Auditoren vragen vaker om VCA-diploma’s van medewerkers

Controleer of uw medewerkers een geldig VCA-diploma hebben

20 sep 2022

SSVV Nederland, CSM België en VAZ Duitsland doen een oproep aan VCA-certificaathouders: controleer of uw medewerkers nog in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma via het Centraal Diploma Register (CDR). Een scholingspasje is geen geldig bewijs.

Het komt nu nog regelmatig voor dat medewerkers zich met een scholingspasje proberen te certificeren. Een pasje bewijst niet dat iemand geslaagd is. Het laat alleen zien dat iemand de opleiding heeft gevolgd.
In Nederland controleert u via www​.cdr​.ssvv​.nl en in België via www​.csm-examen​.be/cdr . Neem in Duitsland contact op met VAZ (Verband Akkreditierter Zertifizierungsgesellschaften e.V.). Alleen via deze check weet u zeker dat iemand zijn of haar BVCA of VOL-VCA-diploma heeft behaald. Zo kunnen zij in de toekomst blijven werken op de locatie van opdrachtgevers onder uw VCA-certificaat.
Onze auditors vragen steeds vaker om een VCA-diploma vanuit het CDR. Dat kan tijdens het werkbezoek op de projectlocatie. We vragen dan de operationele medewerker zelf om zijn of haar VCA-diploma op te zoeken. Ook op kantoor vragen wij steekproefsgewijs om VCA-diploma's. Het is belangrijk dat tijdens VCA-audits geldige documenten getoond kunnen worden. Onze tip aan medewerkers: maak een screenshot van uw VCA-diploma op de pagina van het CDR.