Overdrukbeveiliging
DEKRA Advisory & Training

Op zoek naar een overdruk-beveiligingssysteem? Ontdek de voordelen.

Overdrukbeveiliging

Fail Safe oplossingen voor overdrukbeveiliging

Een goed ontworpen overdruk-beveiligingssysteem dat correct wordt geopereerd en onderhouden, biedt beveiliging van vele processen. Dit zorgt voor betrouwbare beveiliging van de apparatuur en processen die een risico lopen bij overdruk scenario's en daarnaast biedt het ook kostenefficiëntie.

Van onderzoek naar maatwerk systeem

Overdruk Beveiligingssystemen beschermen reactoren, opslagtanks, kolommen, drogers en andere procesapparatuur. Dit soort systemen moeten gedurende hun levensduur correct ontworpen, bediend en onderhouden worden om zodoende een goede werking te kunnen garanderen. De specialisten van DEKRA beschikken over de kennis en vaardigheden om overdruk beveiligingssysteem te berekenen, om u over het juiste systeem te adviseren óf deze zelfs voor u te ontwerpen. Indien nodig kunnen wij op onze gespecialiseerde laboratoria testen uitvoeren die als input dienen voor de uit te voeren berekeningen of ontwerpen.
DEKRA integreert de uitkomst van de gevaren beoordeling met de keuze voor een ontwerp scenario en test dat in onze gespecialiseerde laboratoria.

Uw voordelen

  • Maatwerk overdrukbeveilingssystemen
  • Uitgebreide gegevens voor het gehele overdrukbeveiligings-systeem
  • Inhouse training van uw medewerkers

Het systeemontwerp? Zo pakken wij dat aan

Wij ontwerpen overdrukbeveiligingssystemen specifiek voor een bepaald proces en een bepaalde installatie. Per bedrijf en per proces zijn er namelijk unieke factoren, waar we rekening mee moeten houden. Kiezen voor een ‘standaard-oplossing volstaat dus niet. Onze aanpak is methodisch, grondig en wetenschappelijk. Dat begint al met een ontwerpprocedure op basis van DIERS-normen. Volgens DIERS zijn de belangrijkste onderdelen van noodhulpdiensten als volgt:
1. Identificeren van geloofwaardige risicoscenario’s
Wij analyseren elk scenario, karakteriseren het en berekenen het vereiste oppervlakte voor de beveiliging..
2. Reactieve en niet-reactieve systemen
Sommige berekeningen en procedures variëren afhankelijk van het specifieke type systeem.
3. Data
De verzamelde data beschrijven de algemene kinetica, thermochemie en fysische eigenschappen bij de betreffende proces-parameters.
4. Ontwerp
Om redenen op gebied van veiligheid en milieubescherming moet de drukontlasting zorgvuldig worden gekozen om een secundair incident te voorkomen.
5. Documentatie
Het documenteren van hypothesen, scenario-identificatie, proces- en experimentele gegevens, berekeningen en conclusies is noodzakelijk. Wijzigingen aan de installaties zullen namelijk van deze informatie uitgaan. Om te voorkomen dat bestaande apparatuur opnieuw moet worden berekend, of dat nieuwe apparatuur met andere criteria moet worden ontworpen.
6. Inspectie en onderhoud
Wij gebruiken de beginselen van RBI (Risk Based Inspections) en RBM (Risk Based Maintenance) om adequate onderhouds- en inspectieprogramma's opstellen.

Waarom DEKRA?

  • Wij hebben een officieel erkende expertise in het uitvoeren en ontwerpen van drukontlastingssystemen[S1] voor noodsituaties.
  • Wij zijn de voormalige winnaars van de Institution of Chemical Engineers Safety and Environmental Award voor ons ontwerp van een overdrukbeveiligingssystemen. Dit systeem omvat meerdere vaten in een plant voor de fabricage van een pyrofoor product.
  • U krijgt objectief en deskundig advies op basis van technische principes en best practices.