Van DEKRA Automotive naar Marketing & Communicatie: “Een nieuwe uitdaging binnen een vertrouwde omgeving”

Op 1 juni was het zover: na 21 jaar DEKRA Automotive zet Lian de stap naar de afdeling Marketing & Communicatie van DEKRA Nederland. “Als je lang ergens werkt, kan het overkomen alsof je geen ambitie hebt”, vertelt ze. Maar het tegendeel blijkt waar: Lian zit vol ambitie! De groeikansen binnen DEKRA zijn voor haar een reden om te blijven.

Als 19-jarige kwam ik erachter dat de studie Engels niet helemaal bij me paste. En toen ook de studie Oriëntaalse Talen & Communicatie niet doorging, startte ik bij DEKRA Automotive. Het plan was om dit werk alleen in de zomer te doen, terwijl ik zocht naar een andere studie. Toen ik startte met mijn zomerbaantje, kon ik niet voorspellen dat ik 21 jaar zou blijven. Maar wanneer iets goed voelt, neem je er geen afscheid van! Ik werk 21 jaar voor DEKRA en ik heb 21 jaar verkering met Melvin. Dat geeft ook wel aan hoe trouw en standvastig ik ben wanneer ik ergens voor ga.
"Toen ik startte met mijn zomerbaantje, kon ik niet voorspellen dat ik 21 jaar zou blijven."
Ik werkte een paar jaar voor de Service Desk, de Planning, Investigations en voor Keuringen. In 2011 werd ik directiesecretaresse van onze huidige Country Manager Paul Schenk, en later ook van Richard Overeem, directeur bij DEKRA Claims & Expertise. Paul Schenk werkt 3 maanden langer bij DEKRA dan ik. In 2001 was hij manager binnen- en buitendienst. Ik ben de eerste die hij binnen DEKRA ooit een vast contract aanbood. En ik ben hier nog steeds! Sinds mei dit jaar versterk ik dus het Marketing en Communicatie Team in Arnhem. Dat betekent dat ik, met een grote omweg, me toch mag bezighouden met taal en communicatie. Het cirkeltje is rond.
"Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren."
Welke rol speelt ambitie in mijn werk? Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren. En ik neem zelf de verantwoordelijkheid om dat waar te maken. Hoor ik bijvoorbeeld van een training waar ik aan mee wil doen? Dan ga ik daar zelf achteraan. Op die manier heb ik bij DEKRA altijd stapjes gezet, ook toen ik parttime werkte en ik moeder was van jonge kinderen.
"Als je inzet en ambitie toont, kun je doorgroeien naar een plek die bij je past."
Nu de kinderen wat ouder zijn, heb ik meer ruimte in mijn hoofd om na te denken over grotere stappen. Waar liggen mijn ambities? Wat vind ik leuk? En wat is er binnen DEKRA mogelijk? Ik had nooit gedacht dat ik zonder marketingervaring op een marketingafdeling kon starten. Maar, als je inzet en ambitie toont, kun je doorgroeien naar een plek die bij je past. Ik heb de ambitie om binnen het team mijn rol goed te vervullen. En me in de toekomst eventueel verder te specialiseren.
"Ik zet graag stappen binnen DEKRA, omdat ik weet dat je dan goed terecht komt."
Ik zet graag stappen binnen DEKRA, omdat ik weet dat je dan goed terecht komt. Ook als je een functie voor het eerst uitvoert. Je krijgt namelijk de tijd en de ruimte om te leren. Deze functie is een nieuwe uitdaging binnen een vertrouwde omgeving. Doordat ik voor DEKRA Nederland werk, werk ik nu samen met alle vestigingen in ons land. Daardoor hoef ik niet definitief afscheid te nemen van mijn collega’s bij Claims & Expertise. Dat is zeker een plus!
"Mijn tip voor collega’s? Vergeet niet dat DEKRA een grote organisatie is met veel kansen."
Bij DEKRA word je gehoord en gezien. Ben je zelf flexibel? Durf je je verwachtingen en ideeën uit te spreken? En durf je hiervoor te gaan? Dan is er bij DEKRA heel veel mogelijk. Ook al staat het niet letterlijk in je functieomschrijving, in overleg is meer mogelijk dan je denkt. Vergeet daarnaast ook niet dat DEKRA een groot bedrijf is met veel kansen. Geloof in jezelf en probeer soms verder te kijken dan de afdeling waar je voor werkt. Of zelfs de locatie waar je werkt.
Kennismaken met Lian
Mijn naam is Lian Joseph-Römer. Ik ben 40 jaar jong en ik woon in Heerhugowaard, vlak bij ons DEKRA-kantoor in Alkmaar. Ik ben al 21 jaar samen met Melvin. We hebben een dochter Elisa van 15, en een zoon Ferron van 12. Ik zou mezelf omschrijven als energiek, creatief, behulpzaam, spontaan en ik hou van humor op en buiten de werkvloer. In mijn vrije tijd hou ik van koken, voetbal en Formule 1 op tv kijken. En ik geniet van leuke citytrips met mijn gezin en met vriendinnen.