Afspraakbevestiging
DEKRA Claims & Expertise

Vragen omtrent uw afspraak? Ontdek het hier

Afspraakbevestiging

Wat vervelend dat u schade heeft. Om de schade vast te stellen is een afspraak gemaakt met DEKRA Automotive. Dat gebeurde door u of door uw tussenpersoon. Wij zijn een onafhankelijk expertise-organisatie en gaan uw schade onderzoeken. Op deze pagina leest u hoe u zich hierop voorbereid.

Wat kunt u zelf doen?

Zorg ervoor dat u voor het bezoek van de expert al zoveel mogelijk informatie heeft verzameld. Dit versnelt het behandelingsproces. Lever alle relevante informatie in bij het bezoekadres waar we de schade beoordelen. Denk hierbij aan:
 • het beschadigde voertuig 
 • het kentekenbewijs 
 • de sleutel(s) 
 • de groene kaart 
 • het ingevulde schadeaanrijdingsformulier (SAF) 
 • een omschrijving van wat er precies beschadigd is 
 • de originele aankoopbedragen en de aankoopdatum van wat beschadigt is 
  • originele aankoopbewijzen zoals bonnetjes, facturen, garantiebewijzen en verpakkingen 
  • aankoopnota’s/bankafschriften van de beschadigde goederen 
  • een gespecificeerde herstelofferte, tenzij u de schade zelf wilt herstellen
  DEKRA Automotive werkt als onafhankelijke partij samen met uw verzekeringsmaatschappij. DEKRA doet onderzoek naar de grootte en de oorzaak van schade aan uw voertuig. Wij stellen het schadebedrag vast, inclusief eventuele aanvullende dekkingen. Wat we precies vaststellen, ligt aan uw verzekeringspolis.
  We bepalen het schadebedrag door te kijken naar de reparatiekosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van het voertuig? Dan stellen we de schade vast op basis van totaal verlies. Onze experts stellen een rapport op. Hierin vermelden we alle gegevens over de grootte en de omstandigheden van uw schade. Dit sturen wij naar onze opdrachtgever. Vaak is dit uw verzekerings- of leasemaatschappij. Zij nemen contact met u op om de schade verder af te wikkelen.
  Soms is verder onderzoek nodig. We houden u hierover altijd op de hoogte. Meestal komen wij bij de reparateur langs en soms kunnen we de schade op afstand regelen.

  Vragen over uw afspraak

  Wilt u uw afspraak wijzigen? Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via afspraken​.automotive​.nl@​dekra​.com​.
  U kunt ons op werkdagen ook bellen tussen 08:00 en 17:30 uur via
  072-5757822​.
  Houdt u het dossiernummer bij de hand? Dan kunnen we u sneller helpen. U vindt dit nummer in het onderwerp van de e-mail of in de SMS. 

  Klachten

  DEKRA Automotive doet er alles aan om er voor te zorgen dat alle aanvragen naar wens worden afgehandeld. Toch kan het zijn dat u een klacht of opmerking heeft. Hiervoor kunt u een bericht sturen naar klachten​.automotive​.nl@​dekra​.com​.

  Onafhankelijke expertise 

  DEKRA Automotive is een onafhankelijk expertisebureau. Wij beschikken over specialisten op het gebied van onder andere personenauto's, oldtimers en klassiekers, caravans en campers. We stellen bijvoorbeeld (motor)technische schades vast en voeren onderzoek uit naar de oorzaak van schade. Daarnaast behandelen we bedrijfsschades en controleren we reparatie en onderhoud van voertuigen. Bekijk ook onze webshop voor onze diensten aan particulieren.
  Meer weten over onze dienst en werkwijze? Download dan de brochure van DEKRA Automotive hieronder.