Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

BRL 6000-25 certificering

Kom in gesprek met een expert

Meer weten over de beoordelingsrichtlijnen 6000-25?

Terugbelverzoek indienen

BRL 6000-25 certificering

Verplicht vanaf 1 april 2023

In een Kamerbrief van Hugo de Jonge is onlangs bekend gemaakt dat de inwerkingtreding van de BRL 6000-25 (CO-stelsel) wordt verplaatst van 1 januari 2023 naar 1 april 2023. Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven en –monteurs met een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen die aan een gebouw gebonden zijn. Dit is een gevolg van het wettelijk stelsel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties welke staat in het Bouwbesluit. Deze wet wordt ook wel de Gasketelwet genoemd.

DEKRA BRL 6000-25 keurmerk audit certificatie

Voor welke activiteiten is de BRL 6000-25 van toepassing?

De BRL 6000 25 is van toepassing voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan verbrandingstoestellen met een vermogen tot 100 kW. Het gaat hierbij om het uitvoeren van werkzaamheden aan:

  • Gasverbrandingstoestellen (installeren, reparatie, onderhoud, inbedrijfstellen) en/of
  • Verbrandingsluchttoevoeren of rookgasafvoer voorzieningen (installeren, reparatie, onderhoud en opleveren)

Als installatiebedrijf kunt u zich bij DEKRA laten certificeren voor BRL 6000-25.

Infographic BRL6000-25

Certificeringsproces BRL6000-25

DEKRA is door de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB) aangewezen als certificerende instelling. Wij helpen u graag om het BRL6000-25 certificaat te ontvangen. Bent u benieuwd naar hoe het certificeringsproces van aanvraag tot certificaat verloopt? Bekijk de infographic via onderstaande button.

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen

Certificeren in 7 stappen

Wilt u BRL6000-25 gecertificeerd worden? In deze video leggen wij u uit hoe u in 7 stappen aan de Gasketelwet kunt voldoen.

Wilt u in gesprek komen met een expert?

Wilt u weten wat er moet gebeuren om te voldoen aan de BRL6000-25? Tijdens deze gratis online meeting kunt u gerichte vragen stellen aan een van onze audit experts. Laat uw gegevens en eventueel een voorkeursdatum achter. Wij bellen u indien mogelijk terug op het door u gewenste moment.

Waarom certificering door DEKRA?

Bij DEKRA kunnen we niet alleen de BRL 6000-25 certificering voor u verzorgen. We begeleiden ook tijdens het traject hiernaartoe. Hierbij combineren we een persoonlijke aanpak met onze gedetailleerde kennis over de normen en wettelijke eisen waaraan uw installatie moet voldoen. Onze auditoren zijn ervaren, verstaan hun professie en spreken de taal van uw bedrijf. We leveren een hoge kwaliteit dienstverlening, hebben zitting in verschillende normcommissies en kunnen u meerdere product- en/of systeemdiensten tegelijk aanbieden. Voor u betekent dit dat u op efficiënt en kostenbewuste wijze een enkelvoudig of meervoudig certificeringstraject kunt ingaan.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Regio Zuid en West Nederland

Kevin Klijn
separator

Kevin Klijn

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Regio Noord en Oost Nederland

Christiaan de Wind
separator

Christiaan de Wind

DEKRA Audit Sales

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

Pagina delen