Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Spoor inspecteren

DEKRA Inspecteren

Wilt u waardevolle inzichten voor uw asset lifecycle management?

Boek sessie met expert Offerte aanvragen

Inspecteren van bewegende technische systemen

Inzicht in conditie, kwaliteit en functionaliteit

Wat is de conditie van uw apparatuur? Hoe ontstond schade aan uw assets? Hoe lang gaat een component nog veilig mee? En hoeveel slijtage vindt er plaats in uw gesmeerde systemen? DEKRA inspecteert componenten, systemen, infrastructuren en processen. De experts van DEKRA kijken daarbij naar de specifieke omstandigheden waarin de asset wordt gebruikt. Dit leidt tot complete en nauwkeurige data, informatie en inzichten.

Inspecties voor asset lifecycle management

De resultaten uit onze inspecties geven u waardevolle inzichten voor uw asset lifecycle management. Tijdens de levenscyclus van uw assets kunnen onze experts de conditie, kwaliteit en functionaliteit van uw assets monitoren en bepalen. En daarmee ook het einde van de technische levensduur ook voorspellen. Wanneer uw assets voor het einde van de geplande levensduur falen, geven inspecties u inzicht over de oorzaak.

Onze inspecties

In ons eigen, uitgebreide laboratorium in Utrecht voeren we verschillende soorten inspecties uit. Dat doen we met jarenlange kennis van onder andere materiaalkunde, tribologie, elektrotechniek en mechanica.

We werken met een modern arsenaal aan meetapparatuur. Recentelijk breidden we uit met:

  • de nieuwste versie van het Greenwood MiniProf systeem met bijbehorende software.

    We zetten dit in voor het meten van spoorstaafprofielen en wielprofielen.

  • elektronische meetrei van Goldschmidt

    We zetten dit in voor het digitaal meten van de verticale en horizontale geometrie van gemaakte spoorstaafthermietlassen. Daarnaast kunnen we deze meetrei ook valideren en kalibreren volgens ProRail regelgeving RLN00451-6. Hiervoor zetten we onze speciale kalibers en een klimaatkamer in.

  • meettrolley met bijbehorende software

    We zetten dit in voor het geautomatiseerd meten van de spoorwijdte, verkanting en scheluwte van het spoor. Zo kunnen we bij loopsnelheid bijvoorbeeld een boog inmeten, waarbij we de spoorgeometrie per 25 cm vastleggen. Daarnaast kunnen we zeer eenvoudig en snel tabellen en grafieken genereren, voor onafhankelijke meet- en beoordelingsrapportrages.

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

1-op-1 sessie inplannen

Wilt u te weten komen of uw assets veilig zijn en voldoen aan de relevante normen en voorschriften? Neem contact op met één van onze experts. Het proces is simpel:

1. Vraag via het onderstaande formulier een gratis 1-op-1 sessie aan met één van onze experts.
2. Leg uw unieke case voor.
3. Krijg waardevolle inzichten en advies over concrete vervolgstappen.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

DEKRA Rail

Concordiastraat 67

3551 EM Utrecht

+31 30 3005 100
Pagina delen