Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Generator Inspectie

In-situ inspecties van generators

Generators zijn kerncomponenten van energiecentrales. Ze zijn ontwikkeld om jarenlang op betrouwbare wijze te functioneren. Een van de meest kostbare componenten van een driefasengenerator is de stator, die de energie van het magnetisch veld omzet in elektriciteit. De toestand van de generator en zijn kern verslechtert na verloop van tijd, en daarmee neemt de kans op storingen toe. Er zijn kwantitatieve tests en periodieke inspecties van de generatorkern nodig om ongeplande downtime te voorkomen.

dekra-generator-inspectie

De algemene trend is om de generator tijdens een korte onderhoudsstop te inspecteren zonder de rotor te verwijderen. Het grote voordeel hiervan is dat dit minder arbeidsintensief is en met lagere kosten gepaard gaat. Het biedt bovendien ruimte voor de planning van langere onderhoudstops, bijvoorbeeld bij het bestellen van componenten waarvoor een lange doorlooptijd geldt. Omdat er voor de inspectie minder hoeft te worden gedemonteerd, zijn er minder mensen op locatie nodig, blijft de portaalkraan beter beschikbaar en is er meer ruimte om spullen neer te leggen. Het voorkomt ook gevolgschade als gevolg van het demonteren van de rotor.

Regelmatig testen waarborgt een betrouwbare werking van generators en voorkomt kostbare downtime en reparaties. Onze experts kunnen u voorzien van informatie en aanbevelingen ten aanzien van:

  • de huidige staat van de generator
  • routineonderhoud en revisies
  • de toestand van de generator op de lange termijn

Voor andere behoeften, zoals wervelstroomtests (ET) van koelers van generators, ultrasone tests van koelers en rotorwiggen (bij uitgebouwde rotors) en niet-destructieve tests van ventilatorbladen kunt u contact opnemen met mti.nl@dekra.com.

Pagina delen