Is uw onderneming slachtoffer van fraude of andere strafbare feiten?
DEKRA Investigations

Is uw onderneming slachtoffer van fraude of andere strafbare feiten?

Bedrijfsrecherche

Bedrijven en organisaties in zowel de profit als de non-profit branche worden met regelmaat geconfronteerd met interne problemen. Wanneer er verdenking is van bedrijfsfraude, diefstal of verduistering en concurrentie- en relatiebedingen is gedegen onderzoek cruciaal. Komt in deze gevallen een strafrechtelijk onderzoek niet van de grond? Of heeft u behoefte aan een uitgebreid onderzoek van hoge kwaliteit? Dan staat DEKRA Investigations voor u klaar.

Bedrijfsrecherche verwijst naar het onderzoeksproces dat door bedrijven wordt uitgevoerd om mogelijke interne problemen of overtredingen op te sporen. Dit kan variëren van werknemersmisbruik, diefstal van bedrijfseigendommen, bedrijfsfraude, tot schendingen van bedrijfsbeleid. Het doel van bedrijfsrecherche is om de integriteit en veiligheid van de organisatie te waarborgen en eventuele toekomstige risico's te minimaliseren.

Bedrijfsrecherche: fraude en integriteitsonderzoek

  Fraude onderzoek is een specifiek type van bedrijfsrecherche dat zich richt op het opsporen en onderzoeken van verdachte activiteiten die wijzen op fraude binnen een organisatie. Dit kan variëren van financiële onregelmatigheden, zoals verduistering en valsheid in geschrifte, tot gevallen van identiteitsdiefstal of nepfacturering. Het doel van een fraudeonderzoek is om de feiten te verzamelen, de omvang van de fraude vast te stellen, de verantwoordelijke individuen te identificeren en passende maatregelen te nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

  Bedrijfsrecherche onderzoek laten doen

  Bedrijfsrecherche is cruciaal voor het behoud van de stabiliteit en betrouwbaarheid van een organisatie. Het stelt bedrijven in staat om mogelijke problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, wat de kans op ernstige schade of verlies aanzienlijk vermindert. Bovendien bevordert bedrijfsrecherche transparantie en verantwoordelijkheid binnen de organisatie en helpt het om een veilige en ethische werkomgeving te creëren.

  Bewijslast verzamelen

  Vanuit juridisch oogpunt kan bedrijfsrecherche ook dienen als bewijs om eventuele overtredingen aan te pakken en maatregelen te nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Hoewel bedrijfsrecherche een tijds- en middelenintensief proces kan zijn, zijn de voordelen ervan op de lange termijn aanzienlijk en kunnen ze bijdragen aan de algehele groei en ontwikkeling van de organisatie.

  Meer weten over al onze bedrijfsrecherche diensten?

  Is uw organisatie slachtoffer van bedrijfsfraude of andere strafbare feiten en bent u op zoek naar een betrouwbare en effectieve oplossing neem dan contact met ons op. Wij bieden u maatwerk, professionaliteit en gaan altijd voor het beste resultaat.

  Een recherchebureau inzetten: wat zijn de voordelen?

  Bedrijven die te maken hebben met een probleem en op zoek zijn naar een betrouwbare en effectieve oplossing, doen er goed aan gebruik te maken van onze expertise. Ons team van ervaren rechercheurs is gespecialiseerd in het uitvoeren van bedrijfsrecherche diensten, zoals het onderzoeken van fraude, diefstal en andere integriteitskwesties. Zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en middelen om dergelijke onderzoeken op een professionele en discrete wijze uit te voeren.

  De onderzoekers van het recherchebureau van DEKRA beschikken over:

  • Analytisch denkvermogen om complexe situaties en informatie te analyseren en te interpreteren.
  • Onderzoeksvaardigheden om gestructureerd en grondig onderzoek uit te voeren, bewijsmateriaal te verzamelen en betrokkenen te interviewen.
  • Communicatievaardigheden essentieel voor het rapporteren van bevindingen en het delen van informatie met belanghebbenden.
  • Kritisch denkvermogen om informatie en bewijsmateriaal kritisch te evalueren en conclusies te trekken op basis van objectieve criteria.
  • Ethische en juridische kennis voor een goed begrip van wet- en regelgeving met betrekking tot privacy, fraude en andere relevante bedrijfsrecherche aspecten.
  • Discretie en vertrouwelijkheid om met gevoelige informatie om te gaan, vertrouwelijkheid te waarborgen en ethische gedragsnormen te handhaven.
  • Teamwork skills om effectief te kunnen samenwerken met andere professionals, zoals advocaten, IT-specialisten of forensische experts.
  • Stressbestendigheid om onder druk te kunnen werken en stressvolle situaties te beheersen, vooral wanneer er sprake is van grote belangen of conflictsituaties.
  • Technische kennis voor een goed gebruik van technologieën zoals digitale forensica, surveillance apparatuur en data-analyse tools essentieel in de moderne bedrijfsrecherche.
  • Doorzettingsvermogen om geduldig te kunnen blijven tijdens langdurige onderzoeken en door te zetten bij weerstand, obstakels of complexe gevallen.
  Waarom DEKRA?
  Uitgebreide expertise en ervaring

  Het team van deskundige rechercheurs van DEKRA beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en middelen om bedrijven te helpen bij het identificeren, aanpakken en voorkomen van problemen zoals fraude, diefstal, corruptie, onrechtmatig gedrag of vermoedens van bedrijfsspionage.

  Integriteit en professionaliteit

  DEKRA hanteert hoge ethische normen en is gebonden aan strikte wettelijke en juridische richtlijnen. Wij zorgen ervoor dat elk onderzoek op een discrete en vertrouwelijke manier wordt uitgevoerd, waarbij de privacy van alle betrokken partijen wordt gerespecteerd.

  Wereldwijd netwerk

  DEKRA Investigations is expert op het gebied van bedrijfsrecherche en opereert onder de vlag van DEKRA Claims & Expertise. Wij zijn onderdeel van DEKRA, een van ’s werelds vooraanstaande organisaties op het gebied van testen, inspecteren en certificeren om een veilige leef- en werkomgeving te creëren.

  Heeft u vragen? Wij staan 24/7 voor u klaar