Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Chemische veiligheid testen

DEKRA Product Testing

Uw producten verifiëren op conformiteit met internationale chemische veiligheidsvoorschriften?

Chemische veiligheid testen

Volledige naleving van chemische en mechanische veiligheidsvoorschriften

DEKRA biedt een breed scala aan chemische testdiensten in een aantal verschillende markten, waaronder de automobielindustrie, de industrie en de medische sector, om ervoor te zorgen dat volledig wordt voldaan aan alle internationale chemische veiligheidsvereisten.

De voordelen van chemisch onderzoek

 • Verifieer volledige naleving van alle internationale chemische veiligheidsvoorschriften

 • Minimaliseert de potentiële blootstelling van gebruikers aan eventuele chemische veiligheidsrisico's

 • Controleert of uw producten aan alle nationale en internationale normen voldoen

Over chemische veiligheid testen

Chemische veiligheid producten

DEKRA biedt een breed scala aan chemische testdiensten in een aantal verschillende markten, waarbij onze specialisten op het gebied van chemische testen ervoor zorgen dat alle gebruikers van de producten van onze klanten niet worden blootgesteld aan chemische veiligheidsrisico's.

Chemicaliën in producten kunnen van nature aanwezig zijn in grondstoffen of kunnen zijn toegevoegd om specifieke kenmerken te creëren. Het gebruik van verschillende chemische stoffen bij de vervaardiging van producten is aan strenge regels gebonden. De chemische testspecialisten van DEKRA testen de chemische aspecten van een product en alle toepasselijke omstandigheden waaronder deze een bedreiging kunnen vormen voor de gebruikers.

Chemische tests zijn ook nodig om de verschillende chemische componenten in verschillende materialen te identificeren, en zo te helpen bij het identificeren van mogelijke risico's of gevaarlijke stoffen in producten, en ook weerstand tegen chemische agentia. Tests worden ook gebruikt om fabrikanten te helpen een nauwkeurige lijst op te stellen van alle componenten die bij de vervaardiging van producten worden gebruikt, zodat de verkoper dit nauwkeurig kan vermelden in marketingmateriaal over het product.

Over onze chemische veiligheidstesten

Wilt u weten welke stoffen aanwezig zijn in uw producten? En of ze worden gereguleerd? Welke tests nodig zijn en hoe vaak? Welke documenten u nodig heeft van uw leveranciers en of de bestaande documentatie voldoet aan de wettelijke vereisten? Wij zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van de specifieke wettelijke vereisten.

Wij testen onder meer

 • Meubels
 • Ladders
 • Schappen
 • Trappen
 • Steigers
 • Hijsgereedschap
 • Auto accessoires
 • Grondgebonden voertuigen
 • Sport- en speeltoestellen
 • Speelgoed
 • Kinderverzorging

In Europa wordt de beperking van schadelijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur bepaald door de RoHS-richtlijn, die is gericht op het verminderen van de negatieve milieueffecten van producten en het minimaliseren van hun toxiciteit. De richtlijn beperkt het gebruik van zware metalen (lood, kwik, cadmium, chroom-6), broomgebaseerde vlamvertragers (PBB's en PBDE's) en ftalaten. De richtlijn is ook nauw verwant aan de Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE)-richtlijn, die betrekking heeft op de afvalverwerking van elektrische en elektronische apparatuur.

Fabrikanten die producten met bepaalde chemicaliën op de Europese markt brengen,moeten naast voldoen aan de RoHS-richtlijn ook de juiste documentatie over die stoffen verstrekken. De REACH-verordening legt strenge beperkingen en verplichtingen op voor het registreren van schadelijke chemicaliën. Bovendien is voor bijzonder gevaarlijke chemicaliën officiële toestemming vereist.

Apparaten en materialen die in contact komen met levensmiddelen moeten extra worden getest. Food contact testing zorgt ervoor dat chemicaliën in materialen niet op zo'n manier in het voedsel terecht komen dat ze een gevaar vormen voor de menselijke gezondheid, de samenstelling van het voedsel veranderen of de smaak of geur aantasten. Hiervoor bestaan verschillende voorschriften in verschillende landen.

Pagina delen