BRL 6000 certificaat
DEKRA Audit

Voldoen uw installaties aan de wettelijke eisen binnen de installatiesector?

BRL 6000 certificering

Toon vakmanschap met het BRL 6000 keurmerk

Een veilig pand is gebouwd op vakmanschap: aannemers en installateurs die weten wat ze doen. Maar hoe toont u uw vakmanschap als u veel installaties juist netjes uit het zicht plaatst? Met het BRL 6000 certificaat bewijst u dat u alle kennis heeft over installaties. Wilt u als installateur uw professionaliteit en vakbekwaamheid zichtbaar maken? DEKRA helpt u graag met een BRL 6000 certificering.

Van het ontwerpen en leveren, tot het plaatsen en onderhouden hiervan. Het BRL 6000 certificaat is een kwaliteitskeurmerk waarmee u laat zien dat u werkt volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit en overige wet- en regelgeving.

Voordelen van een BRL 6000 certificering

Met een BRL 6000 certificering geeft u garantie op de kwaliteit van:
  • ontwerp, leveren, plaatsen en beheer van installaties
  • elektrotechnische installaties
  • gastechnische installaties
  • leidingwaterinstallaties
  • Bodem Energie Systemen (BES)
Met DEKRA maakt u uw professionaliteit en kennis als installateur zichtbaar. Dit doen we vooral door controle op het opgeleverde systeem of de installatie. We besteden aandacht aan kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bovendien toetsen we aan hoge standaarden. Zo bouwen we samen aan vertrouwen in de bouwsector.

De eisen van het BRL 6000 certificaat

Iedere organisatie met een BRL 6000 certificaat voldoet in ieder geval aan het algemene deel van het certificaat. Hierin staan eisen voor het ontwerpen in het installeren van iedere installatie.
Bovenop het algemene deel van de BRL 6000 certificering, certificeert u zich specifiek voor alle vakgebieden waarin u werkt. Binnen de BRL 6000 zijn meerdere ‘bijzondere delen’ voor verschillende vakdisciplines. Bijvoorbeeld BRL 6000-25, voor de cv-installaties, of andere delen voor elektrotechnische installaties, gas-technische installaties, leidingwaterinstallaties of bodemenergiesystemen (BES).
Bovendien kunt u kiezen voor een BRL 6000 certificaat voor het ontwerp, installatie, onderhoud/beheer, of een combinatie daarvan. Tot slot wordt er onderscheid gemaakt tussen de grootte van de installaties. En wordt er onderscheid gemaakt in de fase van het bouwproces waarin u werkt. Zo kunt u met uw BRL 6000 certificaat precies uw expertise laten zien.
Waarom BRL 6000 certificeren bij DEKRA?
Persoonlijke aanpak

We combineren we een persoonlijke aanpak met gedetailleerde kennis over de normen en wettelijke eisen.

Hoge kwaliteit

Bij DEKRA ontvangt u een hoge kwaliteit van dienstverlening.

Kennis en ervaring

U haalt altijd de nodige kennis in huis. Onze auditoren hebben ervaring in het vakgebied en spreken de taal van uw bedrijf.

Efficiënt en kostenbewust

U gaat met DEKRA efficiënt en kostenbewust een certificeringstraject aan. We kunnen met dezelfde auditor verschillende schema's gecombineerd uitvoeren.