Schadeonderzoek met materiaalkunde
Schadeonderzoek

Materiaalschade onderzoeken? Onze experts geven u meer inzicht in het onstaan van schade.

Materiaalkunde

Testen in ons uitgebreide materiaalkundig laboratorium

Materiaalschade komt vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan gebroken spoorstaven, scheuren in machineonderdelen of vermoeiing van materialen en gebruikte componenten. De gevolgen kunnen desastreus zijn en variëren van een verkorte levensduur van een machine of een onderdeel, lange downtime van systemen of een veiligheidsincident die impact heeft op de complete bedrijfsvoering. Ontdek hoe onderzoek op het gebied van materiaalkunde u belangrijke inzichten geeft over toedracht van schade.

Soorten testen in materiaalkunde

DEKRA voert diverse testen en onderzoeken uit in het laboratorium voor materiaalkunde. Een aantal voorbeelden zijn:
 • schade-onderzoek aan zowel kleine objecten als groot materieel
 • bepalen van de materiaalsamenstelling en –eigenschappen van een component
 • vaststellen of onderdelen nog voldoen aan de eisen
 • non-destructief onderzoek van componenten
We behandelen uiteenlopende en complexe vraagstukken rondom componenten en systemen. Dat doen we altijd in combinatie met expertise in materialen en jarenlange ervaring in materiaalkundig onderzoek. Omdat veel vragen uniek zijn, zijn vrijwel oplossingen maatwerk. Ons moderne laboratorium voor materiaalkunde biedt ons de mogelijkheid dit maatwerk te leveren. Het veelzijdige lab bevat een breed scala aan instrumenten en apparaten om elk type test, meting of inspectie uit te voeren. Zo sluiten onze testen in materiaalkunde altijd aan op uw vraagstuk.
Waarom DEKRA?
Flexibel testproces

DEKRA experts zijn flexibel en proactief. Ook tijdens het testen houden wij de tussentijdse resultaten nauwkeurig in de gaten. Als uit de eerste resultaten blijkt dat een aanpassing van het testproces u meer inzichten zal opleveren, zullen wij direct het testproces bijsturen.

Bijna 100 jaar ervaring

DEKRA werd opgericht in 1925 en is sindsdien wereldwijd een van de grootste bedrijven op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Hierdoor hebben we toegang tot unieke data en kennis waarmee we betrouwbare uitspraken kunnen doen over bijvoorbeeld de restlevensduur van uw materialen.

Maatwerkoplossingen

Ons uitgebreide laboratorium voor materiaalkunde biedt een breed scala aan testmogelijkheden. Onze experts werken nauw met u samen om de beste resultaten te leveren en om zo aan uw unieke behoeften te voldoen.

Inzicht in materialen voor asset lifecycle management

Voor optimale asset lifecycle management is inzicht in uw componenten en systemen is cruciaal. Gedurende de hele levenscyclus biedt informatie over de conditie en het degradatieproces houvast voor kwaliteit en veiligheid. Is er toch sprake van falen of schade? Dan onderzoeken de experts van DEKRA de oorzaak en de bron. Daarvoor werken we interdisciplinair samen waar nodig. Onze experts in materiaalkunde werken bijvoorbeeld samen met DEKRA-experts van de afdeling tribologie of mechanica.

Flexibiliteit en maatwerk

Ons uitgebreide laboratorium voor materiaalkunde geeft ons flexibiliteit. We kunnen onze middelen heel gericht toespitsen op uw specifieke situatie. Dat betekent dat we meet- en testopstellingen op maat maken, die aansluiten op uw vraagstuk. Deze hoge mate van aanpasbaarheid, maakt dat geen opdracht voor ons te moeilijk is. U kunt met elke vraag rondom materiaalkunde bij ons terecht.

Achter de schermen bij DEKRA Materiaalkunde

Ontmoet Jari en neem een kijkje in ons lab

Kies het schadeonderzoek pakket dat bij u past

  Basis schadeonderzoek

  Analyse door een expert om de schade te onderzoeken en de oorzaak en toedracht van de schade te bepalen. U ontvangt een beknopt verslag met alle relevante punten voor een effectief herstel van de schade​
  • Snel inzicht in schade en oorzaak​
  • Beknopt maar compleet schaderapport ​
  • Efficient proces tegen lage kosten
  Wat zit in het basispakket?Tarief
  Schadeonderzoek
  + quickscan rapport
  Va. € 500