Veiligheidscultuur
DEKRA Advisory & Training

Samen werken aan veilig gedrag? Ontdek het hieronder.

Veiligheidscultuur

Veranderen en verbeteren van veiligheidsprestaties

Mensen zijn de kern van uw organisatie. Dat weet u en dat weten ook onze adviseurs maar al te goed. Hoewel managementsystemen en managementprogramma's een noodzakelijk kader bieden voor een optimale business, leveren ze geen tastbare resultaten op als binnen uw bedrijfscultuur veiligheid niet centraal staat. Een goede bedrijfscultuur draagt bij aan een goede veiligheidscultuur. En de belangrijkste ingrediënten voor een goede veiligheidscultuur zijn betrokkenheid, bewustwording, besluitvorming en leiderschap. Uw medewerkers zijn de drijvende kracht als het gaat om het veranderen en verbeteren van veiligheidsprestaties, de algehele betrouwbaarheid van de organisatie én het bereiken van operational excellence.

Samen werken aan veilige cultuur

De adviseurs van DEKRA werken graag nauw samen met u. Dat is zelfs noodzakelijk. Samen veranderen we het gedrag en de besluitvormingsprocessen, die de grootste impact hebben op het voorkomen van zware ongevallen.
Maar het begint bij het begin: om de huidige veiligheidscultuur eerst in kaart te brengen, zullen we deze moeten meten. We meten onder andere de culture of care, veiligheidscultuurladder en process safety culture.
We werken samen aan een ​​effectieve veiligheidsstrategie en het onderzoeken van (bijna) ongevallen. Onze trainingen en interactieve workshops ondersteunen hierbij. Op die manier betrekken we uw medewerkers op alle niveaus en stellen hen in staat een veiligere, betrouwbaardere organisatie op te bouwen.
Onze oplossingen voor een veilige bedrijfscultuur