accu test
Electric Vehicle Battery Test

In 15 minuten inzicht in de capaciteit van de batterij

Unieke batterijtest voor elektrische auto's

Snel en nauwkeurig inzicht in de resterende batterijcapaciteit

De resterende batterijcapaciteit van een elektrische auto is de belangrijkste indicator van de waarde van het voertuig. Een inefficiënte rijstijl, hoge rijsnelheden, hitte en kou, het aantal gereden kilometers, de oplaadcycli en diverse andere factoren kunnen ten koste gaan van de batterijcapaciteit. Onze test biedt een betrouwbare en transparante indicatie van de resterende capaciteit, zodat kopers en verkopers de waarde en prestaties van tweedehands elektrische auto’s beter kunnen inschatten.

Onze test geeft in enkele minuten een betrouwbare indicatie van de resterende batterijcapaciteit

Bij DEKRA werken experts in elektromobiliteit met jarenlange ervaring. We weten daarom dat de state of health (SoH), oftewel de resterende batterijcapaciteit van een tweedehands elektrische auto, bepalend is voor de waarde en prestaties van het voertuig. Onze test maakt gebruik van een internetapplicatie om in 15 minuten tijd een accuraat beeld te geven van de SoH. Hij biedt ondersteuning voor een breed scala modellen elektrische auto’s van uiteenlopende fabrikanten. De onafhankelijke en objectieve testresultaten zorgen voor vertrouwen bij de aan- en verkoop en het gebruik van elektrische auto’s.
Onze batterijtest bepaalt in 15 minuten tijd en op basis van 4 simpele stappen de resterende capaciteit van de batterij van een tweedehands elektrische auto.

Gepatenteerd algoritme in samenwerking met de Universiteit van Aken

De batterijtest en zijn gepatenteerde algoritme zijn getest en geschikt bevonden door de prestigieuze Universiteit van Aken (RWTH). Deze geavanceerde test is snel en nauwkeurig en biedt een onafhankelijke en objectieve indicatie van de resterende batterijcapaciteit van elektrische auto’s. Dit brengt meer transparantie en vertrouwen naar de aan- en verkoop en het gebruik van tweedehands elektrische auto’s.

Meer weten over de EV batterijtest?

Wilt u graag meer weten over de EV batterijtest? Vul dan het formulier hieronder in om contact op te nemen met een van onze experts. We helpen u dan graag verder.
FAQ
1. Welke factoren zijn van invloed op een hoogspanningsbatterij?
De ouderdom van een batterij is niet alleen afhankelijk van lineaire tijd (de kalenderleeftijd), maar ook van de cyclus van het opladen en ontladen (cyclische leeftijd). Naarmate de batterij veroudert neemt de capaciteit ervan geleidelijk af. Dit is van negatieve invloed op de actieradius van het voertuig. De veroudering van de tractiebatterij van een elektrische auto betekent een verslechtering van de batterijeigenschappen. Hoge temperaturen, overbelasting (hoogspanning), diepe ontlading (laagspanning) en een hoge laadstroom kunnen eveneens van negatieve invloed zijn op de batterijcapaciteit.
2. Waarom is het belangrijk om kennis te hebben van de resterende batterijcapaciteit?
3. Hoe verschilt deze batterijtest voor elektrische auto’s van andere tests?
4. Zijn er randvoorwaarden aan het testen verbonden?
5. Hoe gaat de test precies in zijn werk?
6. Welke informatie bevat het testrapport en hoe kom ik daaraan?
7. Voor welke modellen elektrische auto’s kan de batterijtest worden ingezet?
De EV batterijtest zelf verkopen?
Wilt u als organisatie de batterijtest zelf aanbieden? Klik dan door naar deze pagina om reseller te worden.
Lees meer