbeterd zien worden bij DEKRA People?

Sarah: Ik zou niet zo 1,2,3 iets kunnen bedenken denk ik. Het is fijn om wat meer verbinding te hebben met collega’s maar daar wordt de laatste tijd al veel aan gedaan. Om onderling wat meer contact te hebben met de collega’s van DEKRA People en ook binnen DEKRA zelf. Dat vind ik eigenlijk alleen maar een goede ontwikkeling.

Jesse: Doe je ook nevenactiviteiten binnen de organisatie?

Sarah: Zoals bijvoorbeeld het Buddy-systeem? Ja, dat is natuurlijk net van start gegaan en dat moet nog een beetje vorm krijgen. Maar het is leuk om contact te hebben met andere collega’s en zo tot hulp te kunnen zijn en ze te kunnen begeleiden

Jesse: Ik had ook begrepen dat je een korte opdracht hebt gedaan binnen de DEKRA Claims?

Sarah: Ja, dat klopt. Dat was een eenmalige opdracht van twee dagen. Wat ook erg leuk was om te doen omdat ik met deze opdracht ook in contact kwam met collega’s uit andere units binnen DEKRA. Wat dat precies is daar kan ik niet zo heel erg veel over zeggen, omdat dit nog even geheim moet blijven. (SPANNEND)!

Jesse: Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt om bij DEKRA People te komen werken?

Sarah: Als eerst dat het heel leuk is om bij DEKRA People te werken en dat je door middel van verschillende opdrachten veel kennis en ervaring kan opdoen. Daarnaast denk ik dat het goed is om verschillende verzekeraars en rechtsbijstandsverzekeraars van binnen te zien.

Sarah: Bij sommige instanties kan je nog meer bijdragen door bijvoorbeeld verbeterpunten te benoemen. Wat leuk is, is dat naast dat je al in de letselschadewereld werkt, waar je al mensen helpt, ook nog eens bij een opdrachtgever werkt waar je de collega’s helpt. Als je op detacheringsbasis wordt ingezet bij een opdrachtgever waar ze op dat moment met een capaciteitsprobleem zitten, kun jij als persoon een oplossing bieden. Het is leuk dat je mensen óók daarbij kunt helpen.

Jesse: Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Sarah: Dat vind ik altijd een hele lastige vraag. Dat weet ik eigenlijk ook nog niet zo goed. Dit is eigenlijk ook nog een reden waarom het leuk is om bij DEKRA People te werken, omdat je dat door de verschillende opdrachten ook nog een beetje kan uitvinden. Het is dé manier om uit te vinden wat je nou precies leuk vindt en wat je uiteindelijk wil gaan doen. Misschien kom ik er juist achter dat het de afwisselende opdrachten zijn wat ik wil blijven doen, maar dat weet ik nog niet zo goed.

Sarah: Ik had altijd wel de ambitie om aan de slag te gaan als schade-regelaar. Echter, ben ik juist door afgelopen jaren erachter gekomen dat ik het juridische deel erg leuk vindt en ik denk dat dat in de functie als schade-regelaar wat minder naar voren komt. Lang verhaal kort, ik weet het nog niet precies.

Jesse: Misschien sla je de spijker wel op zijn kop, dat je dat door middel van detachering via DEKRA People de komende tijd gaat uitvinden!

Jesse: Heel erg bedankt voor je tijd, je duidelijke en uitgebreide antwoorden en het leuke gesprek!

Sarah: Graag gedaan en tot snel!

Van student Duale Rechten tot interim schadebehandelaar

In dit interview vertelt Dilana over haar zoektocht als beginnend professional en deelt ze haar ervaringen met het Traineeship bij DEKRA.

Een eerste kennismaking met schadebehandeling

Voordat Dilana bij DEKRA People terecht kwam, heeft ze twee jaar letselschades behandeld als belangenbehartiger. “Als belangenbehartiger verdiep je je in de impactvolle omstandigheden van een cliënt waarbij letsel het gevolg is geweest.” Ze kwam in deze rol terecht tijdens haar zoektocht naar een werk-leerplek voor haar studie Duale Rechten. Dit was voor Dilana een eerste kennismaking met het vak schadebehandeling. “Je neemt als het ware een kijkje in de situatie van de cliënt op dat moment. Kort gezegd breng je de medische kosten, het misgelopen inkomen en verminderde levensvreugde in kaart. Dit vertaal je naar een passende compensatie. Wat mij aantrekt in deze rol is het empathisch vermogen dat je erin kwijt kan.”

