Betrouwbaarheid en materiaal testen
DEKRA Product Testing

Zijn uw producten voorbereid op alle gebruiksscenario's?

Betrouwbaarheid en materiaal testen

Analyseren van reacties op gevarieerde milieuomstandigheden

DEKRA's materiaal- en betrouwbaarheidstests helpen onze klanten om mogelijke productdefecten tijdens de productontwerpfase aan het licht te brengen, de productiekwaliteit tijdens de productiefase te verifiëren, de kans op retourzendingen van klanten te verminderen, de algemene productkwaliteit te verbeteren en de waarde van het merk te verhogen en tegelijk de reputatie veilig te stellen.

Over betrouwbaarheid en materiaal testen

De specialisten van DEKRA op het gebied van materiaal- en betrouwbaarheidstests zorgen ervoor dat de producten van onze klanten goed werken, onder uiteenlopende omstandigheden die belastend zijn voor de omgeving of in uitdagende situaties. Het garanderen van de hoge betrouwbaarheid van een product betekent dat het product een zeer hoge waarschijnlijkheid heeft om gedurende zijn hele levensduur correct te functioneren.
Een product kan bijvoorbeeld niet uitdrukkelijk zijn ontworpen om in water te worden gedompeld, maar de fabrikant moet er toch voor zorgen dat de eindgebruiker geen elektrische schok krijgt als dat wel het geval is. Evenzo zorgen onze experts ervoor dat de producten van onze klanten geen brand of andere gevaren veroorzaken.
De materiaal- en betrouwbaarheidsdiensten van DEKRA zijn gedefinieerd voor productonderdelen, duurzaamheid van functionaliteiten, aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, weerstand tegen water, extreme temperaturen, zout en andere corrosieve elementen. Onze experts helpen fabrikanten om de exacte productspecificaties of technische gegevensbladen te definiëren, naast het identificeren van alle potentiële risico's van producten die het gebruik en de levenscyclus kunnen beperken en andere eindproducten kunnen beïnvloeden die ermee integreren.
DEKRA's diensten op het gebied van materiaal- en betrouwbaarheidstesten omvatten: klimatologische milieutesten, dynamische milieutesten, industriële & buitenmilieutesten, en mechanische belastingstesten.
Over onze testen
Klimaattesten
Klimaattesten simuleren verschillende combinaties van temperatuur, vochtigheid en atmosferische druk. Daarbij horen temperatuur- en vochtigheidstesten (zoals temperatuurcycli en -schoktesten) en hoogtetesten (lage luchtdruk).
Dynamische transporttesten
Industriële & outdoor omgevingstesten
Mechanische stresstesten