Noord-Amerikaanse markt
DEKRA Product Testing

Een veiligheidsmerk voor electronische producten voor toegang tot de Noord-Amerikaanse markt

Testen en certificeren voor de Noord Amerikaanse markt

In een tijd waarin het gebruik van elektrische apparatuur zo aanwezig is in ons leven, moet het garanderen van veiligheid een prioriteit zijn. Om deze reden stellen Canada en de Verenigde Staten veiligheidsnormen vast voor producten die op hun elektriciteitsnet zijn aangesloten. Wanneer een elektrisch of elektronisch product in Noord-Amerika wordt verkocht en gebruikt, moet het een keurmerk hebben dat aantoont dat het voldoet aan de lokale voorschriften die door de autoriteiten zijn vastgesteld. Maar wie is verantwoordelijk voor het testen en certificeren van producten voor de markten in de VS en Canada? Noord-Amerikaanse landen vertrouwen op certificeringsinstanties (CB) die als missie hebben ervoor te zorgen dat de apparaten voldoen aan de vereiste normen en regelgevende instanties.
DEKRA heeft zijn eigen North American Certification Scheme (NACS) opgezet en is nu een geaccrediteerde certificeringsinstantie voor zowel de VS als Canada. DEKRA heeft al tientallen jaren expertise in de Noord-Amerikaanse markt via een netwerk van geaccrediteerde partners. Dit netwerk is nog steeds beschikbaar voor huidige en toekomstige certificeringsbehoeften.
Als een nationaal erkend testlaboratorium (NRTL) in de Verenigde Staten, een certificeringsinstantie in Canada en expert in certificering, helpen wij u te voldoen aan de NACS-normen voor uw elektrische en elektronische producten.

Het DEKRA Mark voor de Noord-Amerikaanse markt

Om het DEKRA-certificeringsmerk voor Noord-Amerika te verkrijgen, moet uw product een procedure doorlopen waarbij onze experts bevestigen dat het voldoet aan de normen van de regelgevende instanties. Een belangrijke stap van deze routine is de 'Evaluatie', een fase waarin testen op het product worden uitgevoerd. Omdat het onze prioriteit is om met de hoogste efficiëntie voor uw producten te werken om de certificering op tijd te krijgen, bieden we u verschillende opties die de duur en kosten verminderen:
 • We accepteren componenten die eerder zijn getest in andere geaccrediteerde laboratoria volgens de geldende normen.
 • We herkennen IECEE- en IECEx-rapporten.
 • Wij bieden flexibele testtrajecten: in de laboratoria van DEKRA, in uw eigen laboratorium of in een laboratorium van derden.
 • We wijzen een toegewijde expert aan die gespecialiseerd is in het leveren van wereldwijde ondersteuning op alle gebieden die u nodig hebt.
 • We bieden gecombineerde testen aan volgens NACS en het IECEE CB-Scheme of IECEx met één scenario om de tijdlijn van het certificeringsproces te verkorten.
Een andere belangrijke stap in het certificeringsproces is 'Review & Certification'. In deze fase bieden we ook voordelen die het proces optimaliseren:
 • We hebben direct contact met toezichthouders (OSHA en SCC), maar ook met staats- en provincieautoriteiten van Noord-Amerika.
 • We zijn vertegenwoordigd in Canadese en Amerikaanse Autoriteitenvergaderingen: de American Council for Electrical Safety (ACES) en de Canadian Advisory Council on Electrical Safety (CACES).
 • We beschikken over een wereldwijd netwerk met experts die beschikbaar zijn om lokale service te ondersteunen wanneer u die nodig heeft.
Voorafgaand aan het gebruik van het DEKRA-keurmerk is een eerste fabrieksinspectie vereist voor elke productielocatie. In specifieke gevallen is het mogelijk om af te wijken, bijvoorbeeld wanneer de productielocatie of de apparatuur en het personeel eerder zijn beoordeeld.
Bij DEKRA bieden we de hulp die u nodig heeft tijdens het hele proces om ervoor te zorgen dat uw producten voldoen aan het North America Certification Scheme. Met het DEKRA-keurmerk voor Noord-Amerika zijn uw producten klaar om de markt op te gaan en geven ze een teken van vertrouwen en veiligheid weer.
Jarenlange ervaring

DEKRA heeft al meer dan 3.000 product certifcations uitgevoerd voor toetreding tot de Noord-Amerikaanse markt

Diensten op maat

We bieden een efficiënte certificeringsroute voor internationale normen en vereenvoudigde acceptatie van componenten wanneer eerdere rapporten volgens IECEE- en IECEx-normen worden verstrekt.

In contact met authoriteiten

We onderhouden direct contact met staats- en lokale autoriteiten en we zijn vertegenwoordigd in Canadian en US Authority Meetings.

Internationale experts

Eén enkele expert ondersteunt u tijdens het wereldwijde certificeringstraject, waardoor het gemak en de efficiëntie in het hele proces worden gemaximaliseerd.

  We zijn erkend door twee Noord-Amerikaanse organisaties om producten te certificeren volgens ons NACS-schema (North America Certification Scheme):
  • De Occupational Safety and Health Administration (OSHA), in de Verenigde Staten, die DEKRA heeft erkend als een nationaal erkend testlaboratorium (NRTL).
  • De Standard Council of Canada (SCC), in Canada, die DEKRA heeft geaccrediteerd als certificeringsinstantie voor de Canadese markt.
  We houden rechtstreeks contact met Amerikaanse en Canadese regelgevers om de markttoegang en acceptatie van de producten van onze klanten te ondersteunen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om voor beide markten tegelijk certificering aan te vragen.