“Ik dacht meteen: dit wordt het! Leren én ervaring opdoen, de perfecte combinatie.”

Leren door te doen

Na het afronden van haar HBO-rechten studie startte Dilana aan een pre-master, maar kwam er al snel achter dat ze liever verder wilde leren vanuit de praktijk. “Ik wilde graag verder leren, maar niet meer vanuit de boeken. Ik ging daarom op zoek naar een functie waarin ontwikkeling centraal staat. Leren door te doen dus!” Na een korte zoektocht kwam het Traineeship Schade van DEKRA People op haar pad en besloot ze het gesprek aan het gaan. De gesprekken met Jesse Kruijs en Arlene Wierda, verantwoordelijk voor het team van materiele schadebehandelaars, waren positief en Dilana had gevonden wat ze zocht. “Ik dacht meteen: dit wordt het! Leren én ervaring opdoen, de perfecte combinatie.”

Het Traineeship Schade

De eerste twee weken van het Traineeship hebben Dilana, en de overige deelnemers, het theoretische gedeelte gevolgd. Dit gebeurde onder begeleiding van Selma Joosten, opleider en kwaliteitscoördinator bij DEKRA. Gedurende deze periode leren de trainees de verschillende onderwerpen binnen het verkeersrecht. “Dit leer je niet op school kan ik je vertellen!” Tijdens het Traineeship gaan studenten de diepte in, voeren ze discussies en leren ze de stof toe te passen in de praktijk. Dilana noemt het voorbeeld van OVS (Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling). “Dit onderwerp kende ik voor het Traineeship nog niet. Nu pas ik OVS bij meer dan 50% van mijn dossiers toe.”

Van theorie naar praktijk

Om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen, ging Dilana in gesprek met twee opdrachtgevers. “De gesprekken gingen zo goed, dat ik bij beide opdrachtgevers aan de slag mocht. Een luxeprobleem, waarbij mijn keuze uiteindelijk viel op Allianz Direct.” Een hele uitdaging, want er lag een berg aan werkzaamheden op haar te wachten. Met haar buddy leerde ze hoe ze dossiers moet beoordelen, maakte ze kennis met het systeem van Allianz en pakte ze samen haar eerste dossiers op. Inmiddels behandelt Dilana de schadedossiers veelal zelfstandig. “Uiteraard komt het voor dat ik bij bepaalde dossiers nog hulp nodig heb. Gelukkig heb ik een leuk team waarmee ik lekker kan sparren en waar ik veel van leer.”

“De gesprekken gingen zo goed, dat ik bij beide opdrachtgevers aan de slag mocht. Een luxeprobleem!

Werken als interim

“Als interim is het belangrijk om een open houding te hebben. Je moet de werkwijze van de opdrachtgeer snel eigen kunnen maken en het leuk vinden om elke 6 tot 9 maanden van opdracht te wisselen.” Als gedetacheerde breng je extra capaciteit op een afdeling waar dat op dat moment nodig is. Dit kan te maken hebben met piekdrukte op de afdeling, opvang van de dagelijkse werkzaamheden tijdens een project of een medewerker die met zwangerschapsverlof gaat. Die werkdruk moet je wel aankunnen, vertelt Dilana. Deze uitdagende manier van werken is juist iets wat Dilana aantrekt. “Als interim schadebehandelaar kan ik een kijkje nemen in verschillende keukens, leer ik verschillende systemen kennen en breid ik mijn netwerk uit. Ik merk dat ik, door werken op detacheringsbasis, in een relatief korte tijd, grote stappen maak binnen dit vakgebied. Voor mij een win-win situatie!”

Heb jij net zoveel liefde voor je vak als Dilana? En ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzaam traineeship? Dan gaan wij graag met je in gesprek! Neem contact op met Jesse Kruijs voor meer informatie. Stuur een e-mail naar: of bel 06-25743868

Pagina delen
People socials