IEC 61010
DEKRA Product Testing

De IEC 61010-norm combineren met andere normen? Profiteer van DEKRA's global access service

IEC 61010

Elektrische productveiligheid

In de dynamische wereld van elektrische apparatuur is veiligheid een vereiste. De IEC 61010-norm is niet alleen de basis van veilige elektrische apparatuur, maar ook de toegangspoort tot verschillende markten. DEKRA voert nauwkeurige producttesten uit volgens de IEC 61010 norm.

De IEC 61010-norm is van toepassing op elektronische apparatuur die gebruikt wordt in laboratoria, meetomgevingen, industrie en vergelijkbare toepassingen. Afhankelijk van het elektronische apparaat kan het toepassingsgebied van de IEC 61010-norm variëren. De experts van DEKRA testen en certificeren volgens de norm waardoor u uw elektronische producten gegarandeerd veilig op de markt kan brengen.

De NEN-EN-IEC 61010-norm

De IEC 61010 is opgesteld door de Internationale Elektronische Commissie (IEC). Dit is een internationale standaardisatieorganisatie op het gebied elektronische producten. De norm geeft algemene veiligheidseisen voor elektrische test- en meetapparatuur, industriële apparatuur en laboratoriumapparatuur. Het is in Europa geen vereiste om aan te tonen dat u uw producten heeft laten testen volgens de IEC 61010 norm door een onafhankelijke partij. In andere werelddelen is dit wel het geval, daar gelden wel verplichtingen, dit om zowel kwaliteit als elektrische veiligheid te waarborgen.
Enkele voorbeelden van apparatuur waarvoor de IEC 61010-norm geldt:
  • Meetinstrumenten
  • Industriële apparatuur die gebruikt wordt voor procescontrole en automatisering
  • Elektrische testapparatuur, zoals hoogspanningstesters en isolatietesters
  • Laboratoriumapparatuur
Voordelen IEC 61010 test
Internationale erkenning

De IEC 61010 wordt wereldwijd erkend en geaccepteerd.

Voldoen aan wet- en regelgeving

In veel gevallen is het voldoen aan internationale normen zoals IEC 61010 een vereiste om te voldoen aan lokale en nationale wet- en regelgeving.

Klantvertrouwen vergroten

Het voldoen aan IEC 61010 vergroot het vertrouwen bij uw klanten.

Risicobeheer

IEC 61010 zorgt ervoor dat potentiële veiligheidsrisico’s tijdens het ontwerp- en productieproces gedetecteerd worden. Dit resulteert in veiligere elektronische apparaten en minder juridische aansprakelijkheid.

Onze werkwijze

Ondank dat u in Europa niet verplicht bent om uw producten te laten testen op de IEC 61010 norm door een onafhankelijke partij, verkleint u potentiële veiligheidsrisico’s. Wanneer uw producten voldoen aan alle relevante normen kunt u uw producten gegarandeerd veilig op de markt brengen. Daarnaast kunt u uw producten dan exporteren over de hele wereld. De IEC 61010 is in veel gevallen een onderdeel van de regelgeving waar u aan moet voldoen. Onze experts hebben uitgebreide kennis van alle relevante nationale en internationale normen. Met onze global access service zorgen wij ervoor dat uw producten voldoen aan alle normen en specificaties die u nodig heeft voor elke wereldwijde markt.

Uw apparatuur certificeren tegen IEC 61010?

Wilt u meer weten over IEC 61010? Vraag een offerte aan of kom in contact met onze experts.