Prestatieladder Socialer Ondernemen PSO
DEKRA Audit

Uw ambities voor maatschappelijke betrokkenheid inzichtelijk maken?

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Actief bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt met het PSO certificaat

Draagt u actief bij aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Of heeft u ambities op dit vlak? Dan mag u dat zeker laten zien! De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is hét instrument om uw sociale betrokkenheid zichtbaar te maken.

Het belang van social return

Audits en certificatie laten zien dat u binnen uw organisatie bewust bezig bent met continue verbetering. MVO en social return zijn niet langer bijzaken, maar hoofdthema’s voor het bedrijfsleven en overheden. Organisaties die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, doen er hun voordeel mee. Een aantal gemeenten gaat bijvoorbeeld uitsluitend nog in zee met bedrijven die kunnen aantonen aandacht te besteden aan sociaal ondernemen. De verwachting is dat steeds meer instanties hun voorbeeld zullen volgen. Dankzij dit instrument, de Prestatieladder Socialer Ondernemen, heeft u de mogelijkheid om uw bijdrage op het gebied van social return zichtbaar te maken en uw concurrentiepositie te versterken.
Waarom DEKRA?
Betrouwbare partner

Betrouwbare partner die vanaf het begin betrokken is bij PSO Nederland

Brede ervaring en kennis

Onze Auditoren hebben een ruime ervaring in de branche en zijn goed bekend met de doelgroep (en zijn flexibel inzetbaar)

Ruim portfolio

Wij hebben naast PSO een ruim portfolio aan andere certificatiediensten

Hoe werkt de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is een groeimodel. Wanneer uw sociale plannen nog in de kinderschoenen staan, is de PSO een uitstekend instrument om uw ambities uit te spreken en te concretiseren. De PSO kent vier prestatieniveaus en naarmate u meer van uw doelstellingen haalt, klimt u hoger op de ladder. Wanneer u in het bezit bent van een PSO-certificaat, of u nu aspirant bent of de hoogste trede bezet, beschikt u over een objectief bewijs dat u aandacht besteedt aan sociaal ondernemen.

Uw organisatie op de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

Ieder bedrijf kan in aanmerking komen voor een PSO-certificaat. Via MijnPSO kunt u een rekentool invullen en wordt uw trede op de prestatieladder bepaald. Vervolgens kunt u bij ons een audit inplannen en toetst onze auditor of uw organisatie voldoet aan de criteria van de betreffende trede. Een PSO-certificaat is twee jaar geldig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? We beschikken over een groot netwerk met specialisten op het gebied van MVO. Schakel DEKRA in en bevestig uw voortrekkersrol. Zo levert u niet alleen een bijdrage aan de maatschappij, maar onderscheidt u zich ook zichtbaar van uw concurrenten.