stage_safety_platform
DEKRA Advisory & Training

Benieuwd wat het DEKRA Safety Platform voor uw organisatie kan betekenen? U leest het hieronder.

DEKRA Safety Platform

Verbeterde HSE-prestaties met DSP

Het effectief verzamelen en gebruiken van veiligheids- en gezondheidsinformatie is essentieel als u uw werknemers, eigendommen en het milieu wil beschermen. De beste aanpak? Het combineren van nieuwe technologieën, bewezen hulpmiddelen, vertrouwde methodes en expertise op het gebied van data-analyse. Dat zorgt voor verhoogde bescherming, productiviteit en efficiëntie binnen uw organisatie. De experts van DEKRA kunnen u hierbij helpen.

Toonaangevende digitale HSE-oplossingen

Met vele jaren HSE-ervaring (Health, Safety & Environment) en een vooruitziende blik kunnen onze experts u helpen bij het begrijpen en verminderen van blootstelling(en) aan risico’s. Daarmee helpen wij uw vastgestelde veiligheids- en gezondheidsdoelen te bereiken. Hoe? Ons nieuwe platform, DEKRA Safety Platform (DSP), helpt daarbij. Het platform is toonaangevend op het gebied van digitale HSE-oplossingen. Het is een geavanceerd ecosysteem van technologische oplossingen die een basis vormen voor een breed scala aan toepassingen.

Het DEKRA Safety Platform in een notendop

Ons platform:
 • is flexibel, transformeert bestaande functies naar een digitaal format of creëert nieuwe toepassingen;
 • begeleidt, stroomlijnt, vereenvoudigt en versnelt het werk op locatie;
 • ondersteunt een veiligere werkomgeving en draagt bij aan het algehele projectsucces.
Het platform stelt u in staat belangrijke gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor u elk aspect van uw HSE-prestaties kunt monitoren en optimaliseren.

Voordelen van platform en app

 • Real-time monitoring om risico's te identificeren en te beperken;
 • Op data gebaseerde inzichten ter ondersteuning van uw besluitvorming en beoordeling van investeringen;
 • Transparantie (onbereikbaar met conventionele vormen van documentatie);
 • Lean processen en een verbeterde Return on Investment (ROI).

Ontdek de kracht van het platform en de app

Wij geven vorm aan de toekomst van HSE, breiden de mogelijkheden uit en maken betere resultaten mogelijk door een krachtige combinatie van de expertise van onze adviseurs en ons DEKRA Safety Platform (DSP) inclusief meertalige DEKRA GO app (een mobiel, intuïtief hulpmiddel voor het integreren van informatie over veiligheidsrisico’s, blootstellingsmomenten, observaties en meer). DSP verwerkt en analyseert data om gebruikers, managers en experts real-time inzichten te bieden via dynamische dashboards.
Het cloudgebaseerde SaaS-platform met desktop- en mobiele apps is ISO 27001-gecertificeerd en volledig aanpasbaar, zodat uw organisatie precies díe functies kan gebruiken, die u nodig heeft. U kunt het eenvoudig gebruiken op bestaande ex-proof smartphones met Android, IOS of een webbrowser.

Hoe werkt het DEKRA Safety Platform (DSP)?

Het DSP is een flexibel digitaal ecosysteem dat gebruik maakt van mobiele en webapplicaties, verbindingsmogelijkheden, een data-hub en een dashboard-rapportagesysteem. Daarnaast zijn er verschillende modules, die de gebruikers ondersteunen naargelang hun behoeften. Het DSP geeft transparantie en inzicht rondom veiligheidskwesties, zodat uw organisatie snel kan reageren op urgente situaties, slimme investeringen kan doen en de veiligheidsstrategie verstandig kan plannen en bijsturen.
In combinatie met menselijke expertise helpt DSP u om HSE-gerelateerde prestatiedoelen te behalen door activiteiten, gedrag en blootstelling te beheren en te beïnvloeden.
Gebruikers krijgen gedetailleerde begeleiding bij hun dagelijkse werkzaamheden en kunnen met anderen communiceren over elk onderwerp binnen uw organisatie. Workflows en actie-item-management helpen uw werknemers om op een mobiele, gemakkelijke en handige manier op de hoogte te blijven van hun verantwoordelijkheden en bijbehorende rapporten.
DSP integreert ook processen en verbindt IoT-sensoren en -apparaten, zoals die voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), apparatuur, omgevingsconditie-trackers en meer.
Managers en veiligheidsexperts hebben toegang tot inzichten, trends en hotspotanalyses, waarmee ze de juiste interventies voor specifieke problemen en blootstellingen kunnen identificeren. DSP-rapporten bieden ook voorspellende aanbevelingen om risico's te verminderen en de algehele productiviteit van de organisatie te verhogen.
Door mensen, infrastructuur en apparatuur real-time met elkaar te verbinden, wordt het dagelijkse werk veel sneller en efficiënter. Met behulp van mobile telefoons en tablets kunnen gebruikers meerdere taken in één keer uitvoeren. Multi-tenant systemen zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht de locatie, op de hoogte en up-to-date blijft.

Wat is er mogelijk met de DEKRA GO app?

Voor uw gemoedsrust, als het op veiligheid aankomt, verbindt de DEKRA Go app uw team, verzamelt en analyseert data, genereert inzichten en ondersteunt moeiteloos uw veiligheidsdoelstellingen. Het resultaat is minder risico, duurzame verbeteringen en gestroomlijnde processen, ongeacht de omvang of sector van uw organisatie.
DEKRA Go maakt deel uit van DSP en maakt elk aspect van veilig werken eenvoudiger en effectiever. De applicatie helpt u bij:
 • Blootstellingen verminderen
 • Veiligheidsprestaties verbeteren
 • Kosten minimaliseren en ROI maximaliseren
 • Efficiëntie verhogen
 • Processen stroomlijnen
 • Minder tijd besteden aan gegevensbeheer
 • Overzicht behouden en nieuwe inzichten krijgen

Digitale veiligheidsoplossingen voor volgende generatie HSE

Om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent om technologie toe te passen en effectief te gebruiken, bieden DEKRA-consultants u ook een breed scala aan diensten, zoals digitale gereedheid, organisatie- en veiligheidscultuur en leiderschap.
We ontwerpen specifieke oplossingen door de vaardigheden en kennis van onze experts te combineren met toepassingen en inzichten die in een gebruiksvriendelijk dashboard formaat aan u worden gepresenteerd. Wij bieden digitale oplossingen voor:
 • veiligheid op de bouwplaats;
 • het uitvoeren van ergonomie onderzoek op afstand;
 • organisatorische procesveiligheid;
 • rapportage van ernstige verwondingen en dodelijke ongevallen;
 • onderzoek naar veiligheidsgedrag.

Waarom DEKRA?

 • Professionals met uitgebreide ervaring en bewezen HSE-expertise.
 • Wij hebben een toekomstgerichte visie en ontwerpen baanbrekende tools en flexibele technologische oplossingen om aan uw behoeften te voldoen.
 • Wij zijn gespecialiseerd in het combineren van onze expertise met geavanceerde technologieën om zo nieuwe HSE-oplossingen te creëren en bestaande oplossingen te transformeren.
Bekijk video's over het DEKRA Safety Platform
Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact
DEKRA Industrial Safety

Fascinatio Boulevard 602

2909 VA Capelle aan den IJssel