Waterstof Economie bij DEKRA.
DEKRA Sustainability Services

DEKRA deelt de visie van een waterstofeconomie en is een facilitator van veilige decarbonisatie

De waterstofeconomie

Groen waterstof: de brandstof voor een CO2-neutrale toekomst

Waterstoftechnologieën staan op het punt om een sleutelrol te gaan vervullen binnen wereldwijde strategieën voor klimaatbeheersing. Dan valt te denken aan het gebruik van groene waterstof als uitstootvrije of synthetische brandstof, waterstof als optie voor universele energieopslag (met toepassingen variërend van reservebrandstof tot seizoensopslag) en waterstof als groene brandstof voor sectoren met een hoge uitstoot.

De uitfasering van de fossiele economie in lijn met de wereldwijde klimaatovereenkomst van Parijs (COP21) is alleen mogelijk met de realisatie van een waterstofeconomie zoals in de onderstaande afbeeldingen te zien is. Dit vraagt om de integratie van de sector voor hernieuwbare energie met de nutssector.
Een infrastructuur voor de productie, opslag en distributie van waterstof die ondersteuning biedt voor mobiliteit, industriële processen en gebouwen.

Een breed scala aan waterstofgerelateerde oplossingen

DEKRA deelt de toekomstvisie van de waterstofeconomie en levert een belangrijke bijdrage aan veilige ontkoling. Kom meer te weten over onze diensten op het gebied van waterstof! Ons brede aanbod van diensten en oplossingen maken de transitie naar de waterstofeconomie mogelijk. We spannen ons dagelijks in om dit aanbod verder te verbeteren, zodat wij u van integrale oplossingen kunnen voorzien.
Op de volgende pagina’s treft u nuttige informatie aan over de verschillende aspecten van de waterstofeconomie en vertellen wij u alles wat u over de diensten van DEKRA moet weten. Kunt u de informatie waarnaar u op zoek bent niet vinden of zit u nog met vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!