Batterij testen
DEKRA Product Testing

DEKRA als one-stop-shop voor het testen van batterijen en batterijopslagsystemen

Batterijen testen en certificeren

Laptops, telefoons, afstandsbedieningen, rookmelders, horloges, boormachines – dit zijn slechts een paar voorbeelden van de talloze producten die batterijen bevatten. Door de grote hoeveelheid elektrische en elektronische producten in onze samenleving zijn batterijen niet meer weg te denken. Toch is het ervan gebruik niet zonder gevaren. Hoe garandeert u veilige batterijen aan consumenten die het milieu zo min mogelijk belasten? Bij DEKRA testen en certificeren we hiervoor batterijen en batterijtoepassingen.

Voor batterijtesten bieden we wereldwijd uitgebreide testfaciliteiten. Bijvoorbeeld voor batterijen op het gebied van e-mobility, een markt die de afgelopen jaren hard groeit en waar onze experts veel ervaring mee hebben. De focus bij het testen en certificeren ligt op Global Market Access: we keuren batterijen naar de eisen die gelden in diverse landen, zodat u ze op de markt kunt brengen waar u wilt.

One-stop shop certificatie 

Wij willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zijn we geaccrediteerd voor een groot aantal normen. Zo zorgen we ervoor dat u uw batterijen wereldwijd op de markt kunt brengen. Schakel DEKRA in voor:
  • IEC (CB) Certificering
  • UN-Transportcertificatie  
  • E Mark (voertuighomologatie van batterijen)  
  • CE Markering 
  • ENEC
  • NRTL Mark  
  • DEKRA Seal 
  • DEKRA Mark 
  • Global Market Access Marks / in-country certifications
Naast elektrische, mechanische en software veiligheid testen we EMC (elektromagnetische compatibiliteit), prestaties, betrouwbaarheid, uithoudingsvermogen, RoHS en cybersecurity. De veiligheid van batterijen testen we dus op verschillende aspecten. We testen het product zelf, bijvoorbeeld vanwege het gevaar van oververhitting. Daarnaast testen we ook eventuele (draadloze) verbindingen van het product. Zo helpen we bijvoorbeeld elektrische laadpalen beschermen tegen hackers met ons eigen cybersecurity seal.
Met onze uitgebreide testfaciliteiten en partnernetwerk kunnen we alle soorten elektrische, mechanische, abuse en  environmental testverzoeken in behandeling nemen. Onze experts blijven altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken van regelgeving en standaarden, zodat ze alle tests optimaal kunnen uitvoeren en we onze kwaliteit kunnen waarborgen.
DEKRA voor het testen certificeren van batterijen
Testlaboratoria over de hele wereld

Uitgebreide testlaboratoria voor batterijen op diverse locaties over de hele wereld.

One-stop shop

DEKRA biedt een one-stop-shop voor het testen van batterijen en batterijopslagsystemen.

Keuze van lab

U heeft de mogelijkheid om in een DEKRA-laboratorium of in uw eigen laboratorium te testen.

Global market acces

Met DEKRA heeft u makkelijker toegang tot wereldwijde markten (Global Market Access).

Partnerlabs

DEKRA heeft een breed netwerk van geaccrediteerde partnerlabs waar we indien nodig een beroep op kunnen doen.

Vraag een online guidance sessie aan 

Wilt u meer weten over onze test- en certificeringsdiensten voor batterijen en batterijtoepassingen? Dan zijn wij u graag van dienst! Vraag een gratis online sessie aan met een van onze experts via het onderstaande formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.