BRL 6000-25 certificering
DEKRA Audit

Meer weten over de beoordelingsrichtlijnen 6000-25?

BRL 6000-25 certificering

Verplicht sinds 1 april 2023

Na uitstel van de ingangsdatum van 1 januari 2023 is de BRL 6000-25 (CO-stelsel) in werking getreden op 1 april 2023. Sinds die datum mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven en –monteurs met een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen die aan een gebouw gebonden zijn. Dit is een gevolg van het wettelijk stelsel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties welke staat in het Bouwbesluit. Deze wet wordt ook wel de Gasketelwet genoemd.

Voor welke activiteiten is de BRL 6000-25 van toepassing?

De BRL 6000-25 is van toepassing voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan verbrandingstoestellen met een vermogen tot 100 kW. Het gaat hierbij om het uitvoeren van werkzaamheden aan:
  • Gasverbrandingstoestellen (installeren, reparatie, onderhoud, inbedrijfstellen) en/of
  • Verbrandingsluchttoevoeren of rookgasafvoer voorzieningen (installeren, reparatie, onderhoud en opleveren)
Als installatiebedrijf kunt u zich bij DEKRA laten certificeren voor BRL 6000-25.

Het certificeringsproces voor BRL 6000-25 uitgelegd in 7 stappen

Waarom BRL 6000-25?
Verplicht sinds 1 april 2023

Voorkom dat u uw werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren. Kom op tijd in actie.

Bied uw klanten veiligheid

Laat uw eindklanten zien dat u veilig omgaat met gasverbrandingstoestellen.

Combineren met andere BRL certificaten

Vraag naar de mogelijkheden voor het combineren met BRL 6000 serie 1 t/m 8, 21 en 25.

Waarom certificering door DEKRA?
Bij DEKRA kunnen we niet alleen de BRL 6000-25 certificering voor u verzorgen. We begeleiden ook tijdens het traject hiernaartoe. Hierbij combineren we een persoonlijke aanpak met onze gedetailleerde kennis over de normen en wettelijke eisen waaraan uw installatie moet voldoen. Onze auditoren zijn ervaren, verstaan hun professie en spreken de taal van uw bedrijf. We leveren een hoge kwaliteit dienstverlening, hebben zitting in verschillende normcommissies en kunnen u meerdere product- en/of systeemdiensten tegelijk aanbieden. Voor u betekent dit dat u op efficiënt en kostenbewuste wijze een enkelvoudig of meervoudig certificeringstraject kunt ingaan.

Boek een gratis sessie met onze expert

Wilt u weten wat er moet gebeuren om te voldoen aan de BRL 6000-25? Tijdens deze gratis online meeting kunt u gerichte vragen stellen aan een van onze audit experts. Laat uw gegevens en eventueel een voorkeursdatum achter. Wij bellen u indien mogelijk terug op het door u gewenste moment.