Chemische veiligheid testen
DEKRA Product Testing

Uw producten verifiëren op conformiteit met internationale chemische veiligheidsvoorschriften?

Chemische veiligheid testen

Volledige naleving van chemische en mechanische veiligheidsvoorschriften

DEKRA biedt een breed scala aan chemische testdiensten in een aantal verschillende markten, waaronder de automobielindustrie, de industrie en de medische sector, om ervoor te zorgen dat volledig wordt voldaan aan alle internationale chemische veiligheidsvereisten.

Over chemische veiligheid testen

Over chemische veiligheid testen

DEKRA biedt een breed scala aan chemische testdiensten in een aantal verschillende markten, waarbij onze specialisten op het gebied van chemische testen ervoor zorgen dat alle gebruikers van de producten van onze klanten niet worden blootgesteld aan chemische veiligheidsrisico's.
Chemicaliën in producten kunnen van nature aanwezig zijn in grondstoffen of kunnen zijn toegevoegd om specifieke kenmerken te creëren. Het gebruik van verschillende chemische stoffen bij de vervaardiging van producten is aan strenge regels gebonden. De chemische testspecialisten van DEKRA testen de chemische aspecten van een product en alle toepasselijke omstandigheden waaronder deze een bedreiging kunnen vormen voor de gebruikers.
Chemische tests zijn ook nodig om de verschillende chemische componenten in verschillende materialen te identificeren, en zo te helpen bij het identificeren van mogelijke risico's of gevaarlijke stoffen in producten, en ook weerstand tegen chemische agentia. Tests worden ook gebruikt om fabrikanten te helpen een nauwkeurige lijst op te stellen van alle componenten die bij de vervaardiging van producten worden gebruikt, zodat de verkoper dit nauwkeurig kan vermelden in marketingmateriaal over het product.
Waarom DEKRA?
DIN EN ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Wij leveren geaccrediteerde diensten waarmee u kunt aantonen dat uw producten geen onveilige hoeveelheden chemicaliën of verboden stoffen bevatten.

Marktspecifieke kennis

Onze experts staan klaar om de eisen van uw doelmarkt uit te leggen, zodat u begrijpt wat nodig is om onnodige risico's te vermijden.

Een uitgebreid dienstenportfolio

Via ons wereldwijde netwerk van laboratoria verzorgen wij een pakket van diensten, die zijn gericht op veel verschillende aspecten van chemische stoffen.

Over onze chemische veiligheidstesten
  Wilt u weten welke stoffen aanwezig zijn in uw producten? En of ze worden gereguleerd? Welke tests nodig zijn en hoe vaak? Welke documenten u nodig heeft van uw leveranciers en of de bestaande documentatie voldoet aan de wettelijke vereisten? Wij zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van de specifieke wettelijke vereisten.
  Wij testen onder meer
  • Meubels
  • Ladders
  • Schappen
  • Trappen
  • Steigers
  • Hijsgereedschap
  • Auto accessoires
  • Grondgebonden voertuigen
  • Sport- en speeltoestellen
  • Speelgoed
  • Kinderverzorging