Certificatie en keurmerken voor producten.
DEKRA Product Testing

Welke opties voor certificatie zijn er beschikbaar voor uw producten?

Certificatie en keurmerken voor producten

Een uitgebreide reeks van certificatie en keurmerken

Productcertificatiemerken zijn een duidelijk teken dat de producten grondig zijn getest en dat zij voldoen aan alle vereiste veiligheids- of prestatienormen, nationaal en internationaal, op meerdere markten over de hele wereld.

Over certificering en keurmerken voor producten

Bij DEKRA geven we een uitgebreide reeks merken en certificeringen uit, zodat onze klanten gemakkelijk aan hun klanten en eindgebruikers kunnen aantonen dat veiligheid, prestaties en kwaliteit op de eerste plaats staan. De productcertificeringen en -merken van DEKRA verminderen de risico's op aansprakelijkheid en reputatieproblemen en maken het voor onze klanten veel eenvoudiger om hun producten of componenten naar nieuwe en opkomende markten over de hele wereld te exporteren.
Producten die bijvoorbeeld in de Europese Unie op de markt worden gebracht, moeten voldoen aan diverse voorschriften met betrekking tot veiligheid, prestaties, kwaliteit en andere aspecten. Voor de meeste producten tonen fabrikanten, importeurs en detailhandelaars naleving van alle toepasselijke voorschriften aan door middel van het CE-merk. De klant zal zelf de CE-conformiteitsbeoordeling uitvoeren en de CE-markering afgeven. Vervolgens zullen zij DEKRA, als objectieve en onafhankelijke derde partij, inschakelen voor het verkrijgen van een veiligheids- of kwaliteitskeurmerk (bijv. DEKRA Mark, CB Certificiering, ENEC+, of GS).
Bij DEKRA bieden we test- en certificatiediensten aan in bijna 200 landen en regio's, en werken we samen met meer dan 100 partners wereldwijd voor lokale goedkeuringen. DEKRA treedt op als certificatie-instelling en als aangemelde instantie volgens alle belangrijke nationale en internationale richtlijnen en verordeningen.