Veiligheidscultuur
DEKRA Advisory & Training

Samen werken aan veilig gedrag? Ontdek het hieronder.

Veiligheidscultuur

Veranderen en verbeteren van veiligheidsprestaties

Mensen zijn de kern van uw organisatie. Zij vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur en daarmee ook de veiligheidscultuur. Wilt u inzicht in de veiligheidscultuur van uw organisatie? Zoekt u naar manieren om de veiligheidscultuur te verbeteren? Of ontvangt u graag deskundige ondersteuning of training van een adviseur? DEKRA staat u voor u klaar.

Wat is veiligheidscultuur?

Veiligheidscultuur is de manier waarop mensen in een organisatie invulling geven aan veiligheid. De belangrijkste ingrediënten voor een veiligheidscultuur zijn de mate van betrokkenheid, bewustwording, besluitvorming en leiderschap. DEKRA helpt u inzicht te krijgen in deze aspecten. Uw medewerkers zijn de drijvende kracht als het gaat om het verbeteren van veiligheidsprestaties, de algehele betrouwbaarheid van de organisatie én het bereiken van operational excellence.

Samen de veiligheidscultuur verbeteren

De adviseurs van DEKRA werken graag nauw met u samen om de veiligheidscultuur te verbeteren. Samen veranderen we het gedrag en de besluitvormingsprocessen en vergroten we het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers. Dat doen we op drie manieren:
  • 1. We brengen de huidige veiligheidscultuur in kaart. We meten daarvoor onder andere de culture of care, veiligheidscultuurladder en process safety culture. 
  • 2. We werken samen aan een effectief verbeterplan om de veiligheidscultuur te verbeteren.
  • 3. We bieden trainingen en interactieve workshops om uw medewerkers te ondersteunen. Zo betrekken we uw medewerkers op alle niveaus. En bouwen zij zelf een veiligere, betrouwbaardere organisatie op. 
Onze oplossingen voor een veilige bedrijfscultuur