Training ploegleider BHV
DEKRA Advisory & Training

Op zoek naar een training in ploegleider BHV voor uw medewerkers? Lees hieronder meer.

Training ploegleider BHV

De ploegleider BHV heeft tijdens een calamiteit de leiding over een ploeg bedrijfshulpverleners. Het is mede de taak van de ploegleider om ervoor te zorgen dat een BHV-ploeg geoefend blijft. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de middelen van een BHV-ploeg. DEKRA biedt ploegleiders BHV een basistraining en een herhalingstraining.

Doel van de training

Het doel van de basistraining is de BHV-er die leiding gaat geven aan een BVH-ploeg de juiste kennis en vaardigheden als Ploegleider te verschaffen. De herhalingstraining is erop gericht de kennis die u tijdens de opleiding heeft opgedaan op te frissen en de praktijkvaardigheden te oefenen.

De doelgroep

De basistraining is voor medewerkers die in hun organisatie de (toekomstige) rol van Ploegleider BHV vervullen. De herhalingstraining is voor medewerkers die de basistraining maximaal een jaar geleden hebben gevolgd. Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig BHV-certificaat.

Inhoud van de training

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Hierin behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:
  • wet- en regelgeving
  • het zorgdragen voor een adequate ploeg bedrijfshulpverleners
  • het beheer en controle van de middelen van een ploeg
  • leidinggeven en communicatie tijdens een calamiteit
  • verkenning en repressie

Duur van de training

De basis- en herhalingstraining duren beide 1 dag.

Resultaat

Als de training met voldoende resultaat wordt afgesloten en de praktijkoefening met voldoende wordt beoordeeld, ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Ploegleider Bedrijfshulpverlening’. Het certificaat blijft geldig door eenmaal per jaar een herhalingstraining te volgen.