stage turnaround & shutdowns
DEKRA Advisory & Training

Hoe verkleint uw organisatie risico's tijdens een turn-around en shutdown?

Turnaround Safety Platform

Veilige, succesvolle turn-arounds en shutdowns

Het is geen wonder dat het werken tijdens turn-arounds en shut-downs een verhoogd risico inhouden. Veiligheidsuitdagingen tijdens turn-arounds en shut-downs ontstaan door verschillende redenen. Zo kunnen werknemers betrokken zijn bij niet-routinematige taken, er is gespecialiseerde of onbekende apparatuur nodig, er is onbekendheid van processen en cultuur van uw organisatie of vanwege de druk om een buitengewone hoeveelheid werk te verzetten. Als deze risico's niet worden aangepakt, kunnen er gewonden vallen, het budget overschreden worden, vertragingen optreden, regelgeving overtreden worden en de reputatie van uw organisatie aangetast. Hoe voorkomt u dat?

Tijd besparen en efficiëntie verhogen

Op basis van onze jarenlange expertise in veiligheidsadvies en -coördinatie hebben wij de DEKRA-GO app ontwikkeld om de veiligheid tijdens turn-arounds en shut-downs te verbeteren. Tegelijkertijd kunt u daarmee kostbare tijd besparen en efficiëntie verhogen.
Deze krachtige tool helpt asset owners, projectmanagers, onderhoudsaannemers en inspectiebedrijven om veiligheidsgerelateerde prestatiedoelstellingen te behalen en tegelijkertijd hun turn-arounds op tijd en binnen budget te houden.
Het biedt real-time inzichten, trends en hotspotanalyses aan managers en experts, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen en beperkte middelen kunnen richten op gebieden met een maximale impact. Onze expertise, samen met dit speciaal ontworpen hulpmiddel, ondersteunt HSE-professionals bij het op schema houden van projecten en helpt organisaties soepel terug te keren naar de reguliere werkzaamheden.

Uw voordelen

 • Wij geven inzicht in uw veiligheidsperformance en analyseren trends.
 • Systematische identificatie van blootstelling en potentiële gevaren;
 • Gestroomlijnde processen voor werkvergunningen;
 • Lean processen, enorme tijdsbesparing en gedetailleerde begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden;
 • Verbeterde communicatie voor meer efficiëntie;
 • IoT-connectiviteit voor bijvoorbeeld detectoren en alarmsystemen.

Onze aanpak

Als doorgewinterde HSE-experts streven wij ernaar om veilige, efficiënte shutdowns en turnarounds te bevorderen door het HSE-management te voorzien van de nodige tools en ondersteuning om te slagen. In onze rol als betrouwbare adviseurs delen wij onze kennis in combinatie met onze speciaal ontworpen technische oplossing, het DEKRA Safety Platform (DSP).

Maatwerk advies

Aangezien elke organisatie uniek is, varieert onze aanpak afhankelijk van uwe veiligheidsbehoeften. Wij kunnen u ook helpen bij het samenstellen van een shutdown-team met de juiste technische en veiligheidsexpertise om zo de verhoogde blootstelling aan risico's, waarmee uw werknemers bij een turn-around-project worden geconfronteerd, aan te pakken. Een voorafgaande beoordeling van die risico's maakt deel uit van onze diensten.
Onze on-site consultants hebben de capaciteit om elk project van elke omvang te ondersteunen en kunnen part-time of full-time ondersteuning bieden tijdens de plannings- en realisatiefase. Wij ondersteunen zowel de asset owners als de contractors.

Het DEKRA Safety Platform

Het DEKRA Safety Platform ondersteunt deze inspanningen door processen, mensen en gegevens te integreren om veilige, efficiënte turnarounds te bevorderen. Met experts, projectmanagers en HSE verenigd op één platform, kunnen zij snel en eenvoudig informatie delen.
Het DEKRA Safety Platform biedt onder andere een duidelijk visueel overzicht van de activiteiten op locatie en stelt gebruikers in staat om:
 • Plannen, uitvoeren en digitaal indienen van gegevens voor veiligheidsactiviteiten (bijv. veiligheidswandelingen, beoordelingen en audits, toolboxgesprekken, werkvergunningen, enz.)
 • Gedetailleerde richtlijnen en sjablonen voor veiligheidsactiviteiten bieden
 • Activiteiten in real-time rapporteren, inclusief individuele reacties, foto's, video's, geo-locatie, enz.
 • Rapporteer veiligheidsgevaren, bijna-ongevallen en incidenten, inclusief gedetailleerde informatie
 • Aanbevolen acties koppelen aan veiligheidsgevaren/blootstellingen
 • Actiepunten aanmaken, volgen en beheren
 • Noodmaatregelen coördineren
 • Stroomlijnen van het proces van werkvergunningen en beheer van werkvergunningen voor tijdsbesparing en grotere nauwkeurigheid
Wij bieden flexibele, modulaire HSE-ondersteuning om turnaround-veiligheid te bevorderen. Met onze veiligheidsadviezen via het DEKRA Safety Platform profiteert u van onze veiligheidsadviezen, -coördinatie en -diensten op locatie, maar ook van een abonnement op onze mobiele en webapplicatie in de cloud.

Waarom DEKRA?

 • DEKRA professionals hebben uitgebreide ervaring met HSE
 • Wij hebben uitgebreide ervaring met het waarborgen van veiligheid tijdens site shutdowns en turnarounds.
 • Wij zijn gespecialiseerd in innovatieve oplossingen en op maat gemaakte benaderingen van veiligheid die tijd besparen en efficiënte turnarounds ondersteunen.